Dodies ceļojuma pa Kokneses novada ievērojamākajiem tūrisma objektiem

Maršruts pa Kokneses novada ievērojamākajiem tūrisma objektiem: Koknese – Bebri – Irši

Kokneses Tūrisma centrs - informācija par Kokneses novadu un Latviju, suvenīri un ceļveži.

Šeit pat Kokneses novada domes ēkas 1. stāvā Kokneses pils un Likteņdārza maketi. Ieeja bezmaksas.

  • Pēc Kokneses pils maketa var spriest, kāda pils izskatījusies 1701. gadā pirms uzspridzināšanas. Pils makets tapis Vācijā. Maketa izmēri: garums – 160 cm, platums – 130 cm, augstums – 120 cm.
  • Likteņdārza maketu apskatot, varēsiet izpētīt, kāda sala izskatīsies pēc projekta realizācijas. Likteņdārzs ir nacionāla un visas Eiropas līmeņa projekts, kas ar Latvijas tautas atbalstu top uz Kokneses salas, Daugavas vidū.

Kokneses muižas ansamblis, Blaumaņa iela 3, Koknese.

Ir saglabājusies kādreizējā muižas pārvaldnieka māja, kurā no 1885. līdz 1887.gadam dzīvoja Rūdolfs Blaumanis, par ko vēsta 1933.gadā uzstādītā piemiņas plāksne; laukakmeņu mūra stallis ar garu sarkano ķieģeļu lieveņa arkādi centrā. Pašreiz šajā ēkā atrodas Vidusdaugavas mežsaimniecība. Apskatei tiek piedāvāts daiļdārzs, pie katra auga redzēsiet norādi ar latvisko un latīnisko nosaukumu.

Kokneses parks.

Parka platība 18 ha. Takas aizved pie atjaunotās V. Jākobsona veidotās strūklakas “Fauna galva”; tēlnieka Ģirta Burvja izveidotās 11 m augstās koka skulptūras “Mūžībai”; Kokneses muižas Jaunās pils drupām; appludinātā Pērses ūdenskrituma piemiņas akmens “Pērses meitene”; zviedru laiku riņķa krustiem, čuguna lielgabaliem; II Pasaules karā kritušo kapiem, paviljonam „tējas namiņam”, no kura paveras ainavisks skats pāri Pērses upei uz pilsdrupām.

Kokneses pilsdrupas – Koknese.

1209. gadā bīskaps Alberts senlatviešu pils vietā lika uzcelt mūra pili. 1701. g., Ziemeļu kara laikā, pili uzspridzināja un vēlāk vairs neatjaunoja. Līdz 1966. gadam pilsdrupas atradās augstu kalnā, bet, uzplūdinot Pļaviņu HES ūdenskrātuvi, pilskalnu applūdināja.

Ieejas maksa: skolēniem un pensionāriem – 0,50 Ls; pieaugušajiem – 1,00 Ls, pirmsskolas vecuma bērniem, politiski represētajām personām un invalīdiem ieeja bez maksas (uzrādot apliecību), 10 – 20 cilvēku grupai – 5% atlaide. Vairāk kā 20 cilvēkiem – 10% atlaide.

Darba laiks: 1. V – 31. X plkst. 9.00 – 19.00.

Papildus pakalpojumi:

- Naudas kalšana viesiem – Ls 1,50 / 1 monēta;

- Lielgabala šaušana – Ls 15,00 (iepriekš jāpiesaka);

- Gids (iepriekš jāpiesaka Tūrisma centrā) – Ls/st. 12,00;

- Iespēja iegādāties suvenīrus un fotogrāfijas;

- Korporatīvo pasākumu organizēšana;

- teritorijas noma pasākumiem;

- kāzu uzvedumi viduslaiku un senlatviešu stilā;

- laivu noma.

Kokneses luterāņu baznīca, Koknese.

Celta 1687. g. Šeit par mācītāju ir kalpojis E. Gliks. Tornī var apskatīt lielo čuguna zvanu. Iekštelpas rotā mākslinieka A. Dobenberga gleznas. Tālr. +371 29837137.

Likteņdārzs, Kokneses sala, Koknese.

Kultūrvēsturiska piemiņas vieta, kas top uz salas Koknesē ar mērķi pieminēt visus tos Latvijas iedzīvotājus, ko Latvija zaudēja 20. gadsimtā – tos, kas krita karos, tika izsūtīti un bija spiesti doties trimdā. Projekts top pēc visā pasaulē zināmā Japānas ainavu arhitekta Šunmijo Masuno (Shunmyo Masuno) projekta. Likteņdārza projekta īstenošana ir sadalīta 10 kārtās, un pirmie darbi uz salas paveikti 2008. gadā. Projektu plānots īstenot līdz 2018. gadam – kā dāvanu Latvijai 100 gadu jubilejā. Katram ir iespēja piedalīties tā tapšanā – ar savu darbu, laiku, labām domām un līdzekļiem. Viens no veidiem kā piedalīties Likteņdārza veidošanā, ir atvest uz salu pelēku laukakmeni (20-30cm) amfiteātra akmens krāvumam.

