Ģimenes dienas pasākumi notiek visā Latvijā

Tuvojoties Starptautiskajai Ģimenes dienai, visā Latvijā notiek dažādi izklaides un izglītojoši pasākumi, kas īpaši vērsti uz ģimeņu un bērnu saturīgu laika pavadīšanu. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad visa informācija par plānotajiem pasākumiem ir apkopota, sakārtota pa reģioniem un atrodama vienkopus Bērnu un ģimenes lietu ministrijas mājas lapā www.bm.gov.lv, tādējādi palīdzot ikvienam Latvijas iedzīvotājam plānot sava brīvā laika pavadīšanu un izvēlēties visinteresantāko pasākumu kādā no Latvijas novadiem. Pasākumu skaits palielinās no gada gadā, kas ļauj secināt, ka kopumā ģimenes vērtība sabiedrībā kļūst arvien nozīmīgāka. Lai kopīgiem spēkiem aktualizētu ģimenes nozīmi un vērtību, arī mediji tiek aicināti atspoguļot Ģimenes dienai veltītos pasākumus.

Piedāvāto pasākumi klāsts un daudzveidība ļauj izvēlēties kaut ko sev piemērot katrai Latvijas ģimenei. Tā, 15. maijā Ventspilī, Jēkabpilī un Valkā notiek vērienīgi Ģimenes dienas pasākumi, bet centrālais Ģimenes dienas pasākums ar divu dienu programmu notiks Rīgā 24. un 25. maijā, Vērmanes dārzā un Doma laukumā - tur notiks aptaujas par labākajām ģimenēm dažādās nominācijās uzvarētāju godināšana. Jau piekto gadu sadarbībā ar interneta portālu Delfi ministrija organizē aptauju par ģimenei draudzīgākajām atpūtas vietām, kuras uzvarētājus arī sveiks pasākumā Doma laukumā. Šogad īpaši tiek aktualizēts jautājums par Tēva dienas ieviešanas nepieciešamību un veidiem, kā un kad to vislabāk atzīmēt, apzinot sabiedrības viedokli ar dažādu masu mediju starpniecību, kā arī paužot savu viedokli ministrijas mājas lapā vai arī aizpildot anketu izstādē Bērnu pasaule 2008.

Daudz saistošu pasākumu notiek reģionos. Tā, piemēram, Saldū 15. maijā norisināsies sporta svētki ģimenēm "Vingro ar zvaigzni", Valmieras rajona skolu jaunatnes Dziesmu svētki 23. maijā noritēs Mazsalacā Lībiešu pilskalnā, Raiskuma pagasta parkā 21. maijā tiks organizēts bērnu popgrupu festivāls "Pienenīte". Savukārt Ogrē no 30. maija līdz 1. jūnijam 1. vidusskolā norisināsies jauniešu salidojums "Īsta mīlestība gaida". Tā devīze ir: "Apzinies savu un ģimenes vērtību". Rēzeknē “Nacionālo biedrību” kultūras namā 21. maijā notiks pirmskolas iestāžu festivāls. Minētie pasākumi ir tikai neliela daļa no piedāvājuma.

 

Starptautiskās Ģimenes dienas ietvaros 15., 17. un 24. maijā Rīgā notiks arī Rīgas domes Kultūras departamenta atbalstītie kultūras pasākumi ar dziesmām, dejām, teātri, rotaļām un citām aktivitātēm.

Šā gada 15. maijā plkst. 18.00 Rīgas Kultūras centrā „Iļģuciems” (Lidoņu ielā 27, K-2) notiks koncerts Kur mīlestība dzied”, kurā piedalīsies Rīgas Kultūras centra „Iļģuciems” bērnu deju kolektīvs „Mārīte”, popgrupa „Ildzēni”, bērnu deju kolektīvs „Fantāzija”, teātra studija „Rampa”, Bērnu un jauniešu centra „Kurzemīte” vokālais ansamblis „Kurzemīte” un Mārupes kultūras nama popgrupa „Keen”. Biļetes cena - Ls 1.00, pensionāriem un pirmsskolas vecuma bērniem - Ls 0.50.

Sestdien, 17. maijā no plkst. 14.00 līdz 17.00 Dzegužkalna estrādē bez maksas varēs apmeklēt Bērnu un jauniešu svētkus Saules bērni. Koncertā, kuru vadīs Saules Feja (Valmieras Drāmas teātra aktrise Terēza Lasmane) sadancosies un sadziedāsies Kurzemes rajona un Zemgales priekšpilsētas bērnu un jauniešu kolektīvi un vieskolektīvi.

Savukārt sestdien, 24. maijā, no plkst. 11.00 līdz plkst. 16.30 Jāņa Akuratera muzejā, (O.Vācieša ielā 6a) Ģimenes dienu atzīmēs ar pasākumu Kalpa zēna acīm. Programmā paredzēts iestudējuma „Kalpa zēna acīm” pirmizrāde, radošo darbu konkursa Kalpa zēna rudens uzvarētāju apbalvošana, rotaļas un konkursi ģimenēm, kā arī improvizēts gadatirdziņš. Pasākumā piedalīsies jauniešu teātra pulciņš „Kolumbīne un Arlekīns” un Latvijas Kultūras akadēmijas 1. un 3. kursa studenti. Ieejas maksa: pieaugušajiem - Ls 1.50, skolēniem, studentiem un pensionāriem - Ls 1.00, ģimenei – Ls 1.00

Ģimenes dienai veltītie izklaides un izglītojošie pasākumi ar Bērnu un ģimenes lietu ministrijas atbalstu notiek arī citur Rīgā un kopumā visā Latvijā.

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes kultūras departaments 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 16.05.2024 Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 11.05.2024 Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.13534808sec.