Izstāde Līvāni = stikls

No šā gada 1. decembra līdz 2022. gada 29. janvārim Līvānu novada Centrālās bibliotēkas apmeklētāji varēs skatīt unikālus Līvānu stikla un amatniecības centra stikla pūtēju izstāžu darbus.

Izstādē būs skatāmi Līvānu stikla un amatniecības centra stikla pūtēju Aleksandra Logvina un Valērija Veisa dažādu formu darbi.

Pēc Līvānu stikla fabrikas slēgšanas 2008. gadā, toreizējā Latgales mākslas un amatniecības centrā 2016. gadā tika izveidota stikla pūšanas darbnīca, kurā darbu uzsāka pieredzējuši stikla pūtēji Aleksandrs Logvins un Valērijs Veiss. Meistaru prasmīgajās rokās top krāsaini un mirdzoši stikla izstrādājumi gan suvenīriem, gan praktiskam pielietojumam. Šobrīd Līvānu stikla un amatniecības centrā interesenti var aplūkot un iegādāties Aleksandra Logvina un Valērija Veisa izgatavotos dažādu izmēru oriģinālus darbus, sākot no mazo formu suvenīriem - putnu un dzīvnieku figūriņām, ziediem, krājkasītēm, vidēja izmēra traukiem, līdz pat dažādām liela izmēra vāzēm. Katrs izstrādājums ir unikāls, jo tiek radīts bez iepriekš sagatavotām formām. Meistari sadarbojas arī ar māksliniekiem, stikla izstrādājumos realizējot arvien jaunas idejas.

Izstādes laikā tiks demonstrēta arī jaunā īsfilma "Stikla pūšanas tradīcija Līvānos", kur skatītājiem piedāvāts ieskats Līvānu stikla tapšanas procesā. Līvānu stikla fabrikas bijušie stikla pūtēji dalīsies atmiņās par savām darba gaitām un fabrikas bijušajiem ziedu laikiem. Filma tapusi pateicoties, VKKF mērķprogrammas KultūrElpa un Kultūras Ministrijas atbalstam.

Stikla pūšanas tradīcija Līvānos ir iekļauta Latvijas nemateriālo kultūras vērtību sarakstā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.51387095sec.