Aptauja: No kā visvairāk baidās cilvēki, šovasar atstājot savu māju?

Latvijas iedzīvotāji uzskata, ka šajā vasarā lielākos draudus viņu mājokļa drošībai rada zagļi un ugunsgrēki. Par nozīmīgiem apdraudējumiem tiek uzskatīti arī postījumi, kādus mājoklī var radīt īssavienojumi elektrības vados un kaimiņu izraisīta appludināšana, liecina If Apdrošināšana jūnijā veiktā iedzīvotāju aptauja.

Iedzīvotāju uztverē vislielākais risks, kas apdraud viņu mājokli vasarā, ir apzagšana – no tās baidās 44% aptaujāto respondentu. Nedaudz mazāk - 39% - cilvēku norādījuši, ka uztraucas par to, ka viņu mājoklī varētu izcelties ugunsgrēks. Tāpat visu vecuma grupu aptaujas dalībnieki norāda, ka viņus uztrauc arī īssavienojumu rašanās risks elektrības vados (29%), kā arī iespēja, ka mājokli appludinās kaimiņi (22%). Vēl 20% gadījumu aptaujas dalībnieki norāda, ka viņus uztrauc varbūtība, ka viņu pašu mājoklī plīsis ūdensvads appludinās kaimiņus.
OMD Snapshots pētījumā piedalījās 944 iedzīvotāji, vecumā no 15 – 74 gadiem.

Jāpiebilst, ka iespējamais mājokļa apzagšanas risks bažīgus dara tieši rīdziniekus, nekā citviet Latvijā mītošos Latvijas iedzīvotājus, un par šādu varbūtību raizējas 60% Rīgas iedzīvotāju. Savukārt laukos mītošie iedzīvotāji vairāk satraucas par vētras un stipra vēja iespējamiem postījumiem savās mājās. Tā 39% lauku iedzīvotāju uztrauc varbūtība, ka vētras un stipra vēja dēļ tiks bojāts vai norauts mājokļa jumts, bet vēl 22% - ka mājai uzgāzīsies koks. Gandrīz puse lauku iedzīvotāju – 46% - uzskata, ka viņu mājokli apdraud ugunsgrēka izcelšanās iespēja.

Turīgākos uztrauc zagļi, mazāk turīgos – ugunsnelaimes

Aptaujas dati arī liecina, ka visvairāk apzagšanas risks uztrauc iedzīvotājus, kuru ienākumi mēnesī pārsniedz 400 – 600 latus (48%), kā arī tos, kuru mēneša ienākumi pārsniedz 600 latus (41%). Savukārt ugunsgrēka iespēja visvairāk dara bažīgus iedzīvotājus, kuru ienākumi nepārsniedz 150 latus mēnesī (45%), kā arī tos iedzīvotājus, kuru ienākumi ir 150 – 250 lati mēnesī (41%).

Apzagšana un ūdensvadu radītās problēmas būtiski biežāk satrauc dzīvokļos mītošos respondentus, savukārt lielākie riski privātmājām, respondentu skatījumā, ir saistīti ar iespējamiem ugunsgrēkiem un vētru postījumiem. Gan rīdziniekiem, gan citu pilsētu iedzīvotājiem lielākas bažas raisa savā vai kaimiņu mājoklī esošo ūdensvadu potenciāli radītās problēmas.

If Apdrošināšana Atlīdzību nodaļas apkopotie dati par negadījumiem klientu īpašumos, liecina, ka visbiežāk – 70% gadījumu – klientu mājokļu bojājumi bijuši saistīti ar plīsušu ūdensvadu radītiem zaudējumiem, informē Atlīdzību nodaļas vadītāja Iluta Šķipsna. Vēl 15% gadījumu klientu dzīvokļi tikuši apzagti vai cietuši vandāļu uzbrukumos, bet 8% to bojājumi ir bijuši saistīti ar dažādu dabas stihiju radītām sekām. Ugunsnelaimes iedzīvotāju mājokļus postījušas 6% gadījumu, liecina If Apdrošināšana statistika.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 19.05.2024 Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts | Kandavā Tukuma TIC
Eiropas muzeju nakts Kandavas novadpētniecības muzejā 18.maijā no pulksten 17:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 19.05.2024 Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.77890301sec.