Gaujienā skan dabas gars

“Gaujiena – mana paradīze…” …..tā teicis izcilais komponists Jāzeps Vītols, kad Latvijas valsts par īpašiem nopelniem viņam piešķīra daļu no Gaujienas muižas un parka.

Gaujienas apkārtnē ir daudzveidīga, tīra un neskarta daba ar gleznainām ainavām, upēm, mežiem un purviem, dolomīta atsegumiem un ūdenskritumiem. Vēstures elpu var sajust gan Viduslaiku pilsdrupās, gan Gaujienas un Zvārtavas muižās, gan Mūzikas un dabas takās un romantiskajos parkos, ko papildina kvalitatīvs un mūsdienīgs kultūras piedāvājums.

Gaujienas muižas parks atrodas Gaujas upes senlejas krastā un ietver daudzus valsts un vietējas nozīmes arhitektūras, vēstures un dabas pieminekļus. Jau 1236. gadā te sāka celt Livonijas ordeņa komtura pili, kuras mūri vēl tagad redzami stāvajā krastā. 1850. gadā pabeidza Gaujienas Jauno pili, kuras arhitektūrā un interjeros dominē antīkie un neorokoko motīvi. Muižas ēkas ieskauj centrālo pagalmu, kas pāriet ainavu parkā ar augstvērtīgām trīspakāpju ainavām.

Īpaši izceļas kādreizējā muižas aldara māja, kas celta šveiciešu stilā un tagad ir izcilā Latvijas klasiskās mūzikas pamatlicēja Jāzepa Vītola muzejs. Stāvajās nogāzēs izveidotās brīvdabas terases aicina apstāties un ieklausīties, kā daba runā ar Tevi!

Jaunizveidotā mūzikas taka izceļ dabas un mūzikas vienotību vietā, kur komponists Jāzeps Vītols iedvesmojās mūzikas radīšanai. Te vienlaicīgi var skatīt   dabas ainavas un iemēģināt roku āra mūzikas instrumentu spēlē. Nāc, klausies un radi mūziku dabā un sajūti Gaujienas episko auru caur dažādu zvanu un bungu skaņām!

Instrumenti ir piemēroti gan bērniem, gan pieaugušajiem. Nav jābūt mūziķim, lai tos spēlētu. Noskaņu mūziku var radīt katrs!

Instrumenti atbalsojas visā Gaujienas muižas ansamblī, to skaņa ir skaista un dzidra.

Ik gadu jūlijā Gaujienas Vītolsvētki un jaunie Vītolēni piepilda ar mūzikas skaņām, prieku, smiekliem un draudzību visu Gaujienas teritoriju. Gaujienas “Anniņās” var satikt “pašu” izcilo komponistu Jāzepu Vītolu un ieklausīties dabas mūzikas simfonijā. Savukārt Gaujienas muižas svētki augustā izgaismo kādu no vēstures lappusēm.

Tomēr tam nevajadzētu būt jūsu ceļojuma vienīgajam mērķim! Atrodoties Latvijas pierobežā, sajūti, saredzi un iepazīsti arī Eiropas ārējo pierobežu - Krieviju. Izborska ir viena no senākajām Krievijas pilsētām. Tā ir īpaša vieta – apdziedāta un slavināta vairākās dzejnieku, mākslinieku, vēsturnieku un etnogrāfu paaudzēs, ar savu varonības auru tā joprojām apbur viesus. Izborskas pievilcības un spēka noslēpums ir arī Slāvu svētie avoti – obligāts pieturpunkts ikvienam Izborskas viesim.

Lavri ir ciems Pleskavas apgabala Pečoru rajonā, Krievijā, gleznainās, avotainās Lidvas upes krastā. Ciema teritorija robežojas gan ar Latviju, gan Igauniju. Pašā Lavru ciema sirdī ir izveidots pasaku parks, kur jūs gaida iemīļoto tautas pasaku varoņu koka figūras. Atklājiet Lavru pasaku parka apburto pasauli…baudiet dabas skaistumu un cilvēku roku radīto pārsteigumu.

Taču ņem vērā, lai dotos uz Krieviju ir nepieciešama vīza, kuras izgatavošanai ir nepieciešams laiks. Par vīzas noformēšanu noskaidro tuvākajā konsulātā, vai interesējies tūrisma aģentūrā.

Izbaudi īpašo atmosfēru, enerģiju un spēku trīs maģiskos dabas objektos Latvijā un Krievijā!

Sajūti - Izborskā, saredzi - Lavros, sadzirdi – Gaujienā!

Aicinām Gaujienas muižas parku un Mūzikas taku iepazīt gan klātienē, gan ar 3D tūres starpniecību. Skenē QR kodu un dodies brīnišķīgā piedzīvojumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.32706594sec.