18.Starptautiskajā ziemas mūzikas festivālā Valmierā izskanēs opera „Ķīnietes”

No 8.janvāra līdz 11.janvārim Valmierā norisināsies 18.Starptautiskais ziemas mūzikas festivāls, kura laikā pilsētā izskanēs desmit koncerti.

Festivāla atklāšanas koncerts notiks ceturtdien, 8.janvārī, plkst.19.00 Valmieras 5.vidusskolas zālē. Tajā piedalīsies pianiste Jautrīte Putniņa, vijolnieces Madara Pētersone un Undīne Cercina, kā arī Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskola un Valmieras mūzikas skolas solisti, ansambļi, koris un kamerorķestris.

Piektdien, 9.janvārī, trīs koncerti norisināsies Valmieras 5.vidusskolā, piedāvājot koncertprogrammu vairāku Latvijas mūzikas skolu audzēkņu un Liepājas stīgu kvarteta izpildījumā.

Savukārt sestdien, 10.janvārī, plkst.13.00 un plkst.16.00 koncerti notiks Valmieras 5.vidusskolā – tajos piedalīsies ne vien mūziķi no Latvijas, bet arī no Valmieras sadarbības pilsētas Halles (Vācija).

10.janvārī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā ikviens aicināts apmeklēt Kristofa Villbalda Gluka operu „Ķīnietes” Vidzemes kamerorķestra (diriģentes Andris Veismanis) un solistu Baibas Berķes, Evijas Martinsones, Ievas Paršas un Jāņa Kurševa izpildījumā. Komiskā opera veltīta 18.gadsimta vidus Austrijas galma modīgajai rotaļlietai – ķīniešu tēmai. Operā „Ķīnietes” apvienota mīlestība, pastorāle un drāma, stāstot par augstdzimušu ķīniešu meiteni, kura kliedē garlaicību, kopā ar draugiem iestudējot Eiropas teātra vēsturē pazīstamus sižetus. Operas pirmizrāde notika 1754.gadā Vīnē.

10.janvārī plkst.22.00 Valmieras Kultūras centrā notiks jau par tradīciju kļuvušais džeza mūzikas koncerts, tajā uzstāsies mūziķi no dažādām Latvijas pilsētām un viesi no Lietuvas. Koncertā dzirdēsim gan Raimonda Macata džeza kvintetu „RM5”, kamerkori „Kaķi” diriģentes Ingas Zirnes vadībā, gan arī solistus, vokālo ansambli un orķestri „Zemgales puse”.

Svētdien, 11.janvārī, plkst.14.00 festivāla ietvaros norisināsies garīgās mūzikas koncerts Sv.Sīmaņa baznīcā, savukārt noslēguma koncerts notiks plkst.17.00 Valmieras Kultūras centrā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 21.05.2024 Delfinārijs un dinozauru parks-25.05.24 Nikos Travel
Sākam vasaras sezonas populārākos braucienus- Delfinārijs un dinozauru parks. Priecāsies gan bērni, gan pieaugušie. Smaidiem piepildīta diena! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 17.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50123501sec.