Kļūsti par detektīvu un atklāj Vecauces muižas noslēpumus unikālā audio gidā vēsturiska detektīva žanrā

Intelektuālo un patiesos notikumos iedvesmoto audio gidu “Vecauces muižas noslēpumi” sadarbībā ar jomas profesionāļiem radījuši Auces puses jaunieši un vietējie iedzīvotāji biedrības “JM Jumis” paspārnē. Detektīvs pieejams ikvienam viedierīces lietotājam bezmaksas aplikācijā ECHOES uz vietas dabā – Vecauces pils parkā laikā no 27.12.2022. līdz 17.01.2023.

Ideja par audio gida izveidi, turklāt detektīva žanrā dzimusi jau 2022. gada sākumā. “Kādā Auces puses jauniešu spēļu vakarā atklājām, ka vairākām jaunietēm patīk skatīties detektīvus. Piedāvāju kopīgiem spēkiem izveidot stāstu vēsturiska detektīva žanrā, jo man bija sapnis radīt pasākumu ar melnu piesitienu - detektīva manierē,” stāsta detektīva scenāriste un idejas autore Vija Kurpniece.

Ir zināms, ka grāfs Frīdrihs fon Mēdems, iznomājot daļu muižas zemju Auces miesta būvniecībai, ir licis pamatus Auces pilsētai. Lai izzinātu Vecauces muižas vēsturi, noslēpumus, stāstus un leģendas, Auces Jauniešu mājas “Pilnīgs kosmoss” jaunieši devās uz Vecauces pili un vēlāk ar aizrautīgu interesi piedalījās detektīva stāsta izveidē, audioierakstu veikšanā, iejūtoties visdažādākajās lomās. Audio stāstu vizuāli papildina senatnīgs video un galveno varoņu vēsturisku bilžu galerija.

Stāsta Anna Svilāne, viena no jaunietēm, kas piedalījās audioieraksta veidošanā: “Audio gids piedod savu burvību, kā, lasot grāmatu, kad katram sava aina galvā rādās. Gribētos tos persikus un lai viss skaisti sakopts. Gribas, lai Vecauces parks ir kā toreiz.”

To, kas šajā stāstā ir, patiess, bet - kas izdomāts, var noskaidrot tikai uz vietas - Vecauces pils parkā, dodoties intelektuālajā audio pastaigā “Vecauces muižas noslēpumi”!

Tāpēc ar jaunatklājēja degsmi aicinām mesties iekšā aizraujošā detektīva spēlē, un acu priekšā atdzīvosies vēstures notikumi, varoņi un vieta! Vienu pēc otra atklāsiet mazāk zināmus vēsturiskos notikumus, pavisam noteikti atšķetinot kādu mīklainu noslēpumu. Jo tālāk risinās darbība, jo vairāk kļūst skaidrs, ka nekas šinī muižā nenotiek nejauši.

Lai dotos noziegumam pa pēdām, detektīva sertifikāts nebūs nepieciešams, bet kāre pēc piedzīvojumiem un ass prāts gan, un pilnīgi iespējams tieši Vecaucē dzims jauns Šerloks Holms vai Mis Mārpla!

Jautāsiet, kā kļūt par detektīvu? Lūk, īsa instrukcija:

    • savā mobilajā ierīcē lejuplādējiet bezmaksas aplikāciju ECHOES.XYZ;

    • sameklējiet stāstu “Vecauces muižas noslēpumi”;

    • sāciet pie Vecauces pils, sekojiet audio stāstam un tā norādēm!

“Esam pateicīgi ikvienam vietējam iedzīvotājam – kā jauniešiem, tā pieaugušajiem, kas ar lielu prieku un atbildību piedalījās audioierakstu tapšanā. Rezultātā audio gids ir kļuvis tikai krāšņāks un ieguvis jaunas krāsas. Jāatzīst, tas ir mūsu pirmais audioieraksts, esam guvuši vērtīgu pieredzi un esam gatavi startēt arī citu intelektuālu audio pastaigu radīšanā!” savos iespaidos dalās biedrības “JM Jumis” pārstāvis Eduards Liepiņš – Melnis.

Detektīva spēli izveidoja biedrība “JM Jumis” sadarbībā ar Mācību un pētījumu saimniecību “Vecauce”, biedrību “Vecauces muiža”, Auces Jauniešu māju “Pilnīgs kosmoss”.

Audio pastaiga tapusi ar Dobeles novada Izglītības pārvaldes finansiālu atbalstu, īstenojot jauniešu un jaunatnes biedrību projektu “Audio pastaiga vēsturiska detektīva žanrā”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89107394sec.