Noslēgusies Tradicionālo prasmju skola 2011 Latgalē

2011.gada 2.aprīlī Līvānos, Latgales Mākslas un amatniecības centrā notika Tradicionālo prasmju skolas 2011 Latgalē noslēguma pasākums, kurā varēja tikties ar meistariem un viņu mācekļiem.

Latgales mākslas un amatniecības centra (LMAC) pagalmā keramiķi Valdis Pauliņš, Evalds Vasilevskis, Ilmārs Vecelis, Eleonora Pastare un Vēsma Ušpele atvēra cepli, kurā bija dedzināti Pūdnīku skūlas meistaru un Valda Pauliņa Prasmju skolas nodarbībās tapušie darbi. Evalds Vasilevskis rādīja un skaidroja svēpētās keramikas trauku dedzināšanas procesu.

Notika arī amatu un prasmju demonstrējumi. Ikviens varēja nogaršot meistares Janīnas Skrules gatavotos Latgales tradicionālos ēdienus, bērni ar lielu aizrautību Aleksandra Maiera vadībā darināja niedru stabules, savukārt Broņislava Paukšte un Lūcija Gorbika ierādīja vērpšanu un šķeterēšanu ar vērpjamo ratiņu.

Tradicionālo prasmju skola 2011 noslēdzās ar Meistaru godināšanu, dančiem kopā ar folkloras kopu Ceiruleits un keramiķa Valda Pauliņa izstādes atklāšanu.

Lubānas mākslas skolas skolotāja Sandra Valaine, kura apmeklējusi vairākas Tradiconālo prasmju skolas, par projekta lielāko vērtību atzīst iespēju satikt īstus seno prasmju meistarus, kuri ar lielu aizrautību gatavi savas zināšanas nodot mācekļiem.

Ceturtās Prasmju skolas nodarbības divpadsmit Latgales pilsētās un pagastos kopumā apmeklējuši gandrīz 600 mācekļu.

Tradicionālo prasmju skolu 2011 rīkoja: Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs (KNMC) sadarbībā ar novadu pašvaldībām.

Atbalstītāji: Latvijas Mobilais telefons, Latvijas Radio 2, Latgales mākslas un amatniecības centrs.

Informācija: Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra mājas lapā: www.knmc.gov.lv, kā arī www.prasmjuskola.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 15.05.2024 Tikšanās zem abažūriem Liepājas reģiona TIB
Ar muzikālo programmu sēriju "Tikšanās zem abažūriem" koncertdārzs “Pūt vējiņi!” šovasar svinēs 60 gadu pastāvēšanas svētkus. | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 20.05.2024 Jāšanas sporta sacensības Valmiermuižā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
18.-19. maijā plkst. 10.00 Valmiermuižas stallī norisināsies Jāšanas sporta sacensības “Valmiermuižas pavasaris 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 16.05.2024 Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Līvānu TIC
,


Balvu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60285592sec.