Preiļu muzejs piedāvā jaunu arheoloģijai veltītu izglītojošo programmu

No 2020. janvāra Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs 4.-9. klašu skolēniem piedāvā jaunu izglītojošo programmu "Senatnei pa pēdām. Arheoloģija", kas veltīta arheoloģijai un stāsta par diviem Preiļiem tuvākās apkaimes nozīmīgākajiem arheoloģijas pieminekļiem – Jersikas pilskalnu un Kristapiņu kapulauku. Nodarbības tiek īstenotas Latvijas valsts simtgades programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros.

Izglītojošā programma norisinās Dzīvās vēstures klasē Preiļu 1. pamatskolas telpās, kas ir daļa no Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja unveidota ar mērķi interesantā un iesaistošā veidā veicināt skolēnu interesi par vietējo kultūras un vēstures mantojumu un Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja piedāvājumu.

Programmas mērķis ir caur iesaistošām aktivitātēm iepazīstināt skolēnus ar arheoloģijas disciplīnu un Latvijas aizvēsturi un, sniedzot jaunas un padziļinātas zināšanas par Preiļu apkaimes valsts un vietējas nozīmes arheoloģijas pieminekļiem – Jersikas pilskalnu, Kristapiņu un Bučku senkapiem u.c., izglītot skolēnus par kultūras mantojuma nozīmīgumu un tā saglabāšanas nepieciešamību.

Nodarbību laikā skolēni ne tikai varēs iejusties arheologa lomā, mēģinot atrast, aprakstīt un izanalizēt dažādus artefaktus, bet arī klātienē aplūkot arheoloģisko izrakumu laikā iegūtus priekšmetus no Preiļu muzeja krājuma. Izmantojot šim projektam izgatavotos magnētiskos stendus, skolēniem būs iespēja mācīties atpazīt latgaļu vīriešu un sieviešu rotas, apbedīšanas tradīcijas, kā arī izzināt Jersikas pilskalna kultūrslāni.

Izglītojošā programma saistīta ar mācību priekšmetu "Latvijas vēsture" un "Sociālās zinības" saturu.

Programma "Senatnei pa pēdām. Arheoloģija" izstrādāta ar Valsts Kultūrkapitāla fonda 2019. gada mērķprogrammas „"Latvijas skolas somas" satura radīšana muzejos" finansiālu atbalstu un pateicoties Preiļu novada domes līdzfinansējumam.

Programma pieejama skolēnu grupām (10 – 20 cilvēki) darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00 pēc iepriekšējas pieteikšanās (tālr. 25141858 vai e-pasts ilona.vilcane@preili.lv). Nodarbības ilgums – 90 minūtes ar 10 minūšu starpbrīdi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60251713sec.