Īrisu ziedēšanas laikā aicina uz Tukumu

Ceriņi jau pilnziedā un tuvojas noziedēšanai, bet jūnijs ir īrisu ziedēšanas laiks, tādēļ jau šajās brīvdienās jādodas uz Tukuma pusi skatīt īrisus!

Netālu no Rīgas-Ventspils šosejas, pie pagrieziena uz Kandavu atrodas „Īrisu dārzs”, kas pieder gladiolu un īrisu selekcionāram Laimonim Zaķim. Viņa radīto sīpolpuķu šķirņu skaits jau pārsniedz vairākus simtus. Pašlaik viņš ir arī lielākās zemo bārdaino īrisu kolekcijas īpašnieks un ziedu ziedēšanas laikā – jūnijā – rīko atvērto durvju dienas savā dārzā.

Pirmās atvērto durvju dienas notiks jau šonedēļ 3., 4. un 5.jūnijā, kad būs apskatāmas vēlīnākās zemo īrisu šķirnes, vidējie bārdainie īrisi un agrīnākās augsto īrisu šķirnes. Pasākuma programmā – L.Zaķa kolekcijas apskata un skaidrojumi par šķirņu īpatnībām un agrotehniku. Kā īpašs notikums plānojas konkurss - jauno hibrīdu vērtēšana un jaunšķirņu vārdu došana. Balva par piemērotāko vārdu – šīs šķirnes pirmais stāds! Speciāls piedāvājums atvērto durvju dienu laikā būs arī entuziastiem – iespēja izmēģināt roku īrisu krustošanā. Protams, ikvienam būs iespēja iegādāties stādus un katalogus, bet līdzbraucējiem tiks piedāvāta ezermala piknikam, bērniem – rotaļu laukumiņš.

Pasākuma veiksmīgai norisei interesentiem vēlams orientēt savu ierašanos uz pulksten 10.00, 13.00, 16.00 un 19.00, lai stāstījums un skaidrojumi būtu pieejami ikvienam. Lai nejauši nebojātu ziedus, lūgums īrisu dārza apskates laikā, pārvietojoties starp dobēm, līdzi neņemt plecu somas un citus traucējošus priekšmetus. Fotografēt un filmēt atļauts!

Nākamās atvērto durvju dienas Īrisu dārzā notiks 11. un 12.jūnijā – simtiem augsto bārdaino īrisu šķirņu un hibrīdu pilnziedā un 24., 25. un 26.jūnijā, kad ziedēs vēlīnākās augsto īrisu šķirnes un hibrīdi. Grupām un individuāliem apmeklētājiem, kuri vēlas ierasties citos datumos īrisu ziedēšanas periodā, savas vēlmes var saskaņot ar Laimoni Zaķi pa tālruni 29286353. Sīkāka informācija – www.irisgarden.lv.

Kā teic pats dārza saimnieks - pasākums notiks jebkuros laika apstākļos, tādēļ laipni lūdzam!

Atgādināsim vien, ka „Īrisu dārzs” ir viens no Kurzemes apceļošanas akcijas „Ražots Kurzemē” apmeklējamajiem objektiem. Sīkāka informācija par apceļošanas akciju – www.kurzeme.lv vai visos Kurzemes tūrisma informācijas centros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.05.2024 - 26.05.2024 Satiksimies Jelgavā! Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 24. līdz 26.maijam ar bagātīgu svētku programmu svinēsim Jelgavas 759. dzimšanas dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
KONCERTPROGRAMMA VIOLETS Jaunmoku pilī Tukuma TIC
Burvīgo solistu Ances Krauzes uz Zigfrīda Muktupāvela balsi papildinās Zigfrīda vijoles spēle, bet pie klavierēm uzstāsies pats komponists Jānis | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.05.2024 - 26.05.2024 Tukuma novada kauss BMX 2024 Tukuma TIC
25. un 26. maijā PIRMO reizi Tukuma BMX trasē norisināsies vērienīgas BMX sacensības. Latvijas BMX sportisti kā arī ārvalstu viesi pārbaudīs savus | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.05.2024 - 31.05.2024 Piestāj kādā no hosteļiem Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ja dodies ceļā vai vienkārši vēlies pārnakšņot! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6281631sec.