Salaspils botāniskajā dārzā uzziedējis Virdžīnijas sniegpārsliņu koks

Salaspils botāniskajā dārzā uzziedējis Virdžīnijas sniegpārsliņu koks, iznācienam gatavojas vasaras sajūtu dobes, bet oranžērijas priekšā, stilizējot etnogrāfiskos rakstus, pamazām top Latvijas simtgadei veltītā partera dobe.

Uzziedējusi viena no Nacionālā botāniskā dārza pērlēm – Virdžīnijas sniegpārsliņu koks. Savvaļā sniegpārsliņu koks sastopams Ziemeļamerikā, kur sasniedz līdz 10 metru augstumu. Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī ir viena no nedaudzām vietām Latvijā, kur sastopams šis koks, jo mūsu klimatiskie apstākļi nav īpaši labvēlīgi tā augšanai. Kociņu rotā bārkstaini balti ziedi ar vieglu jasmīnam līdzīgu aromātu.

Spītējot vēsajam laikam, dārzs gatavojas savam vasaras iznācienam – tikko iekārtotas vasaras sajūtu dobes, netālu no ieejas zied īrisi, sāk plaukt pirmās rozes, bet tālākajās dārza teritorijās atradīsiet pēdējos sezonas rododendrus.

Apmeklētāji var vērot, kā Nacionālais botāniskais dārzs gatavojas Latvijas simtgades sagaidīšanai 2018. gadā - pilnībā tiek rekonstruēta lielā partera dobe jaunās oranžērijas priekšā. Jau tagad var redzēt tās aprises etnogrāfisko rakstu stilā. Jauno partera dobi veidos dārza kolekcijā esošie augi, kurus plānots papildināt ar Latvijas selekcionāru šķirnēm.

Šo sestdien aicinām apmeklētājus doties uz vasaras puķu siltumnīcām, kur būs iespējams ne tikai priecāties par krāšņo vasaras puķu ziedēšanu, bet arī tās iegādāties. Par iespēju iegādāties vasaras puķu stādus jautājiet konsultantam informācijas centrā.


Botāniskā dārza darba laiki un ieejas biļešu cenrādis: http://www.nbd.gov.lv/lv/ieejas-bilesu-cenas

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12154603sec.