Likteņdārza īstenotājs – “Kokneses fonds”. Tuvāka informācija par Likteņdārza tapšanas gaitu, iespēju piedalīties tā veidošanā un atbalstītājiem – www.liktendarzs.lv, tālr. +371 67289535.

Saimniecība „JANAVAS” – „Janavas”, Kokneses pag., Kokneses novads, tālr. +371
25994160 Anta Kučere, E-pasts: anta@mellis.lv

Bioloģiski sertificēta vides veselības saimniecība piedāvā zāļu tējas fasētos maisiņos. Tējas var pasūtīt piegādei veikaliem un tirdzniecības vietām. Pēc oriģinālās franču receptes ražota krēma „Beāte” ražošanas apskate un iegāde.

Vasaras laikā izzinošas pastaigas, iepazīstot ārstniecības augus un to audzēšanas īpatnības. Semināru telpas. Pirts pēc iepriekšēja pieteikuma.

Amatu centrs “Mazā Kāpa” – Lakstīgalu iela 4, Koknese, tālr. +371 29227936, www.ada.viss.lv

Ekskursijas ar līdzdarbošanos radošajā darbnīcā, grupām iepazīšanās ar ādas suvenīru tapšanas gaitu, iespēja sev izgatavot nelielu piemiņas velti: atslēgu piekariņu, grāmatzīmi u.c. Maksa par ekskursiju ar līdzdarbošanos: Ls 2,00/pers. Naktsmītne, pirts, semināru telpas, pieturvieta kāziniekiem.

Tēlnieka Voldemāra Jākobsona memoriālmāja - muzejs – „Galdiņi”, Bebru pagasts, Kokneses novads, tālr.65164275, 29619832, sarmite.rode@koknese.lv , www.koknese.lv

Ēkā dzīves lielāko daļu pavadījis Latvijas Mākslas akadēmijas absolvents, Latvijas Mākslinieku savienības biedrs, tēlnieks, skolotājs, sportists, tūrists Voldemārs Jākobsons. Ekspozīcijā apskatāmi arī mākslas un sadzīves priekšmeti, kas piederējuši Jākobsonu dzimtai, tēlnieka darbarīki, neliela bibliotēka, apavu kolekcija. Muzejā tiek rīkotas izstādes un tikšanās ar māksliniekiem. Ieejas maksa: skolniekiem, studentiem Ls 0,20, pieaugušajiem 0,50 (t. sk. gida pakalpojumi).

Darba laiks no 1. V – 1. X: P,O slēgts; T,C,P 10.00 – 17.00; S, Sv 11.00 – 16.00;.

Latvijas biškopības vēstures muzejs – „Dravas”, Bebru pagasts, Kokneses novads, tālr. 65164252.

Ekspozīcija par biškopības vēsturi, izstādīti senlaicīgie biškopības piederumi un stropi. Iepriekš pieteikšanās. Iespēja pieteikt medus cienastu. Ieeja par ziedojumiem.

Safari parks „Zemitāni”, Z/S – Iršu pagasts, Kokneses novads, tālr. 67805100 birojs Rīgā , tālr. 20039270 tūrisma organizēšana, E-pasts: zemitani@gmail.com ; http://www.zemitani.lv/

Saimniecībā nodarbojas ar pasaules līmeņa trofeju briežkopību. Šobrīd aptuveni 300 hektāros pastaigājas vairāk nekā 1300 staltbriežu un dambriežu un citu savvaļas dzīvnieku (mufloni, sumbri, mežacūkas). Teritorija ir sadalīta divās daļās – 100 hektāros izvietota briežu ciltsdarba saimniecība ar visu tai nepieciešamo infrastruktūru. Pārējā teritorijā izveidots safari parks, kas uzņem apmeklētājus, kas vēlas priecāties par apkārtējās dabas skaistumu un dzīvniekiem viņu dabīgajā vidē.

Piedāvājam dzīvnieku apskati gan lielām, gan mazām grupām visa gada garumā.

  • Ieejas biļetes:

Pieaugušajiem, skolēniem, studentiem 5,00 LVL

pensionāriem 2,50 LVL

pirmsskolas vecuma bērniem bez maksas

  • Pakalpojumi pieejami iepriekš piesakot!
  • Ekskursijas notiek ar auto vietējā gida pavadībā.

Pēc iepriekšēja pieteikuma iespējami papildus pakalpojumi – brieža gaļas izstrādājumu degustācijas un iegāde, ēdināšana un nakšņošana, kā arī telpas pasākumu rīkošanai.

Ieskaties www.koknese.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 20.05.2024 Dobeles ceriņu skaistums! Nikos Travel
Skaisti,jo skaisti ir saplaukuši ceriņi.Ir laiks doties baudīt šo dabas brīnumu. Pa ceļam iegriezīsimies ZS Līcīšos, tējas degustāciju baudīsim,25 | Skatīt vairāk
Latvija 27 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 26.05.2024 Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50078201sec.