Lidostas „Rīga” šā gada 2 000 000 pasažieris ir no Lietuvas

2007.gada 27.augustā Starptautiskajā lidostā „Rīga” sumināja 2-miljono pasažieri. Par to kļuva lietuvietis Latisevicius Audris no Biržiem, kas pulksten 18.20. ar aviosabiedrības airBaltic reisu dodas uz Oslo.

Audris Latisevicius pauda prieku par to, ka izvēloties lidostu „Rīga” savam ceļojumam viņš kļuvis par 2 miljono pasažieri un saņemto priekšrocību karti ar iespēju gadu izmantot lidostas biznesa klases pakalpojumus.

„Rīgas lidosta droši pretendē uz galvenās lidostas statusu Baltijas reģionā, ko apliecina arī, ka tieši divmiljonais pasažieris ir no Lietuvas. Tas ir apliecinājums, ka Rīgas lidosta piedāvā plašākas iespējas lidojumu galamērķu izvēlē, pievilcīgu vidi un labu servisu, kas piesaista gan Lietuvas, gan Igaunijas iedzīvotājus,” saka lidostas „Rīga” valdes priekšsēdētājs Krišjānis Peters.

Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers uzsver: „Mēs veiksmīgi konkurējam reģionālā mērogā. Pirms trim gadiem ieviestās atlaides ir devušas ievērojamu ieguldījumu mūsu valsts tautsaimniecībā, it īpaši tūrisma nozares attīstībā un ļāvušas Rīgai izveidoties par Baltijas gaisa satiksmes centru.”

Līdz ar iestāšanos Eiropas Savienībā Latvija ir ieguvusi jaunus un spēcīgus spārnus, kas uz lidostu "Rīga" atnes miljons viesu pēc miljona. 2004. gadā bija miljonais, 2006. – jau sveicām 2 – miljono pasažieri, un līdz gada beigām pirmo reizi neatkarīgās Latvijas vēsturē sagaidīsim arī 3 – miljono pasažieri. Triju gadu laikā lidostā apkalpoto ceļotāju skaits būs trīskāršojies. Tādus pieauguma tempus nespēj sasniegt neviena no Eiropas valstu galvenajām lidostām.

„Mēs turpinām aktīvi strādāt gan pie jaunu aviokompāniju piesaistīšanas Rīgas lidostai, gan jaunu tiešās aviosatiksmes maršrutu atklāšanas. Esošās iestrādes un sadarbība ar aviokompānijām apliecina, ka vēl šī gada laikā un nākamajā gadā no Rīgas tiks atklāti ap 10 jauni maršruti. Gatavību atklāt jaunus maršrutus, pavēstījušas lidsabiedrības airBaltic, easyJet, Ryanair,” saka Krišjānis Peters.

Patlaban no lidostas „Rīga” ir 51 tiešais reiss, salīdzinot ar aizvadīto gadu, par 12 maršrutiem vairāk. 2006. gadā 2 – miljono pasažieri lidosta „Rīga” sagaidīja 17. oktobrī, kopumā gadā apkalpojot 2,49 miljonus pasažieru.

Turpinoties šādai pakalpojumu attīstības dinamikai lidosta kļūst par šauru, tādēļ jau nākamajā gadā tiks sākti vērienīgi paplašināšanas darbi, uzsākot jauna termināla un gaisa kuģu piestātņu būvniecību. Attīstības projekta realizācija ļaus lidostā „Rīga” apkalpot 15 miljonus pasažieru gadā. Jau šobrīd norit lidostas skrejceļa pagarināšanas un modernizācijas darbi, kas tiks pabeigti 2008. gada rudenī, kas ļaus uzņemt lielākus gaisa kuģus un radīs iespējas no Rīgas veikt tiešos transatlantiskos lidojumus, kas mūsu valsts un arī tuvējā reģiona iedzīvotājiem ļaus ērti, bez pārsēšanās sasniegt ASV, Ķīnu, kā arī citas tālas valstis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 19.05.2024 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR
Iztāde "Talsu rallijs" Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils izstāžu zālē, apskatāma dubultizstāde, kas ir kā ceļojums cauri laikam un emocijām. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 24.05.2024 SINAGOGAS STĀSTI. ZUDUSĪ EBREJU KOPIENA VA Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils Tūrisma informācijas centrs turpina sarunu ciklu ČALOT 25.maijā aicinot ciemos Žaņa Lipkes memoriāla direktori Lolita | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78359008sec.