Nirēji iekaro Dubkalnu karjera dzīles

2012.gada 2. jūnijā, dabas parka „Ogres Zilie kalni” teritorijā pie Dubkalnu karjera pulcējās vairāki desmiti nirēji un brīvprātīgie, lai, atzīmējot Pasaules apkārtējās vides un Eiropas dabas un nacionālo parku dienu, uzkoptu karjeru un tā apkārtni, kā arī atklātu jauno niršanas sezonu.

Nirēji no Zemūdens kultūrvēsturiskā mantojuma asociācijas un Ogres Daivinga kluba Dubkalnu karjera dzīlēs pavadīja vairāk kā trīs stundas, uzskatāmi atklājot atpūtnieku visatļautību un dabai nodarīto postījumu. Nirēji atbrīvoja ūdens tilpni no iztukšotajiem pārtikas un dzērienu iepakojumiem, auto riepām un dažādiem citiem atkritumiem, savukārt brīvprātīgie parūpējās par karjera apkārtnes un peldvietu tīrību, lai jauno atpūtas sezonu varētu uzsākt tīrā un sakoptā vidē.

Organizatori bija parūpējušies, lai arī gados jaunākie talcinieki negarlaikotos. Omulīgā un draudzīgā atmosfērā bērni apgleznoja akmeņus, zīmējot gan ziedus un dzīvniekus, gan ar māksliniecisku pieskārienu darinot Ogres ģerboni, tāpat amatnieka Jāņa Zviedra pavadībā mazie censoņi iepazinās ar mālu un pašu rokām veidoja skaistas piemiņlietas. Savukārt Amata Adventure gan maziem, gan lieliem piedāvāja laivu izbraucienus karjerā. Par līdzdalību pasākumā bērni saņēma dāvaniņas no Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūras un pateicības vārdus nirējiem veltīja Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis. Pēc labi padarītā darba organizatori piedāvāja pikniku, cienājot takas dalībniekus ar siltu tēju, dažādiem pīrādziņiem un uz grila ceptu gaļu.

Jau ziņots, atzīmējot Eiropas dabas un nacionālo parku dienu, kas ik gadu norisinājās 24. maijā, un Pasaules apkārtējās vides dienu, kas tiek atzīmēta 5. jūnijā, Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūra, sadarbojoties ar Zemūdens kultūrvēsturiskā mantojuma asociāciju un Ogres Daivinga klubu, 2. jūnijā aicināja visus dabas cienītājus pievērst uzmanību dabas parkam „Ogres Zilie kalni” un sakopt tā teritorijā esošo Dubkalnu karjeru un tā apkārtni.

Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūra izsaka pateicību Ogres un Ikšķiles novadu pašvaldībām, tūristu klubam „Amata Adventure”, Ogres Daivinga klubam, Zemūdens kultūrvēsturiskā mantojuma asociācijai, amatniekam Jānim Zviedrim un maiznīcai „Fazer” par sadarbību un atbalstu pasākuma tapšanā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 26.05.2024 Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.07867908sec.