Jūrmala saņēmusi Eiropas Komisijas balvu tūrismā

Jūrmalas pilsētas domes pārstāvji 27.09.2010 no Eiropas Komisijas komisāra saņēma balvu tūrismā kā Eiropas izcilākais tūrisma galamērķis Latvijā 2010.gadā.

No 27. līdz 30. septembrim Jūrmalas pilsētas domes pārstāvji piedalījās Eiropas Komisijas rīkotajā starptautiskajā konferencē „Eiropas mantojuma loma jaunajā Eiropas tūrisma politikā”, kas notika Eiropas tūrisma dienā.

Konferences pirmā diena tika veltīta ziņojumiem un prezentācijām par Eiropas mantojuma modeļiem, to īpatnībām, par kultūras pieminekļiem, skatiem un maršrutiem un to attīstību un jaunu tūrisma piedāvājumu veidošanu. Prezentācijās tika uzsvērta tūrisma projektu ilgtspējība un Eiropas pilsoniskās sabiedrības un starpkultūru dialoga nozīmīgums starptautiskās aktivitātēs. Ar ziņojumiem uzstājās dažādu Eiropas valstu parlamentu, tūrisma ministriju un reģionālo pašvaldību administrāciju pārstāvji.

Visu dienu dalībniekiem bija pieejams Jūrmalas stends, kurā ikviens interesents varēja saņemt brošūras, CD ar jauno videofilmu par Jūrmalu un citus materiālus par kūrortpilsētu un tās tūrisma piedāvājumu.

Otrajā dienā notika ikgadējā Eiropas Komisijas projekta EDEN (European Destinations of ExcelleNce - Eiropas izcilākie tūrisma galamērķi) balvas saņēmēju un organizācijā ietilpstošo valstu pārstāvju sanāksme – apaļā galda diskusijas par EDEN zīmola popularizēšanu un turpmāko projekta attīstību, uzvarējušo galamērķu sadarbību un vienotu mārketinga pasākumu īstenošanu ar Eiropas Komisijas finansiālu atbalstu.

jurmala

„Jūrmalas pilsētai kā kūrortam ir ļoti plašs dabas vērtību piedāvājums, kas to padara īpaši pievilcīgu un interesantu viesiem. Viena no šādām vērtībām noteikti ir ūdens resursi, kas ir kā magnēts Jūrmalas pilsētai. Tie vienlaikus sniedz arī iespējas attīstīties un veicināt ūdens tūrisma un infrastruktūras attīstību šajās teritorijās nākotnē. Jūrmalas pilsētas dome un iedzīvotāji ir ļoti lepni par to, ka mūsu pilsēta ir novērtēta un ka šis konkurss sniegs iespēju popularizēt kūrortu visā Eiropā un pasaulē," atzīst Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Jūrmalai viena no galvenajām attīstības prioritātēm ir tūrisms, tāpēc Eiropas Komisijas augstā novērtējuma saņemšana ir ļoti nozīmīga. To turpmākajos tūrisma informatīvajos materiālos un mārketinga pasākumos tiks izmantots EDEN zīmols, kas apliecina, ka Jūrmalai ir Eiropas izcilākā tūrisma galamērķa tituls.

Jūrmala piedalīsies visos Eiropas Komisijas rīkotajos pasākumos EDEN titulu saņēmušiem tūrisma galamērķiem, tā veicinot kūrortpilsētas atpazīstamību un tūristu piesaisti. Tāpat tas veicinās lielāku informācijas apmaiņu ar citiem Eiropas Savienības tūrisma izcilākajiem galamērķiem, pārņemot labāko pieredzi un integrējot Jūrmalā jaunus, atraktīvus tūrisma produktus.

Jūrmalas pilsētas pašvaldība tās sagatavotajā projektā kā Eiropas izcilākais tūrisma galamērķis tika pieteikta ar Rīgas jūras līča piekrasti, skaisto pludmali un Lielupes piekrastes zonu, kā arī lielo potenciālu ūdenstūrisma pakalpojumu piedāvājumā, ko tā sniegs nākotnē, uzlabojot infrastruktūru Jūrmalas pludmalē, labiekārtojot Lielupes piekrasti, veidojot koka promenādes un pilnveidojot ūdens tūrisma inventāra nomas punktus pie upes un jūras.

Pēc uzvaras EDEN konkursā Latvijas un Briseles filmēšanas grupas šā gada jūlijā un augustā ieradās Jūrmalā, lai veidotu divus videoklipus. Abus videoklipus apmaksā no Eiropas Komisijas EDEN projektu finansējuma. Tie būs publiski pieejami pašvaldības oficiālajā mājaslapā internetā http://www.jurmala.lv/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
Latvija 65 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 12.05.2024 Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 11.05.2024 Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 16.05.2024 Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Jūrmalas TIC
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.51444101sec.