Klajā nācis apvienotais Madonas, Cesvaines un Ērgļu novadu tūrisma ceļvedis

Tūrisma ceļvedī ir iekļauta informācija par trīs kaimiņu novadu - Madonas, Cesvaines un Ērgļu tūrisma piedāvājumu. Lēmums par kaimiņu novadu kopīgu popularizēšanu tika pieņemts, balstoties uz esošo tūristu plūsmu izpēti. Lai noskaidrotu iecienītākos tūristu plūsmas virzienus un nodefinētu teritoriju, kuru tūristi ceļojuma laikā uztver kā vienotu tūrisma galamērķi, jau pagājušā gada vasarā bijušā Madonas rajona teritorijas populārākajos tūrisma objektos tika veikta ceļotāju aptauja. Tūrisma galamērķa nodefinēšanai, aptaujāti tika arī reģiona tūrisma pakalpojumu sniedzēji. 90 % respondentu anketās bija norādījuši, ka Madonas novadam vajadzētu veidot vienotu tūrisma reģionu kopā ar Cesvaines novadu, 85% - ar Ērgļu novadu. Krietni mazāks aptaujāto skaits pie vienota tūrisma galamērķa bija minējuši arī Lubānas (27%) un Vecpiebalgas (15%) apkārtni.

Jaunajā tūrisma ceļvedī ir iekļauta informācija par teritorijā esošajiem apskates objektiem, naktsmītnēm un aktīvo atpūtu. Kā vēsta ceļveža informācija, tad šogad Madonas, Cesvaines un Ērgļu novados tiek piedāvāti 86 apskates un aktīvās atpūtas objekti, bet nakšņotāji var izvēlēties atpūsties kādā no reģiona 57 naktsmītnēm. Ceļvedī ar vārdu „jaunums” ir izcelti tie tūrisma produkti, kuri savu darbību uzsākuši pagājušā gada otrajā pusē vai tikai šajā tūrisma sezonā.

Madonas novadā šogad klāt nākuši vairāki „jaunumi” dabas draugiem: „Izglītojošās dabas izziņas programmas Krustkalnu dabas rezervāta informācijas centra mācību klasē” Mārcienas pagastā, „Mairitas Ducenas daiļdārzs” Ļaudonas pusē, „Linkas dīķu dabas taka” Liezēres pagastā un „Viešūra ezera Velnakmeņa dabas taka” netālu no Gaiziņkalna.

Cesvaines novada tūrisma piedāvājums šogad papildinājies ar mākslinieka I.Spridzāna darbnīcu Cesvaines muižas staļļu ēkā, brīvdienu mājas „Pie sievasmātes” medību trofeju izstādi un tūrisma saimniecības Jurguci „Jurguckrogu”.

Ērgļu novada tūrisma piedāvājums bagātinājies ar zemnieku saimniecības „Ramuļēni” savvaļas zirgu ganību apskati, kā arī pēc pāris gadu pārtraukuma durvis vēris atjaunotais „Podnieka nams”.

Tūrisma galamērķa aktīvās atpūtas piedāvājums šovasar papildinājies ar 4 jauniem velo maršrutiem un velo nomas punktu, ko piedāvā sporta biedrība „Savējie M” Madonas sporta bāzē „Smeceres sils”.

Naktsmītņu piedāvājumu šajā sezonā papildinājuši divi jauni kempingi: „Rozītes” Cesvaines pusē un „Smeceres sils” pie Madonas.

Izdevums tapis, sadarbojoties Madonas novada pašvaldības Tūrisma informācijas centram, Cesvaines tūrisma centram un Ērgļu novada pašvaldības informācijas punktam. Ceļveža dizains izstrādāts „Studijā Grafs” Madonā, izdevumu drukājis „Madonas poligrāfists”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 12.05.2024 Eiropas Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 13.05.2024 Anta Eņģele. Māmiņdienas koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12.maijā pl.16.00 Kultūrtelpa Akustika ielūdz uz māmiņdienai veltītu koncertu kopā ar dziesminieci Antu Eņģeli! | Skatīt vairāk
15 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 15.05.2024 Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Liepupes muiža
,


Limbažu TIC
,


Madonas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53077483sec.