Latvijas novadus krāsaini ieskandina Dziesmu un Deju svētku tradīcija

2011. gada 4. jūnijā Latvijas novados notiks trīs vērienīgi svētki. Dundagā dziedās kori no visas Latvijas, Aizkrauklē Vidzemes deju svētkos piedalīsies vairāk nekā 200 deju kolektīvu, savukārt Vidzemes un Latgales pūtēju orķestri tiksies skaistajā Smiltenē. Kopā gandrīz 8000 dziedātāju, dejotāju un pūtēju pieskandinās un dejā izrakstīs Latviju.

Šogad Kurzemes Dziesmu diena Dundagā tiek rīkota, atzīmējot 75. gadadienu kopš 1. Dziesmu dienas Dundagā. Svētkos piedalīsies 78 kori no visas Latvijas – kopā vairāk nekā 1800 dziedātāju, pūtēju orķestri no Talsiem, Kolkas, kā arī deju kolektīvi no Talsiem un Laidzes pagasta.

Dienas gaitā Dundagā būs arī citas norises – notiks amatierkolektīvu koncerti Dundagas laukumos, amatnieku tirgus un koncerti Ģipkas, Valdemārpils, Dundagas un Talsu evaņģēliski luteriskajās baznīcās.

Plkst. 19.00 sāksies Svētku gājiens, savukārt plkst. 20.00 notiks koncerts Dundagas parka estrādē. Pēc koncerta zaļumballi spēlēs pūtēju orķestri.

Svētku virsidirģentu godāaicināti Jēkabs Ozoliņš, Mārtiņš Klišāns, Ints Teterovskis, kā arīKurzemes novadu koru diriģenti. Koncerta mākslinieciskais vadītājs - Gints Ceplenieks, režisore - Inga Krišāne.

Plkst. 21.00 Aizkraukles novada stadionā notiks Vidzemes deju svētki „Caur sidraba birzi gāju”, kur vairāk nekā 5300 dejotāju 25 horeogrāfijās izrakstīs un vienā elpā izdzīvos stāstu par vectēva dzīvi.

Par svētku tēmu režisore Inga Cipe saka: „Tas bija toreiz... Daugavas krastos... kur auga mans vectēvs, kas dzīvi mīlēja.... par viņa dzīvi vairs stāsta tikai māja un vecāsmātes sakrātās atmiņas pierakstu kladē. Es veru to vaļā un pirmajā lapā kāda gudrība –„Caur sidraba birzi gāju, ne zariņa nenolauzu. Visu mūžu nodzīvoju, citam pāri nedarīju.” Tā noteikti vecāmāte bija domājusi, bet kā tad patiešām tai dzīvītē gāja - lūkosim dejā.”

Pēc koncerta notiks zaļumballe.

Stāstu deju rakstos veidos virsvadītāji - Ingrīda Saulīte, Ieva Adāviča, Ilze Mažāne, Gunta Skuja, Vaira Dundure, Iluta Mistre, Ineta Indriksone, Lāsma Skutāne, Una Stakle, Jānis Ērglis, Jānis Purviņš un Gints Baumanis. Koncerta mākslinieciskā vadītāja - Iveta Pētersone-Lazdāne. Svētku režisore - Inga Cipe.

Smiltenes Jāņukalna estrādē norisināsies Vidzemes un Latgales novadu pūtēju orķestru svētki, kuros piedalīsies 18 pūtēju orķestri – kopā ap 500 mūziķu, un Smiltenes ģimnāzijas koris LIDO.

Koncertā skanēs Gunāra Ordelovska, Eduarda Rozenštrauha, Jura Karlsona, Pētera Butāna, Raimonda Paula un Valta Pūces oriģinālskaņdarbi, kā arī latviešu tautas dziesmu aranžējumi.

Jau no plkst. 12.00 pūtēju orķestri spēlēs pilsētas ielās un laukumos, savukārt plkst. 17.00 Jāņukalna estrādē sāksies svētku koncerts. Plkst. 22.00 estrādē ikviens tiek aicināts uz zaļumballi.

Svētku mākslinieciskie vadītāji - Pēteris Vilks, Guntis Kumačevs un Egons Salmanis. Virsdiriģenti - Jānis Puriņš, Sergejs Sergejevs, Jolands Andževs, Harijs Zdanovskis un Gvido Brenčevs. Koncerta īpašie viesi - Zemgales novada virsdiriģents Raitis Ašmanis un Kurzemes novada virsdiriģents Artūrs Maculēvičs. Koncertu vadīs Aigars Runčis.

Plašāka informācija par svētku norisēm un dalībniekiem: www.knmc.gov.lv

Kurzemes Dziesmu dienu Dundagā, Vidzemes deju svētkus „Caur sidraba birzi gāju” un Vidzemes un Latgales novadu pūtēju orķestru svētkus rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs sadarbībā ar pilsētu un novadu pašvaldībām.

Plašāk par svētkiem: www.knmc.gov.lv

Kurzemes Dziesmu diena Dundagā - www.knmc.gov.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=507&Itemid=1

Vidzemes deju svētki „Caur sidraba birzi gāju” - www.knmc.gov.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=335&Itemid=90

Vidzemes un Latgales novadu pūtēju orķestru svētki - www.knmc.gov.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=381&Itemid=1

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 19.05.2024 Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 16.05.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 19.05.2024 Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63671494sec.