7 interesanti fakti par Salaspils TIC piekto sezonu

Esam iesoļojuši rudenī – tas nozīmē, ka vēl viena aktīvā tūrisma sezona ir godam aizvadīta. Kādiem notikumiem un pasākumiem piepildīta tā bijusi Salaspils Tūrisma informācijas centram, cik ceļotāji uzņemti, un daudz kas cits šajā rakstā.

1. Aktīvās tūrisma sezonas mēnešos, no maija līdz septembrim, Salasapils Tūrisma informācijas centrā (turpmāk – TIC) apkalpoti gandrīz 4600, kas ietver klientu konsultēšanu klātienē, arī informācijas sniegšanu pa e-pastu, soc. tīklu vietni Facebook, pa telefonu un uzņemto dalībnieku skaitu TIC organizēto pasākumu laikā.

2. Salaspils novadu iecienījuši ir arī ārvalstu apmeklētāji. Visvairāk TIC apmeklēja tūristi no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Vācijas un arī Izraēlas. Vispopulārākais apskates objekts joprojām ir Salaspils memoriālais ansamblis, par ko tūristi vēlas iegūt vairāk informācijas un skatīt to klātienē, taču ceļotāji arī labprāt vēlas uzzināt plašāk par aktuālo piedāvājumu novadā, ar to saprotot dažādas aktivitātes ģimenēm, zirgu izjādes, ekskursiju piedāvājums, informācija par tūrisma uzņēmējiem, amatniekiem un naktsmītnēm. Aktuāli jautājumi ir arī par ēdināšanas iestādēm, piknika vietām novadā un publiskajām tualetēm pilsētā.

3. TIC piedāvā iespēju iegādāties dažādus suvenīrus ar Salaspils simboliku, kas ir lieliska dāvana ne tikai mūsu novada viesiem, bet arī vietējiem iedzīvotājiem. Salaspils saules simbols ir raisījis interesi, tāpēc esošais suvenīru klāsts – magnēti, vasaras cepures, t-krekli – ir papildināts un tagad ir iespējams iegādāties arī krūzītes trīs dažādās krāsās un t-kreklus gaiši pelēkā krāsā, kas lieliski izceļ sarkano saules ornamentu.

4. Katru gadu TIC organizē vairākus pasākumus, ar mērķi iepazīstināt un popularizēt Salaspils novada tūrisma apskates objektus un vietas, kā arī sniegt iedvesmu, kā pavadīt brīvo laiku un atpūsties Salaspils novadā.

2019. gada 1. maijā darba svētkus atzīmēja ar laivu braucienu pa Mazo Juglu, kura laikā dalībnieki iepazina ne tikai Salaspils novadu, bet arī blakus novadu – Stopiņus – no cita skatupunkta.

Maija beigās, Salaspils novada svētku otrajā dienā, sekoja veloekspedīcija, kuras laikā dalībniekiem sniedza idejas jaunam velomaršrutam, iepazīstinot ar dažādām Salaspils novada un apkārtnes vietām.

Jūnija beigās, Pēterdienā, sadarbībā ar dolēnieti gidi Initu Sproģi, TIC aicināja doties pārgājienā pa Doles salu un iepazīties ar dolēniešu dzīvesstāstiem un dažādiem atgadījumiem.

Daugavas lejteces sadarbības novadu ietvaros, septembra sākumā tika organizēts velo – foto orientēšanās seriāla "Apceļo kaimiņus" posmu Salaspils novadā. Sacensību laikā dalībnieki, braucot ar velosipēdiem, meklēja 30 orientēšanās punktus, kas bija izvietoti interesantos dabas, kultūras un vides objektos. Paralēli iepazīstot novadu, mērķis bija 4 stundu laikā atrast kartē atzīmētos objektus un tur nofotografēties. Sacensībām reģistrējās rekordliels komandu skaits – 61!

Visos iepriekš minētajos pasākumos piedalījās dalībnieki no pirmsskolas vecuma līdz pat senioriem, no dažādiem Pierīgas novadiem un Rīgas.

5. Salaspils novada piedāvājums tiek popularizēts arī ārpus tā robežām. Salaspils TIC ar informācijas teltīm piedalījās Latvijas Tūrisma informācijas tirgū, kas šogad norisinājās Madonā; Brīvdabas muzeja gadatirgū; Rīgā, Kalnciema ielas tirdziņā, kā arī līdzdarbojāmies velo-foto seriāla "Apceļo kaimiņus" citu Pierīgas novadu posmu sacensību dienā.

6. Lai ikviens interesents ērtā veidā varētu iegūt tūrisma aktuālo informāciju, maija sākumā tika izdots tūrisma ceļvedis trīs valodās (latviešu, krievu un angļu), kurā apkopojām vairāk nekā 60 pieturas punktus Salaspils novadā, iekļaujot informāciju arī par naktsmītnēm un ēdināšanas vietām. Tāpat no gada sākuma izveidots Visit Salaspils Instagram konts, kā arī joprojā TIC turpina aktīvi informēt interesentus arī Facebook kontā/Salaspils TIC un mājaslapā visit.salaspils.lv.

7. Īpaši priecē fakts, ka ir jaunumi dažādās pakalpojumu sfērās – burgeru restorāns "Burgers 66"; naktsmītne kupolmājā "Ārpus laika"; "Svētku paviljons" Doles salā, sāls istaba un limfas masāža Salaspilī u.c. pakalpojumi, ar kuriem varat iepazīties sekojot mūsu Facebook kontā @salaspilstic!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67803001sec.