Jūrmalā atklās Slokas ezera dabas taku

Šī gada 4.jūnijā (trešdien), plkst. 12.00 pie Slokas ezera Jūrmalā atklās jaunizveidoto Slokas ezera dabas taku un putnu vērošanas skatu torni, kas izveidoti, Jūrmalas pilsētas domei sadarbojoties ar Ķemeru nacionālo parku.

„Pastaiga pa Slokas ezera dabas taku dod unikālu iespēju redzēt neskartu dabu, baudīt ezera klātbūtni un vērot putnus, kas še mitinās un ligzdo lielā skaitā,” stāsta Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Raimonds Munkevics. „Šis ir objekts, kas uz Jūrmalu noteikti atvedīs daudz tūristu un dos viņiem brīnišķīgas relaksācijas iespējas. Tieši tamdēļ pašvaldība nav žēlojusi sava budžeta līdzekļus Slokas ezera dabas takas un putnu vērošanas torņa izveidei. Uzskatu, ka sadarbībai ar Ķemeru nacionālo parku jāturpinās.”

Slokas ezera dabas takas un skatu torņa izveidei kopā citiem dabas izglītību veicinošiem pasākumiem divu gadu laikā pašvaldība atvēlējusi gandrīz 72 tūkstošus latu. Par šiem līdzekļiem kopējā projektā ar Ķemeru nacionālo parku ir nodrošināta uzlabota Ķemeru nacionālā parka informācijas centra darbība. Ir izveidota un aktīvi darbojas Dabas skola, kuras pasākumos 2007.gadā piedalījās 1500 cilvēku, bet šogad tajā jau paspējuši līdzdarboties 600 cilvēku.

Projekta vērienīgākie pasākumi ir Slokas ezera dabas takas un putnu vērošanas torņa izveide. Ir atjaunotas koka laipas gandrīz kilometra garumā, bet tā takas daļa, kas vijas cauri mežam, attīrīta no apauguma. Vēršupīte tikusi pie jauna tiltiņa. Ezerā tagad ir izvietota uz pontoniem peldoša platforma ar torni, no kura interesenti jau šī pavasara Putnu dienās vēroja Slokas ezera iemītnieku gaitas. Arī laivu piestātne izvietota uz pontoniem, lai saudzētu ezera krastu.

Rūpējoties par dabas takas apmeklētājiem, labiekārtots automašīnu apgriešanās laukums un izveidots stāvlaukums. Ir sagatavota ugunskura vieta, izvietoti soliņi. Uzstādīti informācijas stendi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
50% atlaide kurīziem 2025. gadā - Nenokavē Estravel Latvia
AGRĀ IZPĀRDOŠANA - 50%. // Iepazīstiet grieķu kultūru un salas kruīza ceļojumā ar Celestyal Cruises. 21.03., 28.03., 31.10., 07.11. un 14.11.2025. // | Skatīt vairāk
no 249 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 15.05.2024 Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69119191sec.