Jau trešo gadu notiks Lielais Latgaļu tirgus

Turpinot akcijas “Zalta rūku ceļš“ aizsākto tradīciju arī šovasar tālu aiz Latgales robežām izskanēs Ludzas pilskalnā Lielais latgaļu tirgus, kas tradicionāli tiek organizēts pirms Jāņiem – šogad 18. un 19. jūnijā.

Aicinām ceļotājus aktīvi piedalīties akcijā Zalta rūku ceļš Latgalī”!

Latgalē joprojām cītīgi tiek koptas un godātas arodu tradīcijas un daudzo meistaru prasmes.

Lielu apmeklētāju atsaucību ieguvusi atraktīvā akcija ceļotājiem “Zalta rūku ceļš“ ar aicinājumu iepazīt Latgali caur tradīciju un amatniecības izzināšanu. Akcija ir sākusies jau maijā un turpināsies līdz 30 oktobrim, tradicionālo nobeiguma balli organizējot novembra sākumā. Vairāk infosmācijas www.latgalesamatnieki.lv vai www.ludzasamatnieki.lv. Iepriekšējos gados vairāki tūkstoši tūristu apmeklējuši amatnieku darbnīcas, īemācoties kāda aroda prasmes un iepazīstot latgaliskās tradīcijas, čaklākie no viņiem saņēmuši balvās amatnieku darbus. Akcijas ietvaros ik gadu pirms Jāņiem Ludzā tiek organizēts Lielais latgaļu tirgus latgalisko tradīciju garā, aicinot ceļotājus braucot uz tirgu, svinēt Jāņus Zilo ezeru zemes viesu mājās un organizēto svētku pasākumos novados, izbaudīt latgalisko kultūrvidi un atpūsties draugu lokā.

Vairāk informācijas www.latgale.lv; www.latgaletourism.lv.

“Lielais Latgaļu tirgus” ir tā goda reize, kur kopā aicināti un godināti dažādu amatu meistari. Pirmoreiz Latgalē tas tika organizēts 2009.gada jūnijā Ludzas pilskalnā. Pasākumu organizēja “Ludzas amatnieku centrs” sadarbībā ar Līvānu Mākslas un amatniecības centru, Ludzas katoļu baznīcas draudzi, Ludzas pilsētas domi un Latgales reģiona attīstības aģentūru ar Latgales Kultūras programmas un Latvijas Kultūrkapitāla atbalstu. akcijas ceļotājiem “Zalta rūku ceļš” ietvaros ar aicinājumu pavadīt Jāņu dienu Latgalē.

18. jūnijā pkst. 12.00 atkālism Lilo Latgaļu tirgu un 19.jūnijā atkal pulcēsimies no 10.00 Gatavojoties Jāņiem, Ludzas pilskalnā 2 dienas omulīgā svētku atmosfērā Latgales amatu meistaru pulks organizēs amatu darbnīcas, demonstrējot un ierādot savas amatu prasmes un piedāvājot pircējiem darbus, lauku saimnieki andelēs lauku labumus svētku galdam, smaržos Jāņuzāles Dabas skolā, kur stāstīs par to ārstniecikajām īpašibām, vīs vainagus, skanēs latgaļu dziesmas, ritēs rotaļas un dejas. Bērniem organizatori piedāvās dažādas izklaides: senās rotaļas, vizināšanos ar zirgiem, baložu koncertu, mājdzīvnieku samīļošanu un daudz dažādu kārumu, bet galvenais- varēs pamēģināt kopā ar meistariem izkalt naglu uz vissenākās kalēja ēzes, izgrebt koka karoti, izvirpot māla podiņu, ieaust jostā savu rakstu, nopīt vainagu, izveidot putnu, apskatīt seno latgaļu ieročus, pacilāt kara cirvi, nobaudīt uz ugunskura vārītu ēdienu pēc senām receptēm. Arī šogad turpinot iesākto tradīciju- kalnā podnieki būvēs un kurinās tradicionālo Latgales podu cepli, svētdienas rītā apmeklētājiem piedāvājot vēl siltus melnās svēpētās keramikas krūzes, bļodas un alus kausus.

Ar vārdu sakot, šai latgaļu pilsētiņā ar īpašu atmosfēru un garšu pils kalnā ikviens jutīsies kā savējais- gan bērni, gan vecāki, gan vecvecāki. Brauciet, izbaudiet un sviniet kopā ar mums!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
WOW cena! 𝐌𝐀𝐋𝐃𝐈̄𝐕𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒! Latvia Tours
🔥 ĪPAŠAIS PIEDĀVĀJUMS individuālam ceļojumam 𝐧𝐨 𝟐𝟏/𝟎𝟓/𝟐𝟎𝟐𝟒, ar 7 nakšu atpūtu All Inclusive kūrortā CLUB MED KANI. | Skatīt vairāk
no 2331 EUR
50% atlaide kurīziem 2025. gadā - Nenokavē Estravel Latvia
AGRĀ IZPĀRDOŠANA - 50%. // Iepazīstiet grieķu kultūru un salas kruīza ceļojumā ar Celestyal Cruises. 21.03., 28.03., 31.10., 07.11. un 14.11.2025. // | Skatīt vairāk
no 249 EUR
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 21.05.2024 Turcjas kūrorti - 22.-29.05. Estravel Latvia
Pēdējā brīža cenas atpūtai 4* un 5* kūrortos // Viss iekļauts // Izmantojiet iespēju! | Skatīt vairāk
no 325 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23961997sec.