Tukuma novadā durvis ver Apgrieztā māja

Beidzot arī Latvijā ir sava Apgrieztā māja, pārņēma patiess prieks, lasot ziņas sociālajos tīklos. Un tiešām, jau 2022. gada 23. oktobrī durvis vērs Apgrieztā māja, lai priecētu lielus un mazus skolēnu brīvlaikā, un, protams, arī pēc tam.

Idejas autors ir Guntis Baltgalvis. Viņam ideja par šādu tūrisma objektu radusies pirms četriem gadiem, kad skolēnu brīvlaikā viesojies Igaunijā, Tartu, un tur iepazinis “Tagurpidi maja”. Jau pēc nedēļas devies uz būvvaldi un Ķemeru Nacionālo parku, lai sāktu kārtot formalitātes un arī Latvijā taptu šāds brīnišķīgs tūrisma objekts.

Noskatītais zemesgabals Tukuma novada, Smārdes pagasta “Guntiņās”. Tas bijis pārāk mazs, lai attīstītu lauksaimniecību, bet tieši laikā, lai radītu šādu objektu. Un, nu, pēc četriem gadiem tas vērs durvis apmeklētājiem.

Guntis Baltgalvis neslēpj, ka sākotnējais plāns bijis apmeklētājiem objektu vērt jau vasarā, taču aizkavējuši birokrātiskie šķēršļi – dokumentu kārtošana. Tā nu tagad ir pienācis īstais laiks – tieši uz skolēnu brīvdienām. Darbu Apgrieztā māja turpinās arī pēc skolēnu brīvdienām, bet plašāks atklāšanas pasākums gan paredzēts pavasarī.

Projekts ir privāta iniciatīva, taču tā veidošanās piesaistīti arī Eiropas līdzfinansējums. Plašāka informācija par Apgriezto māju atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44629312sec.