LATVIJA | Bauska

Rundāles pilī notiks pirmizrāde koncertuzvedumam «Mazais princis»

30. jūlijā pulksten 15 Rundāles pils Zaļajā teātrī Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotajā festivālā “Liepājas skaņas Rundāles pilī” ģimenes ar bērniem varēs piedzīvot pirmizrādi koncertuzvedumam “Mazais princis”, ko veido Spēlmaņu nakts un Lielās mūzikas balvas laureāte – režisore Zane Kreicberga tandēmā ar komponistu Andri Vecumnieku.

Slaveno Antuāna de Sent-Ekziperī stāstu izstāstīs Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi – flautists Reinis Lapa, obojists Mārtiņš Zālīte, klarnetists Kārlis Catlaks, fagotiste Lindsija Deivisone un mežradznieks Ingus Novicāns kopā ar trompetistu Mārtiņu Zuju un aktieri Ēriku Vilsonu. Uzveduma scenogrāfiju veido Varis Siliņš.

“Šajā koncertizrādē mēs gribam radīt vienas nelielas bērnības atmiņas vecākiem un vienu lielu fantāzijas piedzīvojumu bērniem,” saka komponists Andris Vecumnieks, “Mēs visi esam bērni, neatkarīgi no vecuma, un, kad esam bērni, gribam pēc iespējas ātrāk pieaugt, bet, kad esam pieauguši, mums atkal gribas būt bērniem.”

“Manuprāt, nekad nav par vēlu atgriezties bērnībā, nu tādā pareizā nozīmē – justies kā bērnam, dzīvot kā bērnam, uztvert visu apkārtējo pasauli kā bērnam – tas ir tāds svaigs skatījums un to mēs gribam nodot mūsu skatītājiem,” papildina aktieris Ēriks Vilsons.

Antuāna de Sent-Ekziperī "Mazais princis" ir poētisks stāsts par to, kā lidmašīnas pilots, kurš, ciešot avārijā, nosēžas tuksnesī un tur satiek mazu zēnu, kas uz Zemi atlaidies no neliela asteroīda. Stāsts ir filozofisks, un tas ietver sabiedrības kritiku, vienlaikus pārdomājot pieaugušo pasaules dīvainības. Lai arī stāsts tiek pasniegts kā bērnu grāmata, “Mazais princis” pieaugušajiem lasītājiem devis vairākas atklāsmes par cilvēka raksturu.

Atgādinām, ka 30. jūlijā Rundāles pilī notiks Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotais festivāls “Liepājas skaņas Rundāles pilī”, kas šogad apmeklētājiem piedāvās četrus dažādus notikumus ar vienotu tematisko motīvu “Balle pilī”.

Bez koncertuzveduma “Mazais princis” klausītāji varēs baudīt arī sarunu, kur par balles nozīmi vēsturiskos momentos diskutēs Latvijas Valsts eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Rundāles pils muzeja direktors Imants Lancmanis.

Liepājas Simfoniskais orķestris un diriģents Ainārs Rubiķis aicina uz koncertu “Balle cauri gadsimtiem” Rundāles pils Zelta zālē, bet festivāla kulminācijā gaidāms nakts koncerts Rundāles pils Franču dārzā, kur Liepājas Simfoniskā orķestra koncertmeistares Līgas Baltābolas vadītais Liepājas stīgu kvartets muzicēs kopā ar izcilo klarnetistu un topošo orķestra galveno diriģentu Gunti Kuzmu.

Biļetes uz festivālu “Liepājas skaņas Rundāles pilī” pieejamas “Biļešu Paradīzes” tīklā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/custompage/3129.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.99540806sec.