Līvāni gatavojas starptautiskajiem Ūdens sporta un aktīvā tūrisma svētkiem

2009.gada 18.-19.septembrī Līvānu novadā norisināsies viens no lielākajiem šī gada starptautiskajiem pasākumiem gan aktivitāšu apjoma, gan apmeklētāju ziņā - starptautiskie Ūdens sporta un aktīvā tūrisma svētki. Pasākuma mērķis ir popularizēt aktīvo atpūtu un veselīgu dzīvesveidu, vienlaicīgi veicinot iedzīvotāju personīgo atbildību par savu drošību un veselības uzturēšanu. Paredzams, ka pasākumā piedalīsies vairāk kā 300 dalībnieku no Latvijas un Lietuvas.

Vērienīgais pasākums sāksies ar jaunizveidotā Līvānu novada Aktīvās atpūtas centra atklāšanu uz pussalas starp Dubnu un Daugavu. Centrs tiek veidots Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007-2013 projekta „WaterJoy” (pilns nosaukums: „Uz ūdens balstīta kopējā tūrisma piedāvājuma radīšana Latgalē un Utenas apgabalā”) ietvaros.

Līvānu pilsēta jau ceturto gadu piedalās Eiropas Mobilitātes nedēļas (notiek katru gadu no16.-22.septembrim) atzīmēšanā vietējā mērogā, un Aktīvās atpūtas centra atklāšana būs viens no centrālajiem šī gada Eiropas Mobilitātes nedēļas pasākumiem Līvānos. Šeit arī tiks paziņots Aktīvā tūrisma centra logo izstrādes konkursa uzvarētājs, kā arī radošo darbu konkursa „Aktīvā atpūta un veselība” rezultāti. Darbi konkursam būs jāiesniedz līdz 4.augustam. Piedalīties var ikviens interesents.

Pēc jaunā centra atklāšanas 18.septembra pēcpusdienā sākies komandu sacensības dažādās aktīvās atpūtas un sporta disciplīnās, t.i. laivu nobrauciens (ātrumsacensības) pa Dubnas upi, ūdens tūrisma tehnikas zināšanu un prasmju pārbaude (stafetes ar atraktīviem tūrisma elementiem), velo-orientēšanās, velo veiklības braucieni, tūrisma stafetes, veselības un drošības tehnikas teorētisko zināšanu pārbaudes tests, kā arī pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanas praktisko prasmju pārbaude. Dienas garumā interesentiem tiks nodrošināta iespēja nokārtot velosipēda vadītāja eksāmenu un saņemt velosipēda vadītāja apliecību. Pirmās dienas vakarā pasākuma dalībnieku nometnē ieplānots komandu saliedēšanās pasākums, t.sk. arī velosipēdu un velosipēdistu Modes skate (formām izmantojot videi un veselībai draudzīgus materiālus). Visi pasākuma dalībnieki dienas laikā varēs cienāties ar ugunskurā vārītu veselīgu zupu.

Svētku pirmās dienas aktivitātēs īpaši tiks aicinātas piedalīties Līvānu novada izglītības iestāžu darbinieku komandas, kurām šogad būs iespēja apliecināt sevi neierastākās novada izglītības iestāžu darbinieku sporta spēlēs. Blakus Līvānu novada komandām svētkos piedalīsies Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības projekta „WaterJoy” parteru reģionu komandas no Latgales reģiona attīstības padomes, Ilūkstes, Ludzas, Balvu, Viļakas, Medumu un Krāslavas novadiem Latvijā, kā arī Utenas, Anikščai un Zarasu apgabaliem Lietuvā.

Svētku otrajā dienā blakus citiem dalībniekiem sevišķi tiks aicināti piedalīties Latgales reģiona vietējo pašvaldību tūrisma un veselības veicināšanas speciālisti, lai, skatoties un praktiski piedaloties, varētu apmainīties ar pieredzi un līdzīgus pasākumus organizēt citās teritorijās. Otrās dienas nozīmīgākie pasākumi būs brīvdabas konference „Aktīvā atpūta un veselība” (kurā uzstāsies eksperti veselības, tūrisma, satiksmes drošības, aktīvās atpūtas inventāra u.c. jomās), izglītojoši informatīvā izstāde, akcija „Ritenis pie riteņa garākās Latvijas Rīgas ielas garumā”, BMX paraugdemonstrējumi. Arī šajā dienā turpināsies velo-braukšanas veiklības stafetes, airēšanas slaloms, ūdens tūrisma tehnikas stafetes, veselības un drošības tehnikas teorētisko zināšanu pārbaudes tests, kā arī velosipēdu un velosipēdistu Modes skates otrā kārta. Dienas garumā darbosies „Zaļā kafejnīca” un interesentiem būs iespēja iejusties autobraucēju - šofera un pasažieru - lomās, izmēģinot simulētas avārijas situācijas, lai pārliecinātos par drošības jostas nepieciešamību.

Pasākuma noslēgumā plānota Latgales reģiona vietējo pašvaldību tūrisma un veselības veicināšanas speciālistu tikšanās un pasākuma izvērtēšana no metodiskā un pieredzes pārņemšanas viedokļa.

Starptautiskajos Ūdens sporta un aktīvā tūrisma svētkos Līvānos aicināti piedalīties ūdens sporta un aktīvā tūrisma aprīkojuma tirgotāji, lai iepazīstinātu ar jauninājumiem un bez maksas reklamētu savu produkciju, kā arī visi citi Eiropas Mobilitātes nedēļas un veselīga dzīvesveida atbalstītāji.

Pasākuma organizēšanā piedalās un to atbalsta Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007-2013 projekta „WaterJoy” partneri (sevišķi Latgales reģiona attīstības aģentūra un Līvānu novada dome), VA „Sabiedrības veselības aģentūra” (sevišķi reģionālā Veselības veicināšanas koordinētāja M.Rudzīte-Griķe), CSDD Preiļu nodaļa, biedrība „Veloklubs Līvāni”, kā arī vietējā iniciatīvas grupa LOVELO.

Uz tikšanos š.g. 18.-19.septembrī Līvānos!

(Sīkāka informācija: Astērija Vucēna: 65307810, 29157669)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Populārākais Itālijas pludmales kūrorts! Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 487 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 24.05.2024 🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru Latvia Tours
340 saulainu dienu gadā, silta smaragdzila jūra, garšīgi ēdieni un daudzas izklaides! | Skatīt vairāk
no 299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 24.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šogad paredzētais maršruts ir Slutišķi (kempings “Daugavas loki”) – Butišķi (atpūtas vieta “Zemenīte”). | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Siguldas novada TIC
,


Līvānu TIC
,


Gulbenes novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53852987sec.