Stikla galerijā būs skatāma izstāde "Adījumi"

"Stikla galerija", Laipu iela 6, Vecrīga (p.- s. 12.00 -18.00) no 6.11. - 3.12.2008. būs izstāde - Stikla darbi ADĪJUMI

Mākslinieks, kurš strādā ar stiklu, nespēj pretoties tā kārdinājumam, slavinot stikla unikālās īpašības un daudzšķautņaino dabu. Savos pirmsākumos stikls ir mīksts, karsts un plūstošs kā medus, bet atdzisis ir ciets, auksts un trausls - kā ledus. Tas var mainīt šos stāvokļus pat vairakkārt, padarot stikla ķīmiju par aizraujošu procesu.

Lai gan darbs ar stiklu ir fiziski un tehnoloģiski smags, Latvijā vērojams interesants fakts, ka stikla mākslinieki pārsvarā ir sievietes. Iespējams tas parāda savdabīgo šodienas tendenci, iemiesojot Latvijas sieviešu sīkstumu un mērķtiecību.

Marta Ģibiete ir viena no tām stikla mākslā strādājošām sievietēm, kas ideju, tehnoloģiju un konkurences tīklā, spējusi izturēt vietēja un starptautiska mēroga vērtēšanas sistēmu, arvien atrodoties augšgalā. Saglabājot inovatīvu un idejām pilnu piedāvājumu, Marta rada arvien spēcīgāku intrigu un interesi tādā mākslas jomā kā stikls.

Autortehnikā radītos 3D stikla objektus/skulptūras Marta dēvē par BUBAKIEM. Brīžiem ģeometriskas figūras, brīžiem kā dīvainu formu kukaiņi, tie visdažādākajos asociatīvajos tēlos pāraug kā dzīvos organismos. Šoreiz BUBAKI pārtapuši par adījumiem un omulīgā kompānijā gada tumšākajā laikā novembrī jūs gaidīs Stikla galerijā Vecrīgā. Izstādes nosaukums "Adījumi" liek cerēt uz ko mājīgu un siltu. Vai maz iespējams adīt no stikla?

Asociatīvi adījums mums šķiet kas mīksts, silts, maigs, nomierinošs, elastīgs un pūkains, toties stikls – kaprīzs, ass, auksts un trausls. Visas šīs pretrunīgās īpašības piedien īstai sievietei. Adot stikla BUBAKUS, Marta domā savas sievietes domas, bauda savu sievietes laimi, dusmojas sievietes dusmas, dzīvo sievietes realitāti un ilgojas sievietes ilgas: "..veids kā radu savus darbus ir izteikti sievišķīgs. No daudziem maziem gabaliem, no daudziem maziem iespaidiem, no daudzām fiksām idejām es būvēju lielas lietas. Es mīlu stiklu. Man patīk ar to komunicēt. Nu tad ņemu to stiklu un adu. Pa savam. Tādi arī darbi. Pa manam. Manas refleksijas uz vēlmju un dzīves saskarsmi. Vērojumi, ieadīti darbos. Citudien top gatavs garāks gabals, dažreiz tikai pāris rindiņas.."

Kopš 1996. gada Marta strādājusi radoši, piedaloties gan Latvijas, gan starptautiskajās mākslas izstādēs, projektos un simpozijos. Marta Ģibiete ir latviešu stikla māksliniece, kuras vārds iepazīstināšanu neprasa un jau neskaitāma reizes godam pelnījis starptautisku atpazīstamību. Viņa darbojas neatlaidīgi, talantīgi un veiksmīgi. 1997. gadā, starptautiskā jauno mākslinieku konkursā Young Glass 1997 Dānijā, iegūstot "The Ebeltoft Prize", Marta pasaulei sevi pieteica ar oriģinālu autortehniku – no daudziem ģeometriski precīzi aprēķinātiem stikla gabaliņiem, kuros iepriekš iekausētas kapara stieples, kopā savīti tēli, kas pāraug bezierobežojuma formu stikla tēlniecībā. Šī mākslinieces autortehnika bijusi pamats lielai daļai viņas projektu, svaigākais no tiem - ADĪJUMI apskatāms "Stikla galerijā" no 6.novembra.

Sīkāka informācija: www.gibiete.eu vai www.stiklagalerija.lv 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 23.05.2024 Naktsmītņu rezervācija Augšdaugavas novadā TAKA
Mums ir pieejams plašs nakstmītņu piedāvājumu klāsts: viesnīcas, viesu mājas, hosteļi, kempingi un telšu vietas, atpūtas kompleksi, brīvdienu un | Skatīt vairāk
Lote aicina ciemos! Atpūta Pērnavā Estravel Latvia
1 nakts 3* viesnīcā Pärnu ģimenei, brokastis un Lotes ciema apmeklējums // 2 + 1 vai 2 + 2 // | Skatīt vairāk
no 250 EUR
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Grand Palace Hotel
,


1st-studio.com
,


Rija VEF Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50193501sec.