LATVIJA | Jelgava

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs pilsētas svētkus aicina svinēt kopā

No 26. līdz 28.maijam ar devīzi “Mēs esam Jelgava” tiks atzīmēta Jelgavas pilsētas 758. dzimšanas diena. Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) pilsētas iedzīvotājus un viesus šajās dienās aicina apmeklēt koncertus, izstādi un doties pārgājienā.

No 23.maija līdz 9.jūlijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē būs skatāma Azerbaidžānas Goda mākslinieces Innas Kostinas gleznu un zīda batikas darbu izstāde “Abšeronas zīda spārni”. Inna Kostina ir slavena ne tikai kā gleznotāja, bet ar kā viena no pasaulē labākajām zīda apgleznošanas tehnikas - batikas - speciālistēm. Māksliniece ir daudzu vietējo un starptautisko konkursu laureāte, kā arī vairāk nekā 250 dažādu izstāžu dalībniece. Kopš 1987. gada viņas darbi ir pārstāvēti vairāk nekā 30 valstu muzejos un galerijās. Savā mākslā viņa bieži pievērsusies tautiskajam, batikas tehnikā veidotie darbi ir ar austrumu un nacionālajiem motīviem, kas spilgti izpaužas ar mītiski poētisko stilu. Innas Kostinas māksla drosmīgi vispārina plastisko un tematisko. Māksliniece mīl improvizāciju, kas balansē uz smalkas, gandrīz caurspīdīgas figurālā un abstraktā robežas. Azerbaidžānā, tāpat kā Jelgavā maija nogale ir zīmīga, jo 28.maijā Azerbaidžānā atzīmē Republikas dienu. 30.maijā pulksten 12 ikviens interesents aicināts uz svinīgu izstādes atklāšanu.

26.maijā no pulksten 21 līdz 22 Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2, izskanēs ritma apvienības “Pulsa efekts” un dziedātājas Leilas Alijevas brīvdabas koncerts. Pulss ir Cilvēkā, Dabā, Visumā. Pulss ir tepat, gaisā, apziņā, izdomā. Nonākot pie idejas, pulss kļūst kā auļojošs zirgs, adrenalīna pārņemts. Tas ir kā eksplozīvs efekts rimtajā dienas gaitā. Ritma apvienība “Pulsa efekts” vairāk nekā desmit gadus meklē visdažādākos ritma izteiksmes līdzekļus. Apvienības perfomancēs tiek izmantotas ne tikai klasiskās perkusijas un bungas, bet arī uguns, LED un UV gaismas, ledus, smiltis, ūdens, kā arī visdažādākie priekšmeti. Ieeja pasākumā bez maksas.

27. maijā pulksten 10 nosirsināsies bezmaksas veloekskursija – orientēšanās aktivitāte “Uz Langervaldi gar Lielupes līkločiem” gides Zanes Gravas pavadībā. Dalībniekiem būs iespēja ne tikai sacensties, bet arī iepazīt pilsētu no cita skatu punkta, jo orientējoties pilsētvidē, būs jāveic dažādi uzdevumi. Maršruts vedīs no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pa Kalnciema šoseju līdz Loka maģistrālei, tālāk dalībnieki virzīsies pa Rubeņu ceļu uz Depo rajonu. Noslēgums plānots Langervaldē. Veloekskursijas - orientēšanās aktivitātes ilgums plānots ap trīs stundām. Dalība bez maksas, pieteikšanās pa tel. 63005447 vai e-pastu tic@jelgava.tornis.lv

27.maijā no pulksten 17 līdz 19 Dzīvesziņas un arodu sētā atskanēs svētku koncertprogramma. Muzikālajā vakarā klausītājus ar priekšnesumiem priecēs BJMK Rokskolas talantīgie pedagogi un audzēkņi, kā arī Jelgavas Mūzikas vidusskolas, Jelgavas Mūzikas skolas un  Jelgavas Valsts ģimnāzijas ansambļi. Koncerta laikā klausītāji varēs baudīt dažādus pasaulē zināmus skaņdarbus jaunā aranžējumā.  Ieeja pasākumā bez maksas.

28.maijā pulksten 12:00, ikviens aicināts piedalīties bezmaksas ekskursijā pieredzējušas gides Guntas Tranas pavadībā "Ieraugi Jelgavu ziedu rotā!" Maijs ir skaistākais gada laiks, jo caur putnu balsīm, ziedošajiem dārziem un smaržām var sajust dabas atmošanos. Ekskursijas laikā dalībniekiem būs iespēja klausīties stāstus un uzzināt vēstures faktus par Jelgavas pilsētas ziedošajiem parkiem. Ceļš vedīs gar Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeju, Raiņa parku, Ozolskvēru līdz Vecpilsētas ielas kvartālam. Maršruta garums aptuveni trīs ar pus kilometri, plānotais ekskursijas ilgums – ap divām stundām.

Vietu skaits ierobežots, tāpēc aicinām savlaicīgi pieteikt dalību pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@jelgava.tornis.lv

Pasākumu laikā notiks foto uzņemšana un/ vai filmēšana ar mērķi informēt sabiedrību par aktivitātes norisi, kā arī arhīva uzkrāšanas, dokumentēšanas, saglabāšanas vajadzībām un publicitātes materiālu veidošanai.

Informācija par datu apstrādi Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā pieejama tīmekļa vietnē: http://www.jelgava.lv/lv/pasvaldiba/par-pasvaldibu/personas-datu-aizsardziba/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.480443sec.