Izstāde „Senās baltu rotas” Ventspils Amatu mājā

No 22. jūlija līdz 3. augustam Ventspils Amatu mājā ir skatāma izstāde „Senās baltu rotas”. Izstādē var apskatīt plašu rotaslietu kolekciju: gredzenus, rokassprādzes, auskarus utt.

Rotu veidotāji Inita un Vitauts Straupes ir vieni no pazīstamākajiem rotkaļiem Latvijā, kuri veido seno latviešu, baltu un skandināvu rotu kopijas un atdarinājumus, kā arī mūsdienīgas rotaslietu kolekcijas, izmantojot senās zīmes un motīvus.

Rotkaļi ir veidojuši ekspozīcijas Latvijas muzejiem un piedalījušies vairākās izstādēs Latvijā, Francijā, Spānijā un Vācijā. 1998.gadā viņi pārstāvēja Latviju Smitsona institūta rīkotajā Tautu dzīves festivālā Vašingtonā un Baltijas dienās Stokholmā. Viņu jaunākais projekts ir Baltu rotu muzeja izveide.

Initas un Vitauta rotas ir daudzu pazīstamu cilvēku kolekcijās, piemēram, Latvijas prezidentes Vairas Vīķes – Freibergas, Hilarijas Klintones, Ainas Ulmanes, Somijas prezidentes Tarjas Halonenas, Dānijas karalienes Margaritas II, Islandes prezidenta Olafura Ragnara Grimsona un viņa kundzes, folkgrupas „Iļģi” vadītājas Ilgas Reiznieces, Ievas Akurāteres u.c..

Initas un Vitauta Straupes rotas var iegādāties viņu atvērtajās mākslas galerijās: „Tornis” - Turaidā, Skatu torņa 2.stāvā un Vecrīgā, pretī Sv.Pētera baznīcas ieejai, kā arī interneta veikalā www.baltusaule.lv.

Izmantojiet iespēju mākslinieku darinātās rotas apskatīt un iegādāties izstādes laikā Amatu mājas suvenīru salonā, 1.stāvā Ventspilī.

Ieeja Amatu mājā: Ls 0,30 skolēniem, studentiem, pensionāriem; Ls 0,60 pieaugušajiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru Latvia Tours
340 saulainu dienu gadā, silta smaragdzila jūra, garšīgi ēdieni un daudzas izklaides! | Skatīt vairāk
no 299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63835001sec.