Alūksnē notiks Grāmatu svētki

Piektdien, 30.04.2010 Alūksnē jau astoto reizi notiks Grāmatu svētki, kuros būs plašs aktivitāšu klāsts kā lielākajiem, tā mazākajiem lasītājiem. Jāpiebilst, ka Latvijā Grāmatu svētkiem šis ir jau devītais norises gads.

Grāmatu svētki, ko organizē Lauku bibliotēku atbalsta biedrība sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību un Alūksnes pilsētas bibliotēku, sāksies pulksten 11 administratīvās ēkas lielajā zālē.

Pusstundu vēlāk turpat sāksies „Latvijas Avīzes” rīkotā publiskā diskusija „Bankroti – juridiskie un fiziskie”, kurā piedalīsies politiķi no tādiem politiskajiem spēkiem kā „Jaunais laiks”, „Tautas partija”, „Zaļo un zemnieku savienība”, „Saskaņas centrs”. Šāda politiskās diskusijas tēma izvēlēta tādēļ, ka 2010. gads pasludināts par nabadzības un sociālās atstumtības mazināšanas gadu Eiropas Savienībā.

Pulksten 13.30 administratīvās ēkas lielajā zālē, piedaloties ASV vēstniecei Džūditai Gārberei, tiks atklāta literatūras izstāde „ASV mūsu bibliotēkā”.

No pulksten 13.30 administratīvajā ēkā Alūksnes novada Sociālā dienesta speciālisti sniegs individuālas konsultācijas sociālajos jautājumos.

Mazajā zālē pulksten 14 interesenti tiek aicināti uz sarunu ar kineziologu (kustību ārstu) Visvaldi Bebrišu, kurš ir grāmatu „Kā novērst spriedzi sevī” un „Doma. Spriedze. Slimība. Vēstules mīļākajiem” autors.

Savukārt lielajā zālē šajā laikā notiks diskusija „Nopietni un nenopietni par mums pašiem”, kurā savu skatījumu paudīs folkloras pētnieks, UNESCO „Stāstu bibliotēku” eksperts Guntis Pakalns.

Jaunākajiem lasītājiem pulksten 11 pirmsskolas izglītības iestādē „Pienenīte” notiks radošā zīmēšanas darbnīca bērniem „Pavasaris Brīnumdaris” kopā ar izdevniecību „Zvaigzne ABC” un būs zīmējumu izstāde.

Pulksten 12 dažādās vietās sāksies trīs atšķirīgas aktivitātes - administratīvās ēkas mazajā zālē sadarbībā ar „Sorosa fondu – Latvija” notiks diskusija „Citāds. Kāds tas ir?”, ko vadīs psiholoģe Daiga Sliņķe, E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā ar jauniešiem tiksies ASV vēstniece Latvijā Dž. Gārbere, savukārt Alūksnes pilsētas bibliotēkā notiks saruna „Latvijas olimpieši Vankūverā”, kurā par mūsu sportistu startiem stāstīs Latvijas Olimpiskās komandas preses sekretāre Marita Vilciņa, kā arī būs literatūras izstāde.

Stundu vēlāk - pulksten 13 Alūksnes pilsētas bibliotēkā jaunieši varēs tikties ar topošo stilisti Laumu Zaprudsku un runāt par tēmu „Kā atrast savu tēlu”, kā arī iepazīties ar literatūras izstādi, savukārt administratīvās ēkas mazajā zālē šajā pašā laikā notiks saruna „Cita pasaule” ar rakstniecēm Daci Šteinbergu un Ievu Plūmi (Zvaigzne ABC).

Visā Grāmatu svētku garumā administratīvās ēkas foajē notiks arī grāmatu komercizstāde, kurā savas grāmatas piedāvās dažādas izdevniecības. Savukārt pircēji Grāmatu svētku noslēgumā pulksten 15 piedalīsies jaunāko grāmatu izlozē „Veiksmīgais pircējs”.

Grāmatu svētkus atbalsta Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, ASV vēstniecība, Latvijas Mobilais telefons, Jelgavas tipogrāfija, Latvijas Dzelzceļš, Sorosa fonds Latvija, Latvijas Bērnu fonds, LU fonds, Tautas partija, Zaļo un zemnieku savienība, Pilsoniskā savienība, Saskaņas centrs, Anta Rugāte, Alūksnes novada pašvaldība. Informatīvais atbalsts - laikraksti „Alūksnes Ziņas” un „Malienas Ziņas”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 14.05.2024 Koncertuzvedums "Rakstītāja" Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11.maijā pl.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies koncertuzvedums “Rakstītāja”, kas ir veltījums dzejnieces Broņislavas Martuževas 100 | Skatīt vairāk
no 8 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 15.05.2024 Muzeju nakts Vecsalienas muižas pilī. TAKA
18. maijā no plkst. 18.00 līdz 24.00 sadarbībā ar biedrību “Lauku studija” Vecsalienas muižas pilī notiks pasākums “Izgaismo pili” | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Uzņēmumi


Trakai TIC
,


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Gulbenes novada TIC
,


Viesistaba
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51231194sec.