Noskaidroti tūrisma gada balvas „Lielais Jēkabs 2008” ieguvēji

2008.gada 28.novembrī, Ventspilī, Livonijas ordeņa pilī, tika paziņoti Kurzemes tūrisma asociācijas gada balvas „Lielais Jēkabs 2008” saņēmēji.

Balvas „Lielais Jēkabs 2008” saņēma:

  1. Labākā naktsmītne Kurzemē 2008 - atpūtas bāze „Kaplūži”.

Brīvdienu māja meža ielokā, kas gada laikā uzplaukusi un izaugusi par skaistu atpūtas bāzi ar plašu piedāvājumu.

  1. Labākais ēdināšanas uzņēmums Kurzemē 2008 – restorāns „Dzintarkrasts”.

Jaukajā restorānā „Dzintarkrasts” piedāvā maltītes jebkurai gaumei, bet uz restorāna terases ir iespēja baudīt karstvīnu un vērot saullēktu vai saulrietu. Restorānā ir iespējams baudīt brokastis, pusdienas un vakariņas.

  1. Labākais atpūtas piedāvājums ģimenei Kurzemē 2008 – „Saldumu tūre Saldū”.

Saldumu tūre piedāvā iespēju vērot saldējuma tapšanas procesu un izsekot piena konfekšu „Gotiņa” ražošanas procesam, pavērot, kā tiek ceptas gardas tortes un citi kārumi.

  1. Labākā tūrisma mājas lapa Kurzemē 2008 – www.dzintarkrasts.lv.

Atpūtas un sporta kompleksa „Dzintarkrasts” interneta mājas lapa.

  1. 2008.gada tūrisma debija Kurzemē – Latvijas Piensaimniecības muzejs.

Muzejs oficiāli atklāts š.g. 24.oktobrī. Muzeja divās ēkās apskatāma Mārtiņa Seska privātkolekcija un piensaimniecības parks, kuru 1985.gada 25. maijā iestādīja, kad pirmo reizi šai vietā tika atklāts muzejs.

  1. Labākais muzejs Kurzemē 2008 – Ventspils muzeja filiāle „Amatu māja”.

Muzejs, kas aicina apmeklētājus uz atraktīvām nodarbībām un pasākumiem iepazīt seno amatu prasmes un godāt amatu meistarus. Tas ir muzejs, kur senais ventiņu dialekts ir īpaša vērtība.

  1. Labākais pasākums Kurzemē 2008 – pludmales festivāls „Tele2 Baltich Beach party”.

Viens no lielākajiem izklaides pasākumiem Latvijā. Kopš 2001.gada tas reizi gadā norisinās Baltijas jūras krastā. 2008. gadā festivāls norisinājās 25. un 26. jūlijā, ar pašā jūras krastā uzstādītām divām estrādēm, atrakciju karuseļiem, daudzām āra kafejnīcām un citu dažādu izklaides pasākumu teltīm.

  1. Par nozīmīgu ieguldījumu tūrisma attīstībā Kurzemē – Aiga Petkēvica

Aiga Petkēvica tūrismā strādā kopš 1994.gada. Pirmais nozīmīgākais darbs – Tukuma rajona Tūrisma informācijas centra izveidošana 1994.gada vasaras nobeigumā (2.TIC Latvijā) un pirmā kopīgā Kurzemes tūrisma piedāvājuma veidošana – Ceļojums pa 570 paralēli.

Aiga arī piedalījusies pie Kurzemes Tūrisma asociācijas dibināšanas un tās kopīgo projektu ideju iniciēšanas un realizācijas. Tagad strādā SIA „NK Konsultāciju birojs” pie tūrisma projektu idejām, dažādu tūrisma teritoriju izpētes un plānošanas, konsultāciju un apmācību organizēšanas tūrisma uzņēmējiem visā Latvijā. Joprojām uzticīga Kurzemes tūrismam un tūrismā strādājošajiem, neliedz padomus un dalās ar idejām.

Dalībniekus nominācijām varēja izvirzīt, aizpildot anketu mājas lapā www.kurzeme.lv, kā arī pilsētu mājas lapās. Balsošana ilga no 1. līdz 24. novembrim, un tā notika pēc Eirovīzijas konkursa principa – nedrīkst izvirzīt sava rajona tūrisma uzņēmēju, citādi anketa tika uzskatīta par nederīgu. Kopā KTA saņēma un uzskatīja par derīgām 157 anketas. Rezultātus apkopoja KTA veidota komisija, piedaloties brīvprātīgiem novērotājiem.

Kurzemes tūrisma asociācija balvas labākajiem Kurzemes tūrisma objektiem un uzņēmumiem pasniedz jau 6 sesto reizi. Pasākuma laikā notika arī akcijas “Apceļo Kurzemi” dalībnieku apbalvošana un projekta sponsoru piešķirto balvu izloze, bet vēlāk lielā gada balle.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sonora Vaice un Andrejs Osokins Akustikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26.maijā plkst.16.00 Kultūrtelpā Akustika norisināsies apburošās soprānes Sonoras Vaices un meistarīgā pianista Andreja Osokina koncerts. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 🇹🇷 𝐓𝐔𝐑𝐂𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Izdevīgākie ceļojumu piedāvājumi un labākās cenas atpūtai Turcijā. Sāc plānot savu sapņu ceļojumu uz Turciju un veic rezervāciju jau šodien! | Skatīt vairāk
no 305.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 21.05.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 25.05.2024 25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49599099sec.