Turaidas muzejrezervāts piedāvā iepazīt kultūrvēsturisko mantojumu

Turaidas muzejrezervāts nedēļas nogalē saviem apmeklētājiem piedāvā iespēju iepazīt Turaidas vēsturisko centru un kultūrvēsturisko mantojumu, kas šajā vietā veidojies tūkstoš gadu garumā. Apskatāmas vairāk kā 30 ekspozīcijas: Turaidas viduslaiku pilī, Turaidas baznīcā un Turaidas muižas saimnieciskās apbūves centrā, kā arī brīvdabas ekspozīcijas Tautasdziesmu parkā un Baznīckalnā.

Jau kopš 19. gadsimta beigām ceļotājus vilina Turaidas pils sarkanie torņi. Turaidas pils ir viens no visvairāk arheoloģiski pētītajiem viduslaiku pieminekļiem Baltijā un populārākais apskates objekts muzejrezervātā. No pils Galvenā torņa paveras brīnišķīgs skats uz gleznaino Gaujas senleju. Pilī apskatāmas viduslaiku būves, interjeri un ekspozīcijas par ēku būvniecības gaitu, arhitektūru. Apskatāmas ekspozīcijas par notikumiem, kuri risinājušies Turaidas pilsnovadā.

Turaidas muižas saimnieciskās apbūves centrā apskatāmas ekspozīcijas un izstādes par muižas pārvaldi, amatniekiem un sadzīves tradīcijām 18.-20. gadsimtā. Smēdē darbojas kalējs, jūs var izkalt piemiņas monētas vai pakaviņus. Aušanas istabā var izmēģināt savas iemaņas aušanā un ieaust savu pavedienu kopējā audeklā.

Šīs nedēļas nogalē vēl ir iespēja Turaidas muižas pārvaldnieka mājā apskatīt mākslinieku Daiņa un Voldemāra Gudovsku gleznu izstādi. Tā ir vienreizēja iespēja skatīt kopā vienas dzimtas divu paaudžu mākslinieku darbus.

Turaidā, ēdnīcā „Tūrists” var apskatīt muzejrezervāta speciālistu veidotu izstādi „Siguldas šnicele. Sabiedriskā ēdināšana Siguldas novadā padomju laikos”. Izstāde par sabiedrisko ēdināšanu turpina stāstu par Turaidas vēsturisko centru 20. gadsimta 60. – 80. gados. Izstāde apmeklētājus uzrunā atbilstošā un autentiskā vidē. Turklāt ikviens apmeklētājs pirms vai pēc izstādes iepazīšanas var nobaudīt ēdnīcas „Tūrists” pavāru gatavoto šniceli „Sigulda”, kā arī citus ēdienus, kuru receptes izturējušas laika pārbaudi – soļanku, gulašu, pelēkos zirņus ar speķi u.c.

Turaida ir vieta, kur var atpūsties no ikdienas steigas un vienkārši baudīt dabas valdzinājumu. Jūs gaida kopta vide un plašiem zālieni. Siltās saules apirdzētas pilnā plaukumā ir ārstniecisko augu un ziedu ekspozīcijas. Turaidas muižas dīķus rotās baltās un rozā ūdensrozes.

Turaida gaida ciemā arī akcijas Dižā Baltijas apceļošana dalībniekus. Jā jūs vēl neesiet dalībnieks, tad Turaidā jums ir iespēja par tādu kļūt, saņemto bukletu ar informāciju par dalību akcijā.

Uz tikšanos Turaidā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 15.05.2024 Margarita Balanas Lielajā dzintarā Liepājas reģiona TIB
11. maijā Liepājas Simfoniskais orķestris 143. koncertsezonu noslēgs kopā ar čellisti Margaritu Balanas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 15.05.2024 Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74236202sec.