Gaismas festivāla "Staro Rīga" laikā notiks vairāki projekti Rīgas centra parkos

Gaismas festivāla STARO RĪGA laikā, no 14. līdz 18.novembrim, iekļauti vairāki projekti, kas izdaiļos Rīgas parkus.

"Šīs vasaras aktīvā pasākumu norise Rīgas parkos, kas iezīmējās gan Dziesmu un deju svētkos, gan Rīgas svētkos, turpināsies arī Gaismas festivālā STARO RĪGA, parādot rīdziniekiem, kā parki var atdzīvoties tumšajā rudens laikā, dodot iespēju ikvienam ļauties iztēlei un brīnumainām noskaņām," stāsta Rīgas domes Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle.

Vērmanes dārzs pārvērtīsies par gaismas rotaļu laukumu, kurā parka koki un skulptūras spēlēs paslēpes ar apmeklētājiem, atklājoties skatienam tikai brīžos, kad kāds ienāks sensoru darbības zonā – vieni objekti reaģēs uz kustību nelielā rādiusā, citi – no tālākas distances. Intriģējoša un sirreāla atmosfēra, ko radīs Vērmanes dārza teritorijā izvietotie dažādu krāsu sfēriskie gaismas kupoli, muzikālais noformējums – pilsētas un dabas skaņu sintēze, piešķirs Vērmanes dārzam jaunu, īpašu valdzinājumu.

Bastejkalna kokos ievīsies domu ligzdas. Pieci objekti jeb "Domu ligzdas", kas ar dabai draudzīgu pieeju tiks izvietoti kailajās lapotnēs, svētku vakaros rosinās gaišas domas, aicinās padomāt par Latviju, par brīvību un par pamatvērtībām, kas nereti tiek piemirstas ikdienas steigā. Lielākais no objektiem atradīsies centrā pie ūdenskritumiem Brīvības bulvāra pusē, pārējie vairāk uz Bastejkalna pusi – gan kanālmalā, gan Zigfrīda Annas Meirovica bulvāra pusē, gan pašā Bastejkalna virsotnē.

Rīdzinieku un pilsētas viesu labi zināms un iemīļots objekts – Operas skvēra strūklaka, piedzīvos pārvērtības. Tas tiks pārveidots par milzīgu suvenīru, izmantojot caurspīdīga materiāla kupolu, mainīgu apgaismojumu un sniegpārslu puteni imitējošu gaisa plūsmu.

Festivāla piecās dienās tiks izgaismoti vairāk nekā 30 pilsētvides objekti, rosinot ieraudzīt pazīstamas vietas jaunā gaismā. STARO RĪGA liks mirdzēt ne tikai tiltiem un ēku fasādēm, bet arī Rīgas laukumiem un parkiem. Tiks radīti arī vairāki gaismas objekti, kuri bagātinās naksnīgo Rīgu un radīs iedzīvotājiem valsts dzimšanas dienai atbilstošo svētku sajūtu.

Gaismas festivāla apmeklētājiem tiks piedāvāti trīs pastaigu maršruti pa kanālmalu un tai piegulošajiem parkiem, Rātslaukumu, Līvu laukumu, Doma laukumu un Vērmanes dārzu. Pastaigu maršruti un lielākā daļa objektu visas festivāla dienas būs pieejami no pulksten 18.00 līdz 23.00. 18.novembra vakarā festivālu noslēgs Latvijas 90 gadu jubilejai veltīts multimediāls gaismas priekšnesums Daugavmalā.

Pilna STARO RĪGA programma ir aplūkojama festivāla mājas lapā www.staroriga.com, savukārt telefoniskas uzziņas pieejamas 1188. No 14. līdz 18.novembrim darbosies arī informācijas centri Vērmanes dārzā un Rātslaukumā, kuros varēs saņemt festivāla bukletu un karti ar maršrutiem.

Gaismas festivāls STARO RĪGA notiek pēc Rīgas domes iniciatīvas, iesaistoties daudziem rīdziniekiem – uzņēmumiem un radošām personībām, kas vēlas dot savu artavu kopīgas svētku sajūtas veidošanā. Festivālu organizē Rīgas domes Kultūras departaments sadarbībā ar producentu kompāniju "Untitled", vadošajiem Latvijas gaismas un video māksliniekiem, pasākumu organizatoriem un mākslinieku grupām. STARO RĪGA atbalstītājs ir "Valsts nekustamie īpašumi".

Jauna un skaista tradīcija ir dzimusi – STARO RĪGA!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
5* atpūta Antālijas kūrortos Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis 5* viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma // Akcija līdz 04.06. | Skatīt vairāk
no 435 EUR
Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.05.2024 - 22.05.2024 Karostas festivāls Liepājas reģiona TIB
No 1. līdz 9. jūnijam norisināsies Karostas festivāls. Festivāls šogad notiks jau 6. reizi. Šī gada tēma – Otra iespēja. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.69607997sec.