Baltic Beach Hotel sniedz atbalstu «Baltic Transit – Vienotības festivālam»

„Baltic Transit – Vienotības festivāls” ir starptautisks labdarības festivāls jaunajiem izpildītājiem, kas dod unikālu iespēju bāreņiem un bērniem ar ierobežotām spējām pierādīt savas dotības visu jauniešu vidū. Dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Francijas, Itālijas, Nigērijas, Armēnijas, Krievijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Ukrainas, Azerbaidžānas un Zambijas, izturēja rūpīgu atlasi, un jūnijā sapulcēsies, lai pavadītu burvīgu laiku kopā un gūtu neaizmirstamus iespaidus, uzstājoties uz dažādām Rīgas un Jūrmalas skatuvēm un sacenstos par labākās autordziesmas, Raimonda Paula dziesmas un Pasaules slavena hīta izpildījumu.

Festivāls ir īpašs ar to, ka vienlaicīgi ir orientēts uz dažādu mērķu īstenošanu. „Baltic Transit – Vienotības festivāls” paplašina Latvijas kultūras mantojumu un iepazīstina ar to ciemiņus no visas pasaules, vienlaicīgi, palīdzot bāreņiem, kas ir nonākuši grūtībās. Visi dalībnieki dalīsies muzikālā pieredzē ne tikai ar saviem vienaudžiem, bet arī ar jau pieredzējušiem Baltijas valstu māksliniekiem.

Šogad festivāls plāno sarīkot svētkus visām Latvijas ģimenēm. No 16. līdz 19. jūnijam Rīgā un Jūrmalā notiks vairāki pasākumi, kur piedalīsies gan festivāla dalībnieki, gan arī visi interesenti. Festivāls paredz vairākus pasākumus pilnvērtīgai laika pavadīšanai kopā ar ģimeni.

Ir plānoti mākslinieku stūrīši un izstādes, kur visi bērni, tai skaitā bērni no dažādiem bērnu namiem un bērni ar īpašām vajadzībām, atklās savas dotības ne tikai mūzikā, bet arī glezniecībā, zīmēšanā un tēlniecībā, „Vienotības gājiens”, kurā visi tie, kas vēlēsies apvienosies vienā gājienā uz Daugavas krastu un palaidīs savus papīra kuģīšus ar vēlēšanām.

Festivāla laikā notiks vairāki koncerti, tai skaitā Mežaparka estrādē un citās vietās Rīgā un Jūrmalā.

Svinīgais festivāla noslēguma koncerts, kuru papildinās atzīti Latvijas un citu valstu izpildītāji, notiks kinoteātra „Rīga” Lielajā zālē.

Festivālam ir vairāki informatīvie partneri, kas jau vairākus gadus ir atbalstījuši to: televīzijas kanāli - LMK, LNT, PRO-100, OETV, laikraksti – Diena, Neatkarīgā Rīta avīze, Vēstnesis, Vesti, Vesti Segodnja, Telegraf, Chas u.c., interneta vietnes – draugiem.lv, facebook.lv

Īpašu pateicību izsakām: SIA „Rīgas Nami” un viesnīcai „Baltic Beach Hotel” par atbalstu.

Festivāla mērķi:

  • Dot iespēju bāreņiem un bērniem ar īpašām vajadzībām pilnveidot sevi un attīstīt savu daiļradi.
  • Ziedojot festivālā savāktos līdzekļus, uzlabot izglītības līmeni bāreņiem, trūcīgajiem un bērniem ar ierobežotām iespējām.
  • Veicināt jaunu dziesmu veidošanos pēc labākajām latviešu mūzikas tradīcijām.
  • Veicināt jaunu komponistu un dzejnieku veidošanos bērnu un jauniešu vidū, kā arī jauno izpildītāju talantu attīstību.
  • Veicināt jauniešu sadraudzību starp valstīm.
  • Sekmēt, veicināt un popularizēt bērnu un jauniešu daiļradi, kā arī dot iespēju konkursa dalībniekiem piedalīties televīzijas, radio un interneta ēteros un iespēju uzstāties starptautiskos projektos.

