Ceļojot pa Zemgali, tūristiem daudz pārsteigumu

Starptautiskajā tūrisma gadatirgū „Balttour 2009”, apmeklējot Zemgales Plānošanas reģiona iekārtoto stendu, kas pievērš uzmanību ar noformējumā izmantotajiem reģionam raksturīgajiem dzeltenajiem un zaļajiem krāsu toņiem, ikviens interesents var saņemt daudzveidīgu un plašu informāciju par pēdējā gada novitātēm tūrisma nozarē Zemgalē.

Vēl pērnā gada nogalē, savlaicīgi un racionāli izmantojot tam atvēlētos resursus, reģiona administrācija, sadarbībā ar Aizkraukles, Bauskas, Dobeles, Jelgavas un Jēkabpils rajona tūrisma speciālistiem, sarūpējusi aktualizētu lietišķās informācijas krājumu, jaunajā sezonā gaidāmo pasākumu kalendāru un tradicionālo tūrisma jaunumu avīzi. Par svaigiem informatīviem izdevumiem parūpējušās arī daudzas pašvaldības un tūrisma objektu īpašnieki. Savukārt reģionu pārstāvošo Tūrisma informācijas centru un punktu darbinieki ir gatavi gadatirgus apmeklētājiem sniegt papildus informāciju par visdažādākajām ceļošanas iespējām Zemgalē, ieteikt katra interesēm atbilstošu maršrutu, kurā ietverti gan jau lielu popularitāti iemantojušie, gan līdz šim mazāk zināmie tūrisma objekti.

Nupat apkopotie statistikas dati liecina, ka Zemgalē pērn visvairāk apmeklētāju, pavisam gandrīz 168 tūkstoši, sagaidīts Rundāles pils muzejā un parkā, bet Tērvetes dabas parkā uzturējušies 67 tūkstoši apmeklētāju. Savukārt 10. jubilejas starptautisko Ledus skulptūru festivālu Jelgavā vērojuši aptuveni 42 tūkstoši interesentu.

Jaunajā tūrisma sezonā Zemgalē jau pavasarī apmeklētājiem, pēc rekonstrukcijas pirmās kārtas pabeigšanas, durvis vērs un visu gadu atvērta būs Bauskas pils ar tur iekārtoto vēstures ekspozīciju, ceļotājus iepriecinās Rundāles pils dārzā un Skrīveru dendroloģiskajā parkā atklātā strūklaka. Jūlijā plaši atzīmēs Kokneses pils 800 gadu jubileju, bet pagastā nesen nodibinātais Ineses Kārpiņas Amatniecības un atpūtas centrs jau tagad sniedz plašu pakalpojumu klāstu tūristiem. Maršrutā Jelgava-Zaļenieki – Tērvete nevar nepamanīt ceļmalā atvērto „Pūteļkrogu”, kas līdzīgi kā Rīgas – Liepājas šosejas 50. kilometra krodziņš „Eglieni” un Vecumniekos atvērtā kafejnīca „Saulespuķes” būtiski papildina ēdināšanas pakalpojumus Zemgalē.

Savukārt Jelgavas rajona Ozolnieku novadā iekārtots Motosporta muzejs, bet jaunas Zemgales vēstures atklāsmei veltītas ekspozīcijas atvērtas Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā, Aizkraukles Vēstures un mākslas muzejā „Kalnaziedi”, kā arī Bauskas Novadpētniecības un mākslas muzejā. Zemgales lauku apskates saimniecībām pievienojies vīnogu dārzs ar vairāk nekā 50 vīnogu šķirnēm Dobeles rajona Kroņaucē, bet trīs unikālas Kurzemes hercoga un hercogienes tējas šķirnes baudāmas Rundāles pilī. Lielāko daļu no jau minētajiem piedāvājumiem, kā arī citus, piemēram, selekcionāra Pētera Upīša dārza labumus, Skrīveros ražotās konfektes „Gotiņa”, dekoratīvās sveces no Dobeles un citus ražojumus visas trīs dienas gadatirgū pārmaiņus prezentēs paši uzņēmēji.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
🇹🇷 𝐓𝐔𝐑𝐂𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Izdevīgākie ceļojumu piedāvājumi un labākās cenas atpūtai Turcijā. Sāc plānot savu sapņu ceļojumu uz Turciju un veic rezervāciju jau šodien! | Skatīt vairāk
no 305.00 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 15.05.2024 Margarita Balanas Lielajā dzintarā Liepājas reģiona TIB
11. maijā Liepājas Simfoniskais orķestris 143. koncertsezonu noslēgs kopā ar čellisti Margaritu Balanas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46700001sec.