Pieaugušie ir tie, kuri veido bērniem drošu vidi sētā un dārzā

Līdz ar skolēnu brīvdienām un silto laiku bērniem ir lielākas iespējas aktīvi darboties arī sētā un dārzā, bet Starptautiskā bērnu aizsardzības diena atgādina par pieaugušo atbildību, lai šī atpūta mūsu mazākajiem līdzcilvēkiem būtu pietiekami droša.

“Vecāki uzņemas vislielāko atbildību par saviem bērniem, bet mazajiem esot sabiedrībā, līdzatbildīgi esam arī mēs – pārējie pieaugušie. To, ka daudzi pieaugušie ievērojami uztraucas par bērnu drošību, novērojuši arī veikalu tīkla K-Rauta klientu konsultanti. Piemēram, iegādājoties preces atpūtai, tiek uzdoti jautājumi, no kāda vecuma tās var lietot bērni, kāds papildus aprīkojums nepieciešams viņu drošībai. Dažādie sadzīves negadījumi apliecina, ja arī ģimenē nav nepilngadīgu bērnu, tomēr dārza un sētas labiekārtošanā no drošības viedokļa būtiski rēķināties ar viņu iespējamo klātbūtni, piemēram, viesībās,” atgādina AS Rautakesko Mārketinga komunikāciju nodaļas vadītāja Ieva Zlaugotne.

Dārza ainavā saimnieki bieži vien iekļauj dīķi, ko būtu ieteicams norobežot ar nelielu sētiņu vai pat pārklāt ar speciālu sietu. Populāri ir piepūšamie baseini, un bērnus to tuvumā vajadzētu īpaši pieskatīt. Ja bērni plunčājas piepūšamajā baseinā, nepieciešama nepārtraukta pieaugušo uzraudzība.

Savukārt izvēloties batutu, papildus drošībai vajadzētu padomāt arī par aizsargtīklu.

No drošības viedokļa būtiska loma ir mājas sētai un tās vārtiem, kuriem vienmēr vajadzētu būt lietošanas kārtībā un aizvērtiem. Ja ir automātiskie vārti, tos darbinot, jābūt sevišķi uzmanīgiem, lai nejauši nesaspiestu bērnus.

Bērni labprāt palīdz pieaugušajiem, vai arī vēlāk paši mēģina atdarināt redzēto, tādēļ īpaši rūpīgai attieksmei jābūt pret darbarīkiem, dārza mazo tehniku, vadiem. Bērniem jāskaidro par riskiem, ko šie priekšmeti var radīt, kā arī kā alternatīvu var piedāvāt rotaļu darbarīkus. Īpaši jāsargā bērni no piekļūšanas dažādām dārza ķimikālijām, nesen ar tām apsmidzinātiem augiem. Sevišķi bīstams elpceļiem ir degšķidrums, ko izmanto grila, dārza kamīna iekuram. Kad šie dārza pavardi ir uzkarsuši, bērniem nevajadzētu ļaut tiem tuvoties līdz pat pilnīgai atdzišanai. Lai arī kā viņiem pieaugušo uzraudzībā gribētos iesaistīties ēdiena gatavošanā, jāatceras par uguns radīto risku.

Īpaša uzmanība jāpievērš rotaļu laukumu ierīkošanai, tiem jāatrodas pieaugušajiem labi pārredzamā un vēlams daļēji noēnotā vietā. Mazāko bērnu ērtībām rotaļu laukumu var papildināt ar dabīgu vai mākslīgu segumu, lai mazinātu iespējas sasisties. Jāvelta uzmanība pārējo tuvumā esošo dārza elementu izvietojumam rotaļu laukuma tiešā tuvumā, jo bērni var gūt traumu uzkrītot uz stabiņiem, laukakmeņiem utml. Izvēloties konkrētus rotaļu elementus, jāņem vērā katra ierīkošanas instrukcija, jāievēro drošības zona starp tiem.

 

Veikalu tīkls K–Rauta specializējas būvniecības, dārza, saimniecības preču, darba rīku un iekārtu tirdzniecībā. Uzņēmuma speciālisti sniedz arī dažādus pakalpojumus kā floristika, aizkaru apšūšana, krāsu tonēšana, iebūvējamo skapju iebūvēšana u.c. Latvijā strādā deviņi K–Rauta veikali Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē, Tukumā un Madonā, kas nodarbina vairāk nekā 500 darbinieku. K–Rauta ir Ziemeļeiropas vadošā būvmateriālu, mājas un dārzu preču tirdzniecības uzņēmuma Rautakesko īpašums. Rautakesko ietilpst Kesko grupā, kas Baltijas jūras reģionā aptver vairāk nekā 2000 vienota tīkla veikalus.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.05.2024 - 24.05.2024 PIESAKIES LIELAJAM PLOSTAM 25.MAIJĀ TAKA
Palika pēdējas dienas, lai pieteikties!!! Izmanto iespēju! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 25.05.2024 25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
5* atpūta Antālijas kūrortos Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis 5* viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma // Akcija līdz 04.06. | Skatīt vairāk
no 435 EUR
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Jūrmalas TIC
,


Kaļķu vārti
,


Trakai TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23995495sec.