LATVIJA | Aizkraukle

Aizkraukle piedāvā idejas skolēnu ekskursijām

Hei, skolēn! Vai ar skolotāju jau esat pārrunājuši idejas, kurp šogad doties klases ekskursijā? Noteikti iesaki skolotājai, ka Aizkraukle ir tīri normāla vieta, kuru apmeklēt! Neskatoties uz to, ka tā ir viena no jaunākajām pilsētām Latvijā, Aizkrauklē ir iespējams iepazīt tuvākus un tālākus vēstures līkločus, pavadīt laiku aktīvi, pilnveidoties un atklāt ko jaunu!

Latvijas vēsturi izzināt var būt arī aizraujoši un forši! Vai esi bijis Aizkraukles Vēstures un mākslas muzejā “Kalna Ziedi”? Te var izzināt Aizkraukles vēsturi, iepazīties ar patstāvīgo ekspozīciju “Daugavas krastu likteņstāsti” un izprast Daugavas svarīgumu latvieša dzīvē. Ekskursiju grupas var pieteikties uz dažādām nodarbībām un tematiskajām programmām, piemēram auduma apdrukas darbnīcu, "Latviešu ornaments. Es izjaucu un atkal salieku pasauli", "Kā krējums par sviestu kļūst” un citām, kas tiek pielāgotas attiecīgās auditorijas vecumam.

Vai zināji, ka Baltijā lielākā ekspozīcija, kas veltīta dzīvei padomju laikā, atrodas tieši Aizkraukles pusē? Jā, tā patiešām ir! Ekspozīcijas mērķis ir parādīt padomju cilvēka dzīvi tās daudzpusībā – te var iepazīt, kā dzīvojuši mūsu vecāki un vecvecāki vēl pavisam nesenā pagātnē, kad Aizkrauklei bijis cits nosaukums. Kāds? To noteikti uzzināsi apmeklējot ekspozīciju! Piedāvājumā dažādas programmas, piemēram, “Politinformācija”, “Sadzīve padomju gados - Pļaviņu HES un pilsētas celtniecības laikā”, kā arī šī laika perioda spēles un rotaļas.

Ar to vēstures un interesantu faktu izzināšana nebeidzas. Vai esi prātojis, kāpēc gan Aizkrauklē atrodas Pļaviņu HES? Un kāpēc Aizkraukli sauc par vietu, kur gaisma Daugavā dzimst? Visas atbildes vienuviet - Pļaviņu HES vēstures ekspozīcijā! Apskatāmas unikālas, iespējams pat neredzētas ierīces, tostarp batometrs, ūdens caurplūdes un līmeņu mērierīces, temperatūras un spiediena devēji. Ekspozīcija ir moderna, interaktīva, zinātkāri veicinoša, kurā ar digitālo tehnoloģiju palīdzību ir iespēja iepazīt Pļaviņu HES no celtniecības sākuma līdz izaugsmei par lielāko elektroenerģijas ražotni Latvijā!

Un tikai nemānies, ka neesi nekad sapņojis par to, kā būtu lidot! Un ne jau lidmašīnā, bet brīvā dabā – ar slotu! Harijs Poters un viņa sabiedrotie pat klāt nestāv tam, ko Tu iepazīsi un izzināsi Raganu lidlaukā! “Cepļu” mājās Daugavas senielejas galvenā Ragana – instruktore apmāca lidojumam ar slotu. Iespēja izzināt dažādus raganu rituālus, pirms tam gan jāatrisina piņķerīgi uzdevumi… Vecā kaļķu cepļa ekskursijā var apskatīt zivju, aļģu un gliemežvāku fosilijas, bagātīgo floru un faunu un remdēt slāpes “Kuprainīša avotā”!

Kad vēsture iepazīta un aktīvi kustēts, jāturpina baudīt laiks Aizkrauklē radošā gaisotnē! Radošajā darbnīcā “Apdrukā pats!” ir iespējams iepazīt sietspiedes apdrukas tehniku un pašiem kļūt par apdrukas māksliniekiem. Sietspiede joprojām ir aktuāla apdrukas tehnika arī mūsdienu digitālajā pasaulē un lepojas ar roku darba pievienoto vērtību. Darbnīcā top apdrukas dizains un idejas veic ceļojumu līdz gatavam produktam. Apdruka ir radošuma un iekšējo vērtību izpausme, tāpēc ikviens tiek aicināts kļūt par apdrukas mākslinieku!

Idejas pusdienošanai, naktsmītnēm un citiem aizraujošiem galamērķiem mūsu plašajā novadā meklē mājaslapā www.visitaizkraukle.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72168207sec.