"Rīgas Ziemassvētku koncertā" piedalīsies vairākas jaunās mūzikas zvaigznes

Līdzās pieredzes bagātajiem un iemīļotajiem dziedātājiem Sonorai Vaicei, Ingum Pētersonam, Kristīnai Zaharovai, Jurim Vizbulim un Annijai Putniņai Rīgas Ziemassvētku koncertā” Ķīpsalā uzstāsies arī Latvijas jaunās mūzikas zvaigznes – vijolniece Marta Aurēlija Rando, solists Patriks Stepe un trompetists Gatis Gorkuša.

Šobrīd pilnā sparā rit “Rīgas Ziemassvētku koncertu” mēģinājumi un visi koncerta dalībnieki jau dzīvo Ziemassvētku mūzikas radītajā svētku noskaņā.

Jaunā mūzikas zvaigzne, vijolniece Marta Aurēlija Rando ir ļoti apzinīga, kārtīga un sirsnīga, bet, noliekot malā savu mūzikas instrumentu, viņas prātā noteikti ir arī dažādi stiķi, pārliecināts Rīgas Ziemassvētku koncerta vadītājs un diriģents Ints Teterovskis. Marta mācās Emīla Dārziņa mūzikas skolas 2. vijoles klasē pie skolotājas Ludmilas Girskas. Žila Masnē Elēģija vijolei un orķestrim, ko jaunā māksliniece atskaņos kopā ar “Latvijas Filharmoniķiem”, jaušamas ne tikai dažādas krāsas un personīga attieksme, bet ir jau izveidojies vesels muzikāls stāsts, atzīst diriģents.

Ints Teterovskis ir pārliecināts, ka Patrikam Stepem ir dabas dots talants. Šobrīd viņš mācās Doma kora skolas 5. klasē pie pieredzējušās skolotājas Valdas Tračumas. Viņš skolojas pie labiem pedagogiem un šajā koncertā spilgti izpaudīsies duetā ar operas dīvu Sonoru Vaici, izpildot Endrū Loida Vēbera “Pie Jesu”.

Lai piedalītos koncertos, uz Latviju pošas arī viens no Latvijas spožākajiem jaunākās paaudzes trompetistiem Gatis Gorkuša, kurš šobrīd studē Dižonas konservatorijā, Francijā. Zīmīgi, ka Gatis, būdams vēl Emīla Dārziņa mūzikas skolas audzēknis, piedalījās pašā pirmajā Ziemassvētku koncertā Ķīpsalā 2004. gadā. Šajā Ziemassvētku koncertā jaunais mūziķis atskaņos 4. daļu no Georga Filipa Telemana 5. trompetes koncerta.

“Rīgas Ziemassvētku koncerts” Ķīpsalas hallē notiks 25. decembrī plkst. 17.00 un 26. decembrī plkst. 14.00. Līdzās iemīļotajiem solistiem koncertā piedalīsies arī jauniešu koris “Balsis”, kamerorķestris “Latvijas Filharmoniķi”, diriģents Andris Poga un viņa vadītais Profesionālais pūtēju orķestris “Rīga”. Koncertu vadīs Ints Teterovskis un jaunā aktrise Zane Aļļēna.

Biļetes var iegādāties Ķīpsalas hallē, “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā http://www.bilesuparadize.lv/ Ar Starptautiskā izstāžu centra atbalstu – biļetes tikai Ls 5–10! Informācija par biļešu rezervēšanu, grupu atlaidēm un pieteikumiem pa tālr.: 67067500 vai e-pastu: music@bt1.lv . “Rīgas Ziemassvētku koncerta” īpašo dāvanu komplektu var iegādāties Ķīpsalas halles kasē. Kases darba laiks Ķīpsalas hallē: darbadienās no plkst. 10.00 – 19.00; sestdienās no plkst.10.00 – 15.00

Koncertu rīko pasaulslaveno mūziklu “Mūzikas skaņas”, “Vestsaidas stāsts” un “Les Misérables” iestudējumu producenti “BT 1 Music” ar Rīgas domes atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Populārākais Itālijas pludmales kūrorts! Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 487 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 26.05.2024 Rūjienas saldējuma svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
25.maijā Rūjienā norisināsies, iespējams, gardākie svētki šajā pusē - Rūjienas saldējuma svētki! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 25.05.2024 Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds Valmieras novada Tūrisma pārvalde
24. maijā plkst. 20.00 aicinām uz skaistu un sirsnīgu koncertu Mujānu biedrības namā, kurā muzicēs Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds! | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 26.05.2024 Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Estravel Latvia
,


Rija Domus Hotel
,


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68730402sec.