Latgalē izstrādā jaunus tūrisma pārrobežu maršrutus

Par aktivitātēm LLI – 050 projekta “„Uz ūdens resursiem balstīta kopējā tūrisma piedāvājuma radīšana Latgales reģionā un Utenas apgabalā” ietvaros

Latgalē un Aukštaitijā (Lietuva) uzsākts darbs pie jaunu pārrobežas tūrisma maršrutu izstrādāšanas, kas jaunajā 2010.gada tūrisma sezonā būs liels ieguldījums pierobežu teritorijas pievilcības un konkurētspējas uzlabošanā. Pavisam Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007. – 2013.gadam atbalstītā LLI - 050 projekta „Uz ūdens resursiem balstīta kopējā tūrisma piedāvājuma radīšana Latgales reģionā un Utenas apgabalā” ietvaros taps jauni 14 tūrisma maršruti.

Šajos tūrisma maršrutos būs aplūkojamas Latgales skaistākās vietas, kultūrvēsturiskie un sakrālie objekti, dabas parki un takas, muižas un pilis, būs iespējams iepazīt kulināro mantojumu un lauku labumus, gan vasarā, gan ziemā izmantot aktīvās atpūtas piedāvājums, apmeklēt tūristu mītnes, kurās varēs apmesties ceļojuma laikā, lai atpūstos, pārnakšņotu un ieturētu maltīti. Atsevišķi tematiskie maršruti iepazīstinās ar amatnieku piedāvājumiem, novada tradīcijām, kā arī objektiem, kurus apvij teikas, nostāsti un leģendas.

Pašlaik projekta ietvaros Latgales tūrisma eksperti jau sagatavojuši 7 maršrutus, kas aptver Daugavpili, Daugavpils novadu, Ilūkstes novadu, Balvu, Viļakas, Baltinavas un Rugāju novadu, Rēzekni, Rēzeknes un Viļānu novadu, Ludzas, Ciblas, Kārsavas un Zilupes novadu, Dagdas un Krāslavas novadu, Līvānu un Vārkavas novadu, kā arī Preiļu, Aglonas un Riebiņu novadu.

Maršruts „Baltijas ezeru zeme gardēžiem”, kura garums ir 600 km, ceļotājiem dod iespēju iepazīt Kulinārā mantojuma tīkla dalībnieku piedāvājumu – Latgales reģionam raksturīgo maltīti – kļockas, guļbišņīkus, asuškas u.c. gardumus. Bez tam būs iespēja apmeklēt interesantas apskates saimniecības un uzņēmumus, kas glabājot un izkopjot senās senču tradīcijas, netur sveci zem pūra, bet to visu labprāt rāda ceļotājiem. Ceļojuma maršrutā „Zirgs – veselībai, skaistai stājai un dvēseles harmonija” gan lieliem, gan maziem piedāvās iespēju apmeklēt zirgu sētas un saimniecības, gūstot pozitīvas emocijas piedaloties zirgu izjādēs, dodoties garākās pastaigās un vizinoties zirgu pajūgā vai kamanās. Bez tam viesmīlīgie zirgu sētu saimnieki ceļotājiem pastāstīs daudzas aizraujošu lietu par zirgiem. Šajā maršrutā iekļauti arī vairāki interesanti apskates objekti, kurus šā ceļojuma laikā noteikti ir vērts aplūkot. Maršruts „Iepazīsti kultūrvēsturisko daudzveidību pie Eiropas Savienības robežas” iepazīstinās ar novada daudzšķautnaino kultūrvēsturiskā mantojumu, proti, ievērojamiem arhitektūras pieminekļiem: dievnamiem, ēkām, pieminekļiem, pilsētbūvniecības ansambļiem, kā arī lauku sētām, kas ir neatņemama Latgales daudznacionālās kultūrvides sastāvdaļa. Aktīvās atpūtas cienītājiem tiks piedāvāts starptautiskais velomaršruts, kurā būs ietvertas arī velosipēdu nomas vietas. Savukārt dodoties ceļojumā pa maršrutu „Iepazīsti Baltijas ezeru zemi caur amatu tradīcijām”, varēs iepazīt latgaļu seno arodu un podniecības tradīcijas. Tūrisma maršruts „Pār sniegotajiem Latgales pakalniem” būs noderīgs starpsezonas produkts, jo tajā apkopots ziemas piedāvājums – slēpošana, slidošana, vizināšanās ar zirgiem, zemledus makšķerēšanas un piknika vietas, izbraucieni ar sniega motocikliem. Turpretī maršruts „Laimes loks Latgale un Aukštaitijā – nostāsti un teikas” veidots lai ceļotājos radītu intrigu, jo tajā iekļauti objekti un vietas, kuras apvij dažādas teikas, nostāsti, patiesi, traģiski stāsti, kā arī noslēpumainas teiksmas. Informatīvais materiāls šā maršruta sastādīšanai iegūts izmantojot folkloru, dažādu ekspedīciju un novadpētnieku materiālus.

Katru tūrisma maršrutu varēs izbaudīt vienā vai vairākās dienās. Taču nav nepieciešams ievērot visu maršruta secību, jo katrs atpūtnieks var pats izvēlēties, kādus objektus apmeklēt.

Izmantojot esošos tūrisma resursus, vēl tiks sagatavoti sekojoši maršruti – „Tūrisms Rāznas un Aukštaitijas nacionālajos dabas parkos”, „Sakrālais tūrisms”, „Latgales tradīcijas tūrismā”, . „Piedzīvojumu tūrisms”, „Dabas tūrisms”, „Ūdens tūrisms”, kā arī „SPA un veselības tūrisms Latgalē un Aukštaitijā”.

Ar izstrādātajiem tūrisma maršrutiem varēs iepazīties portāla http://www.latgale.lv/ tūrisma sadaļā, mājas lapā http://www.balticlakes.com/, kā arī starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2010” Rīgā un „Vivattur 2010” Viļņā.

Projekta vispārējais mērķis ir veicināt Latgales un Utenas reģiona ekonomisko attīstību, attīstīt tūrisma nozari, pozicionējot abus reģionus kā vienotu tūrisma galamērķi un nodrošinot ilgtspējīgu ūdens resursu izmantošanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 16.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,


Līvānu TIC
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Balvu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.03219008sec.