Ave Sol notiks Lielā gavēņa koncerts

03.04.2011 plkst. 15:00 koncertzālē «Ave Sol» Citadeles ielā 7  notiks Lielā gavēņa koncerts.

Lielā gavēņa koru koncerti atgādina krievu garīgās mūzikas unikālo tradīciju, kuru 19. gadsimtā St. Pēterburgā aizsāk izcilais krievu komponists, mūziķis un koru kapelas direktors Aleksejs Ļvovs ar mērķi Lielā gavēņa laikā laicīgai publikai prezentēt pareizticīgo baznīcas koru dziedājumus. Lielā gavēņa dziedājumi ir īpaši skaisti - tie veltīti apcerīgai, dramatisma piesātinātai dzīves izjūtai mūzikā, liekot domāt par ciešanām, nodevību, grēku un nožēlu, kas rosina piedošanu, līdzjūtību un mieru. Latvijā par krievu garīgās mūzikas svētsvinīgumu atgādina viens no spilgtākajiem kamerkoru kolektīviem – starptautisko konkursu laureāts, Rīgas pareizticīgo kamerkoris BLAGOVEST Aleksandra Brandava vadībā. Diriģents studējis Latvijas Mūzikas akadēmijā pie profesora Gido Kokara, ieguvis maģistra grādu kordiriģēšanā un kopš 1993. gada ir Pārdaugavas Svētās Trejādības baznīcas reģents.

Kamerkora BLAGOVEST daiļrades pamatā - krievu garīgā mūzika, sākot ar pirmajiem pierakstītajiem senkrievu dziedājumiem un izcilajiem 18. – 20. gadsimta baznīcas koriem. Kolektīvā dzied Mūzikas akadēmijas un Garīgā Semināra absolventi – krievi, latvieši un citu tautību pārstāvji.

Divdesmit gadu laikā BLAGOVEST kļuvis par starptautisko konkursu laureātu Dānijā, Bulgārijā, Polijā, Krievijā, Lietuvā, Baltkrievijā, Itālijā, Beļģijā un Francijā. 2003. gadā pareizticīgo koris kļūst par Vispārējo dziesmu svētku laureātu un uzstājas ar vieskoncertiem Amerikā.

Programmā iekļautas ķerubu dziesmas, prokimeni, stihiras, tropāri un izcilo krievu komponistu Aleksandra Arhangeļska, Dmitrija Bortņanska, Pavela Česnokova, Alekseja Ļvova, Maksima Berezovska un rīdzinieka Vladimira Glagoļeva koru skaņdarbi, kas veltīti Lielā gavēņa laikam, Kristus ciešanām un Augšāmcelšanās sagaidīšanai.

Rīgas pareizticīgo kamerkoris BLAGOVEST Lielā gavēņa laikā jau tradicionāli sniedz īpašus koncertus ne tikai Rīgā, bet arī Gulbenē, Zilupē, Cēsīs, Daugavpilī, kā arī Rīgas rajona koncertzālēs, pareizticīgo un luterāņu dievnamos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 26.05.2024 Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 23.05.2024 Dziesmu un deju lietus Irlavā 2024 Tukuma TIC
Festivāls "Dziesmu un deju lietus Irlavā 2024" būs 23.maijā pulksten 12:00 Irlavas kultūras namā. | Skatīt vairāk
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Piestāj kādā no hosteļiem Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ja dodies ceļā vai vienkārši vēlies pārnakšņot! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Jūrmalas TIC
,


Novatours
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60009789sec.