Uz The Gypsy Queens and Kings koncertu pieejamas papildus biļetes

Ņemot vērā lielo publikas interesi, tirdzniecībā laistas papildus sēdvietas uz temperamentīgā čigānu mūzikas projekta The Gypsy Queens & Kings koncertu 31.01.2011 Latvijas Nacionālajā Operā.

Līdzīgi kā leģendārais un Latvijā labi pazīstāmais ansamblis “Buena Vista Social Club” apvieno sava žanra spīdekļus, ‘The Gypsy Queens & Kings’ ir starptautisks projekts, ko veido 19 mākslinieki no Rumānijas, Maķedonijas, Francijas un Bulgārijas – valstīm, kurās jau daudzus gadsimtus mitinās čigāni. Projekts ‘The Gypsy Queens & Kings’ ir īpašs ar to, ka apvieno tādas pirmā lieluma čigānu mūzikas zvaigznes, kā piemēram Esma Redzepova vai Džonijs Ilijevs.

Esmu Redzepovu bieži vien dēvē par „Čigānu karalieni”. Viņa dzimusi nabadzīgā Maķedonijas čigānu ģimenē, dzied jau no 14 gadu vecuma. Iekarojusi klausītāju mīlestību vairāk nekā 30 pasaules valstīs, kurās uzstājusies. Viņai ir plašs balss diapazons un ne mazāk plaša sirds. Par savu darbu ar bijušās Dienvidslāvijas kara bēgļiem un 47 aprūpē pieņemtu bāreņu izaudzināšanu viņa ir divreiz nominēta Nobela Miera prēmijai.

Džonijs Ilijevs ar savu spēcīgo un ekspresīvo balss tembru valdzinājis klausītājus jau no 10 gadu vecuma. Viņš ir dzimis čigānu geto netālu no Bulgārijas galvapilsētas Sofijas. Bērnībā piedzīvotā čigānu diskriminācija un paša pārdzīvotais mudinājis ar savu mūziku cīnieties pret šo netaisnību.

Franču grupas Kaloomé (kalo-čigāni, ome – dvēseles dziļums) savā daiļradē aktīvi pievērsušies čigānu tradicionālo svētku un kāzu tēmai. Mūziķi jau no bērnības ir auguši vidē, kur šīs tradīcijas ievēro un tagad šo tautas mantojumu popularizē visā pasaulē.

Projektā piedalās arī Rumānijas jauniešu grupa Mahala Rai Banda. Enerģiskie un azartiskie jaunieši spēlē tradicionālos čigānu pūšaminstrumentus, vijoles, akordeonu, un nereti to miksē ar dažādu citu stilu mūzikas instrumentiem un elementiem. Grupas nosaukumam ir izvēlēts sens turku vārds „mahala”, kas apzīmē pilsētas centru (arī čigānu getto apzīmējums), jo līdzīgi kā pilsētas centrā krustojas dažādu kultūru tradīcijas ar moderno pasauli, tā arī grupa savā mūzikā mīl jaukt stilus un eksperimentēt.

“The Gypsy Queens & Kings” ir balss burvība, temperamentīga mūzika un ugunīgas čigānu dejas, kas nevienu neatstās vienaldzīgu!

‘Pietika tikai ar vienu piedziedājumu, lai atzītu šo notikumu par gada koncertu’, raksta ietekmīgais britu laikraksts ‘The Independent’.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 15.05.2024 Tikšanās zem abažūriem Liepājas reģiona TIB
Ar muzikālo programmu sēriju "Tikšanās zem abažūriem" koncertdārzs “Pūt vējiņi!” šovasar svinēs 60 gadu pastāvēšanas svētkus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 19.05.2024 Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts | Kandavā Tukuma TIC
Eiropas muzeju nakts Kandavas novadpētniecības muzejā 18.maijā no pulksten 17:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 18.05.2024 DZELTENAIS SKRĒJIENS | Engurē Tukuma TIC
Vai esi jau izplānojis, kā pavadīsi 18.maiju? Engurē tevi gaida aizraujošs skrējiens. Piesaki savu dalību līdz 14.05. un saņem personalizētu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


1st-studio.com
,


SIXT Latvija
,


Rija Domus Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54593897sec.