2010.gadā festivāls notika Dzintaru Koncertzālē, kur uz bagātīgi izrotātas skatuves varēja vērot aizkustinošu skatu, kā kopā ar bērniem uz skatuves uzstājās populāri mākslinieki no dažādām valstīm: indie grupa - Carmine no Apvienotās Karalistes, Autobuss Debesīs, Melo – M, Kaža, Lana Švilpe, Olga Pīrāgs un Ilja Solomatins no Latvijas, Manana Todadze no Gruzijas, Birute un Andželika Petrikyte, Martynas Beinaris un Imantas Slienys no Lietuvas. Koncertu varēja novērot tiešraidē visā pasaulē Latvijas Mūzikas Kanāla mājaslapā, kā arī vēlāk televīzijā LMK. Festivāla beigās tika izdots CD albūms ar labākajām dalībnieku dziesmām kopā ar fotosižetu un to videomateriāliem.

Festivāls vēlas kļūt par neaizmirstamu vasaras pasākumu visiem viesiem un Rīgas un Jūrmalas iedzīvotājiem, palīdzot attīstīties un akcentējot Latvijas bērnu daiļradi.

FESTIVĀLA PROGRAMMA

 

16.06. - Festivāla Pirmā diena – Iepazīšanās diena

  • 19:00 – iepazīšanās vakars - katrs dalībnieks sagatavo par sevi vizītkarti – pastāsta par sevi, saviem hobijiem, saistību ar mākslu.

Notiks arī festivāla kopdziesmas mēģinājums, kura tiks kopīgi izpildīta fināla dienā uz kinoteātra “Rīga” skatuves.

 

17.06. - Festivāla Otrā diena – Konkursa diena

  • 15:00 – Konkursa atlases kārtas sākums koncertzālē “Dzintaru krasts” un „Baltic Beach Hotel” zālē “Jūra”

  • 19:00-20:00 – Atlases rezultātu paziņošana

18.06.- Festivāla Trešā diena – Svinīgā diena

  • 14:00 – Konkursa finālisti Latvijas Siera svētkos, Rīgas Mežaparkā.

  • 17:00 – svinīgā koncerta - fināla atklāšana kinoteātra “Rīga” Lielajā zālē. Koncerts tiks raidīts tiešraidē festivāla mājas lapā baltictransit.net un būs pieejams gada laikā. Koncerta noslēgumā viesi tiks aicināti uz glāzi šampanieša un jaukām sarunām!

19.06. - Noslēguma diena

  • 12:00 – (pēc izvēles) ekskursijas brauciens uz Rīgu un Rīgas Zoo dārzu.

  • 17:00 – apbalvošanas ceremonija. Dalībnieki apmainīsies ar piemiņas suvenīriem un katrs pamielosies gabaliņu no lielās festivāla Baltic Transit tortes. Notiks latviešu Līgo svētku svinēšana, latviešu dalībnieki tiek aicināti ģērbties tautas tērpos un dalīties savās Līgo svētku tradīcijās. Kopā dziedāsim, rotaļās iesim, dejosim un līgosim!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 19.05.2024 27. Gaujas plostnieku svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
17. un 18.maijā aicinām uz Gaujas plostnieku svētkiem, kas šogad norisināsies 27. reizi ar skaistu nosaukumu “Šūpo, Gauja, pāri krācēm | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 23.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 22.05.2024 “Pūt vējiņi!” vasaras koncertprogramma Liepājas reģiona TIB
Koncertdārzs “Pūt vējiņi!” aicina tikties visdažādāko žanru mūzikā un svinēt sešdesmit gadu jubileju virknē brīnišķīgu notikumu visas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.75805688sec.