Notiks Slīteres ceļotāju dienas

Jau trešo gadu pēc kārtas notiks Slīteres Ceļotāju dienas, kas ikvienu aicina pavadīt mežu un divu jūru elpas pilnas dienas Slīteres nacionālajā parkā, Līvu krastā un visā Dundagas novadā.

Jau tradicionāli šajā notikumā būs iespēja dziļāk un plašāk iepazīt Slīteres nacionālā parka un visa Dundagas novada dabas un kultūrvēstures vērtumus pieredzējušu vietējo un viesu gidu vadībā, kā arī darbnīcās, degustāciju vietās un atvērtajos objektos.

Izvēles un kombināciju iespējas:

- 23 dažādi maršruti (ar kājām, velosipēdiem, ar armijas auto, ar laivām un jūras velosipēdiem)
- 17 darbnīcas
- 14 veidu degustācijas
- 16 atvērtie objekti

Šī gada īpašās iezīmes:
- īpaši aizsargājamās teritorijas un objekti arī ārpus nacionālā parka
- gads Latvijas dabas aizsardzības simtgades zīmē
- Dundagas pils svētki „Dzīvo zaļāk!” 2.jūnijā ienāk ceļotāju dienās.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados - daudz jaunumu. Daudzi no piedāvājumiem būs pieejami abās dienās vai atkārtoti vienā dienā, vai arī atvērti pietiekami ilgu laiku. Sestdien dažādas aktivitātes sāksies jau pulksten 9.00 un ilgs līdz pat rīta gaismai. Arī svētdien joprojām bagātīgs piedāvājumu klāsts. Būs no kā izvēlēties arī tad, ja vienā vai otrā dienā iespējams ierasties tikai pēcpusdienā.

Mājas lapā iespējams iegūt detalizētu informāciju. Lai gan lielākā daļa maršrutu ir viegli pieveicami, tomēr ir vērts palūkot, vai izvēlētajā nav kādi ekstrēmisma elementi vai varbūt nepieciešams kāds īpašs apģērbs vai aprīkojums.

Lielākā daļa no piedāvājumiem ir spēkā arī pārējā gada laikā, t.i., ārpus Slīteres ceļotāju dienām.

Slīteres ceļotāju dienas jau kļuvušas par tādu kā atspēriena punktu Dundagas novada tūrisma uzņēmējiem, kad gan tiešā gan pārnestā nozīmē galdā tiek celts pats labākais, kad tiek iemēģināti pašu jaunumi un veidotas jaunas sadarbības formas ar kaimiņiem.

Drukātas programmas lapas Ceļotāju dienās būs pieejamas Dundagas tūrisma informācijas centrā (pilī), Šlīteres bākā un Kolkasraga apmeklētāju un informācijas centros, kā arī citviet. Aktivitātes sadalītas trīs nosacītos teritoriālos blokos: 1) Piekrastes līvu ciemi (no Sīkraga līdz Kolkai un Dūmelei),2) Teritorija Zilo kalnu kraujas loka tuvumā (ap Šlīteri, Vīdali un Kaļķiem) un 3) Teritorija Dundagas apkārtnē. Grūtāk atrodamās vietās būs laminētas norādes zīmes ar pasākuma nosaukumu.

Detalizētu Slīteres ceļotāju dienu programmu lūdzu skatīt:
www.slitere.lv, sliteresdiena.wordpress.com

Slīteres ceļotāju dienu galvenie organizētāji un atbalstītāji: Dundagas novada pašvaldība, Dabas aizsardzības pārvaldes Kurzemes reģionālā administrācija, SIA „Kolkasrags”, Latvijas Lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 22.05.2024 Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, Liepājā starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” programmā paredzēti vairāki muzikāli priekšnesumi. | Skatīt vairāk
Latvija
KONCERTPROGRAMMA VIOLETS Jaunmoku pilī Tukuma TIC
Burvīgo solistu Ances Krauzes uz Zigfrīda Muktupāvela balsi papildinās Zigfrīda vijoles spēle, bet pie klavierēm uzstāsies pats komponists Jānis | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 23.05.2024 Dziesmu un deju lietus Irlavā 2024 Tukuma TIC
Festivāls "Dziesmu un deju lietus Irlavā 2024" būs 23.maijā pulksten 12:00 Irlavas kultūras namā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 22.05.2024 Līvas ciema svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.6399219sec.