LATVIJA | Bauska

Bauskas novada svētki šogad notiks Mežotnes pilskalnā

Nāc, kāp augstu Lielupes krastā, klausies un skaties – ieraugi seno un jauno Zemgali! Šogad Bauskas novada svētki „Zem zelta ozola zariem” notiks 13. maijā Mežotnes pilskalnā – vienā no varenākajiem zemgaļu pilskalniem, stāstot stāstu par mūsu saknēm zemgaļu zemē.

Līdz ar šiem svētkiem Bauskas novads uzsāk jaunu tradīciju – katru gadu novada svētki norisināsies citā vietā un laikā, tādējādi ikviens to dalībnieks un viesis tiks iepazīstināts ar vērtīgākajām mūsu novada kultūras tradīcijām, vēsturi, cilvēkiem un vietām. Šogad tas ir Mežotnes pilskalns Rundāles pusē, 2024. gadā svētki notiks Bauskā un būs veltīti pilsētas 415. jubilejai, un tā turpinās savu ceļu, ik gadu piestājot citur, lai izstāstītu kādu jaunu stāstu.

Bauskas novada svētkos šogad ceļosim senā pagātnē: apskatīsim, sataustīsim, sadzirdēsim, sajutīsim un iepazīsim no jauna. Dienas garumā gaidāmas laikmetīgas izklaides visai ģimenei, Vīna kalna rituālu iedarbināšana un vakarā – koncerts Lielupes krastā. Aizraujoši būs gan lielam, gan mazam! Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai, un uz tikšanos 13. maijā Mežotnes pilskalnā!

Dienas gaitā darbosies tirgus un cirks pie baznīcas, spēles bērniem senpilsētas laukumā, seno amatu sēta un zemgaļu karavīru cīņas Mežotnes pilskalna plakumā. Noteikti jāieplāno iepazīt senos rituālus, spēka zīmes un augus Vīna kalnā, apskatīt vikingu liellaivu “Uxkull” Zemgaļu ostā, noklausīties zvanu ansambļa „Campanella” koncertu Mežotnes baznīcā, izbaudīt koncertprogrammu „No krastiem” pie Zemgaļu ostas.

Koncertprogrammā “No krastiem” piedalīsies folkloras kopa “Kokles”, postfolkloras grupa “Zari”, Katrīna Dimanta un grupa “Zeltrači”, Dzintars Lipors un vīru kopa “Vilki”, mūzikas grupa “Auļi” un koris “Anima”, grupa “Folkkardio” un Rīgas danču klubs.

Mežotnes pilskalns ir vieta, kur iepazīt mūsu senču zemgaļu stāstu. Šeit var lūkoties tālumā – Lielupes rāmajā plūdumā un dziļi tās dzelmē. Mežotnes pilskalns ir vieta, kur rāmi apstāties un ļauties senajiem noslēpumiem, ieelpot gaisu, kas pilns senas enerģijas. Te atdzims senās Zemgales stāsts, kas dziļi ierakstīts mūsu saknēs, te modīsies spēks, kas pārmantots no mūsu senčiem.

Plašāka informācija par svētku norisēm: https://www.bauskasnovads.lv/lv/jaunums/bauskas-novada-svetki-13-maija-mezotnes-pilskalna-informacija-regulari-tiek-papildinata

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.17605209sec.