«Viduslaiku diena Ronneburgā (Raunā)» jau drīz

Kā jau katru gadu, maija trešajā sestdienā, Rauna atgriežas senajos viduslaikos un svin “Viduslaiku dienu Ronnenburgā”.

Viduslaikos cilvēki cēlās laicīgi un arī Ronnenburgā rosība sāksies jau no paša rīta  - plkst. 9:30, Raunas pilsdrupu torņa pakājē, Imants Strads atklās gadatirgu, kurā varēs iegadāties Raunas un tuvākās apkārtnes amatnieku, zemnieku, stādaudzētāju, mājražotāju un citu meistaru produkciju. Turklāt, šajā dienā gan tirgū, gan dabas takās jūs priecēs Raunas amatiermākslas kolektīvi – skanēs dziesmas un plīvos svārki.

Visas dienas garumā Rauna aicinās apmeklētājus uz viduslaiku aktivitātēm – notiks “Exercitus Rigensis” bruņinieku cīņas, šķēpa un baļķa mešanas sacensības, kā arī būs iespēja ielūkoties senajā bruņinieku nometnē. Arī pie Skolas dīķa būs lieliska iespēja sajusties kā sendienās un doties pastaigā “Baižkalnu staļļa” zirgu un ponija mugurā.

Raunas pils teritorijā visus priecēs Liepājas ceļojošā cirka dzīvās skulptūras un darbosies cirka darbnīca, kurā varēs piedalīties gan mazi, gan lieli. Kā arī, gadatirgū būs iespēja sastapt viedās zāļu sievas, kuras ar kārtīm, zvaigznēm un roku līnijām pastāstīs par to, kas ierakstīts liktenī...

Un tas vēl nav viss! Pils skatu tornī ikvienam būs pieejama fotokaste, kurā uzburt skaistas ģimenes fotogrāfijas, ko paņemt par piemiņu no Ronnenburgas. Pusdienlaikā varēs uzkāp tornī uz randiņu ar vēsturniekiem Edgaru un Ievu Plētieniem. Viņi ciemata viesus vedīs izzinošā un aizraujošā ekskursijā pa senajām Raunas pilsdrupām.

Pēcpusdienā, no plkst. 16:00 līdz 20:00, varēs gardi mieloties “Viduslaiku ķēķī", kas atradīsies pašā Raunas centrā. Radošajā tūrisma uzņēmēju ķēķī satiksies savstarpēji nesatikušās garšas, cilvēki un notikumi. Par Ronnenburgai cienīgu atmosfēru rūpēsies Drabešu muižas muzikanti.

Savukārt vakara noslēgumā, plkst. 21:00, Raunas viesus vilinās noslēpumainais Raunas parks. Koncerta pirmajā daļā uzstāsies Gints Smukais ar akustiskās ģitāras orģinālmūziku. Tam sekos Aijas Andrejevas un Jāņa Aišpura koncerts "12 stāsti vasaras vakaram", kurā mūziķi izdziedās gan pašu, gan citu autoru radītās kompozīcijas. Tie būs divpadsmit muzikāli stāsti par viņu bērnību, piedzīvojumiem, pārdzīvojumiem, blēņām, dzimtu, tradīcijām, mīlestību, draudzību un daudz ko citu. Koncerta ieejas biļetes cena: EUR 10,00 (biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā).

Gaidīsim ciemos Ronnenburgā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65597105sec.