Aizvadīti garšīgākie Krāslavas novada svētki

Vasara ir svētku un dažādu pasākumu laiks. To daudzveidība ir pārsteidzoši liela, katrs var sev atrast atbilstošu vasaras pasākumu. Jau ilgu laiku neatņemama gada siltākā gadalaika tradīcija ir pilsētas un novadu svētki. Sabiedrībā ir izveidojies ieradums – apceļot Latvijas pilsētas un novadus laikā, kad tur tiek svinēti svētki. 

Krāslavas pilsētas svētki jau tradicionāli tiek svinēti jūlija trešajā nedēļas nogalē. Pēdējo gadu laikā par šo svētku papildinājumu ir kļuvis Starptautiskais kulinārā mantojuma festivāls. Tie noteikti ir mūsu novada garšīgākie svētki.

Ik gadu kulinārā mantojuma festivālam tiek piešķirta kāda tematika. Spilgtā atmiņā ir palikuši gurķu svētki, tomēr šogad priekšroka tika dota lauku labumiem jeb visam, kas aug un tiek ražots vietējās saimniecībās. 

Atšķirībā no citu gadu festivāliem, šogad organizatori atteicās no konkursa, kura laikā tika noteikts labākais ēdiens. Katram ēdienam ir garšas nianses, kas to padara par vislabāko, tāpēc šīs vasaras kulinārā mantojuma svētkos katrs ēdiens bija atzīts par vislabāko. 

Pasākuma vieta ir nemainīga – mājīgais Krāslavas grāfu Plāteru pils komplekss. Te savas pavāra prasmes demonstrēja LTV1 šova “Īstās latvju saimnieces” kulināres un pavāres – aizvadītās sezonas uzvarētāja, mūsu novadniece, Ilze Stabulniece, kurzemniece Rasma Balode, vidzemniece Māra Zemdega, kā arī šīs sezonas dalībniece Vanda Baulina. Katra no saimniecēm festivāla apmeklētājiem piedāvāja savam reģionam atbilstošus ēdienus. Te varēja baudīt gan pīrāgus, gan medījumu gaļu un putru. 

Savas kulinārās tradīcijas godam prezentēja Krāslavas novada pagasti. Karstu, kūpošu, uz ugunskura vārītu zivju zupu piedāvāja Kaplavas un Piedrujas pagasti. Piedrujas pagasta piedāvājumā bija arī dažādi našķi, kas pagatavoti no kaņepēm. Kombuļu pagasts piedāvāja dažādas zivis, gan pildītas, gan kūpinātas. Savukārt Ūdrīšu pagasta teltī varēja baudīt medu, ievārījumu un gurķīšus. Robežnieku pagasts cienāja ar cepumiem un sieru. Savukārt Indras pagasts piedāvāja nodegustēt visdažādākos ievārījumus. Pieprasītākais esot bijis čiekuru ievārījums. 

Festivālā piedalījās arī Z/S "Brieži" (Ūdrīšu pagasts) ar dažādu ziedu medu un Z/S "Bagātības" ar lauku sieru, Māris un Dina Skudras ar Krāslavas kūpinājumiem, Z/S "Kurmīši" ar tējām un citu produkciju, “Latgolys Golds” ar kūpinājumiem un citu produkciju, Ludzas amatnieku centrs ar lašu zupu un latgaliešu putru, Dainis Rakstiņš no Balvu novada ar Latgales pašbrūvēto alu, Z/S "Kalni" ar marmelādi un dažāda veida vīniem, SIA "Krāslava D" ar dažāda veida produkciju, Lonija un Vladislavs Jakoveļi, kā arī Valentīna Pugajeva ar kulinārijas izstrādājumiem.

Starptautiskā kulinārā mantojuma garšas papildināja mūsu partneri no Vitebskas apgabala (Baltkrievija). Pie mums viesojās viesi no no Polockas, Mioru, Glubokojes, Verhņedvinskas, Ļepeļas un Rasonu rajoniem. 

Festivāla programmu papildināja pūtēju orķestra no sadraudzības pilsētas Hainovkas (Polijā) uzstāšanās. Starp ēdienu degustācijām varēja doties izjādēs ar zirgiem vai ponijiem. Bērni varēja apgleznot sejiņas, festivālā varēja tikt arī pie sava īpašā hennas zīmējuma uz ķermeņa. Krāslavas TIC otrajā stāvā darbojās radošā darbnīca un jautro sviestmaižu darbnīca bērniem. 

Savus meistardarbus piedāvāja keramiķi Valdis un Olga Pauliņi, kā arī ādas rotu meistare Ludmila Morozova. 
Kulinārā mantojuma festivāls ir garšu un smaržu pārbagāts. Un turpinājuma vērts…

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18923116sec.