Jūrmalas pilsētas muzejā atklās Zinaīdas Ceskes izstādi "Dzeltenais un melnais"

2009.gada 13.februārī plkst.18.00 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori) tiks atklāta mākslinieces Zinaīdas Ceskes personālizstāde "Dzeltenais un melnais".

Šajā izstādē skatāmie darbi tapuši 2008.gadā Dienvidāfrikā, kad māksliniece devās turp un gandrīz divus mēnešus pavadīja Keiptaunā.

Savu izstādi Zinaīda Ceske raksturo sekojoši: "Tikai mazliet gribu to saistīt ar globālo sasilšanu, ar siltumu un dienvidnieciskām sajūtām. Āfrikā biju ziemā un 6 nedēļu laikā redzēju kā atnāk pavasaris. Tas ir saviļņojoši. Visas 23 gleznas ir tapušas Dienvidāfrikā un atspoguļo ne tik daudz ainavu kā sajūtas, ko tā izraisīja. Centos noķert gaisā trīsošas krāsas, daudz košākas kā pie mums, salikumus ar rozā, melno un, protams, dzelteno, kas ir gan saule, gan ziedi. Gleznoju Āfrikas kalnus, tik dažādus pilnus ar zeltu un dimantiem, tas turpina un papildina manu galveno tēmu "Kalni". Diezgan daudz melnās krāsas ienāca manos Āfrikā radītajos darbos, bet tas jau labi, tas kontrastam ar Latvijas smalki pelēkajiem".

Zinaīda Ceske ir kurzemniece. Beigusi Liepājas Lietišķās mākslas koledžas Dekoratīvās noformēšanas un vides dizaina nodaļu. Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi bakalaura grādu glezniecībā un tekstilmākslā, bet Latvijas Universitātes pedagoģijas nodaļā maģistra grādu mākslas pedagoģijā. Kopš 1993.gada ir Latvijas Mākslinieku savienības biedre.

Zinaīda Ceske izstādēs piedalās kopš 1987.gada. Personālizstādes organizētās ne tikai Latvijā – Siguldā, Turaidas muzejrezervātā, Turaidas pilī, Cēsīs, Rīgā, Madonā, Bārtā, bet arī ārzemēs – Lietuvā, Vācijā, Beļģijā. Māksliniece piedalījusies arī daudzās grupu izstādēs, simpozijos un radošajās darbnīcās, kā arī bijusi daudzu projektu organizatore.

Pirms vairāk nekā 20 gadiem māksliniece ir pārcēlusies uz dzīvi Vidzemē un kļuvusi par īstenu siguldieti. Pēc viņas iniciatīvas 1994.gadā Siguldā tika nodibināta Mākslas skola un kopš tā brīža Zinaīda Ceske ir šīs skolas direktore.

Viņas radošā darbība atklājusi mākslas pasauli daudziem jauniem siguldiešiem, jo māksla ir ne tikai viņas darbs, bet pati dzīve.

Zinaīdas Ceskes personālizstāde "Dzeltenais un melnais" Jūrmalas pilsētas muzejā būs apskatāma līdz 8.martam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 26.05.2024 🇬🇷 Vasaras piedzīvojums Peloponesā! Latvia Tours
Tieši Peloponesas kūrortos iespējams patverties no lielpilsētas kņadas, izbaudīt klusumu un ilgi gaidīto atpūtu. | Skatīt vairāk
no 425.00 EUR
Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki Talsu novada TIC
Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, 31. maijā pirmo reizi tiks svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki. | Skatīt vairāk
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.82601094sec.