Dobelē būs audiovizuāla instalācija «Gaismas vārdi Latvijai»

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas dienu, 2021. gada 18., 19., 20. novembra vakaros no plkst. 18.00 būs apskatāma audiovizuāla instalācija “Gaismas vārdi Latvijai”.

1918. gada 18. novembra pēcpusdienā tagadējā Latvijas Nacionālā teātra telpās svinīgā sēdē tika proklamēta neatkarīga Latvijas valsts. Pateicoties šim notikumam, šogad svinēsim jau 103. Latvijas valsts dzimšanas dienu, bet Latvijas valsts 78. gadadienā, tā laika prezidents Guntis Ulmanis teica zīmīgus vārdu - “Šis dzestrais novembra vakars ir vēsturisks brīdis, kas vieno mūs tajās izjūtās, tajā pacēlumā un gara spēkā, ko Latvijas tauta ir apjautusi, svinot savas valsts gadskārtas brīvas un neatkarīgas Latvijas pastāvēšanas gados. Šis vakars ir liecība mūsu tautas ticībai, mūsu tautas nesalaužamajai gribai un varēšanai, jo, tikai pateicoties tam, latvieši ir spējuši nosargāt savas valsts nepieciešamības apziņu un godam uzturēt brīvvalsts tradīcijas.”

Šie vārdi ir enerģija, enerģija ir gaisma, gaisma tautai un gaisma mūsu zemei, tāpēc turpinot tradīcijas arī šogad Dobeles pilsētā tiks veidota instalācija – “Gaismas vārdi Latvijai”. Notikums, kas rezonēja ne tikai pilsētnieku un viesu sirdīs, bet visā Latvijā. Notikums, kurš saņēma atzinības no nozares profesionāļiem, kas rezultējās ar Latvijas pasākumu foruma izcilības balvas saņemšanu kā “2020. gada izcilākais COVID ierobežojumu laika klātienes pasākums”.

Šogad “Gaismas vārdi Latvijai” atgriežas 2021. gada 18., 19. un 20. novembra  vakaros no plkst. 18.00 svinēsim Latvijas dzimšanas dienu. Ar audiovizuālo instalāciju “Gaismas vārdi Latvijai” vēlamies nodot patriotisma un kopības sajūtu ikvienam apmeklētājam un ceram, ka katrs sev līdzi aiznesīs kaut nedaudz šīs sajūtas. Instalācija būs apskatāma no Dobeles Livonijas ordeņa pilsdrupu pieguļošās teritorijas, kā arī pie Dobeles atbrīvošanas pieminekļa, kur iedzīvotāji varēs nolikt sveces vai ziedus, atzīmējot Latvijas dzimšanas dienu. Joprojām būs apskatāma arī sajūtu pastaigu cikla trešā daļa “Senču spēks”.

Pasākuma laikā tiks filmēts un/vai fotografēts.

Pasākuma apmeklētāji tiek aicināti ievērot visus valstī noteiktos drošības pasākumus saistībā ar COVID-19 vīrusa izplatības ierobežošanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.91179585sec.