Preiļos iespējams baudīt gardo delikatesi - vīngliemežus (video)

Preiļu novadā esošās "Ošu mājas" jau nedaudz vairāk kā 10 gadus nodarbojas ar vīngliemežu audzēšanu.

Gliemežu audzētājs, "Ošu māju" saimnieks un izcilais stāstnieks Ainis Noviks gaida ciemos ceļotājus, piedāvājot apskatīt vīngliemežu audzētavu. Šī apmeklējuma laikā ikviens var baudīt izsmeļošu stāstījumu un redzējumu par vīngliemežu dzīvi, fizioloģiju, apstrādi un pārstrādi.

Tāpat ceļotāji var baudīt degustācija ar vīngliemežu gaļu, kas pagatavota pēc oriģinālām vietējām receptēm, kuru papildina latviski dzērieni. Interesentiem tiek piedāvātas konsultācijas par vīngliemežu audzēšanu, to īpatnībām un sejas atjaunošanas maskas ar vīngliemeža gļotu, kā arī vīngliemežu SPA procedūra - vīngliemežu masāža sejai, pēc kuras āda kļūst jaunāka.

ĪPAŠIE PIEDĀVĀJUMI:

  • Vīngliemeži ar puravu Gatavu vīngliemežu gaļu (0,5kg) atlaidina istabas temperatūrā, nomazgā un sagriež gabaliņos. Puravus (1kg) notīra, nomazgā tekošā ūdenī un sagriež kubiņos. Sagriezto puravu liek sviestā (0,06kg) uz pannas un cep 140ºC temperatūrā 5-10 minūtes tad pievieno sagriezto vīngliemežu gaļu, sāli (0,01kg), piparus (0,01kg) un cep vēl 5 minūtes. Ēdienu atdzesē un tas ir gatavs pasniegšanai.

  • Vīngliemeži ar papriku Gatavu vīngliemežu gaļu (0,5kg) atlaidina istabas temperatūrā, nomazgā tekošā ūdenī un sagriež gabaliņos. Papriku (0,15kg) notīra, nomazgā un sagriež kubiņos. Sīpolus (1kg) notīra, nomazgā tekošā ūdenī un sagriež kubiņos. Sagriezto papriku, sīpolus liek uz pannas sviestā (0,05kg) un 140ºC temperatūrā cep 10-15 minūtes, kamēr dārzeņi mīksti, tad pievieno klāt sagriezto vīngliemežu gaļu, sāli (0,01kg), piparus (0,01kg) un cep vēl 5 minūtes. Ēdienu atdzesē un tas ir gatavs pasniegšanai.

"Ošu mājās" ir iespējams iegadāties gatavo produkciju - vīngliemežu gaļu un suvenīrus ar gliemeža un Preiļu novada simboliku, kurus ir izgatavojuši vietējie.

Adrese: "Ošu mājas", Jaunsaimnieki, Preiļu pagasts, Preiļu novads. Tel.: +371 29443577, 26404977, e-pasts: ainisn@inbox.lv, Kontaktpersona: Ainis Noviks, Valentīna Novika.

Darba laiks: no 15. maija līdz 15. oktobrim pēc iepriekšējas pieteikšanās

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ziemas saulgriežu svinības Valmiermuižā Valmieras Tūrisma informācijas centrs
Ziemas saulgriežu svinībās un tirdziņā “Gardu muti” 19. decembrī Valmiermuižas parkā ieradīsies tuvāki un tālāki mājražotāji un amatu | Skatīt vairāk
Latvija
Izaicinājums "Mežtaka zelta rudenī" Lauku Ceļotājs
Zelta rudens jau ierodas Latvijā - dodies tam līdzi! Lai izbaudīto skaisto rudeni, pievienojies Endomondo izaicinājumam "Mežtakas pārgājieni Zelta | Skatīt vairāk
Vitamīnu kūre SPA viesnīcā Ezeri, Siguldā Estravel Latvia
Vitamīnu kūre. 1 nakts 2 personām standarta numurā, brokastis, spa atpūta, nūjošana | Skatīt vairāk
no 190 EUR
Dabas parks "Daugavas loki" TAKA
Dabas parka struktūras ass ir Daugava, kas met gleznainus līkumus. No upes krastiem paveras plaši ainavu skati. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2020 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2020 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55218506sec.