Kāzas sudrabā Limbažos

Nav noslēpums, ka kāzām un ar to saistītajām tradīcijām vienmēr piedēvēts īpašs spēks, lai pierādītu jaunās laulības stiprumu, tādēļ sudraba pilsēta Limbaži un tās novads parūpējies par iespēju savā kāzu dienā baudīt neaizmirstamus mirkļus, iedzīvinot senās latviešu tradīcijas mūsdienās dažādās novada vietās gan svinīgajā, gan arī neoficiālajā svētku daļā.

Svinīgo kāzu ceremoniju jaunais pāris var izvēlēties pēc sirds patikas. Romantisku ceremoniju iespējams noturēt ar leģendām apvītajā Bīriņu pils lapenītē, līdz kurai nogādās pušķots zirga pajūgs, 18. gadsimta noskaņu zālē Limbažu vecajā rātsnamā, kura rotāta ar sudraba ozolzaru svečturi, Vēlmju ābelīti un gredzenu trauku. Pilsmuižas krodziņš piedāvās šampanieša tostu, kā arī izsmalcinātas uzkodas. Svinīgo ceremoniju iespējams noturēt arī Igates Sv. Jāņa Kristītāja un Marijas Magdalēnas baznīcā, kas ļauj svinīgos laulību zvērestus nodot Igates pils Zaļajā zālē vai parkā pie Dzirnavu ezeriņa, kurā pēc ceremonijas iespējams baudīt izbraucienu ar pušķotu plostu vai nobaudīt mīlestības maltīti vietējā krodziņā.

Pēc svinīgās ceremonijas jaunajam pārim ir unikāla iespēja, sakausējot zariņus, veidot savu dzimtas koku sudrabā, ko iespējams arī "audzēt" lielāku līdz ar jaunizveidoto ģimeni. Savu laimes pakavu jaunlaulātie var izkalt kalēja darbnīcā "Kalumi" vai arī  podnieku darbnīcā "Cepļi" iemūžināt savus laulību solījumus rūdītā mālā.

Pirmos pārbaudījumus pēc senajām tradīcijām iespējams izcīnīt gan Vidrižu pagasta bijušajā magazīnas ēkā, kur pēc miltu malšanas, grūbu grūšanas, graudu vētīšanas un zīdaiņa pārtīšanas pāris saņems dzintara apliecinājumu savam spēkam, vai arī Bārdu dzimtas memoriālajā muzejā "Rumbiņi", kur jaunajam pārim nāksies rādīt savas prasmes šūpulīša šūpošanā, ūdens smelšanā un ūdensrozes meklēšanā jaunajai līgavai. Ievešanu vīra un sievas kārtā pēc senajām tradīcijām piedāvā Limbažu muzejs, kas parūpēsies arī par tradīciju pilnu kāzu jubileju atzīmēšanu.

Jaunais pāris, malkojot šampanieti, savu īpašo dienu var iemūžināt fotogrāfijās LillasLavander aromātiskā lavandas laukā vai arī zemnieku saimniecībā "Sautlāči", nobaudot ēdamos ziedus, aplūkojot ārstniecības augu ekspozīciju. Jāteic, ka topošā sieva šeit var izvēlēties oriģinālu no ārstniecības augiem veidotu līgavas pušķi. Pāris var doties arī uz kempinga, viesu nama "Lauču akmens" mīlestības aleju, kur blakus sevis stādītam kociņam var ierakt arī pudeli vīna, ko nobaudīt pēc gada.

Savukārt, ja ir vēlme baudīt visus svētku priekus vienā vietā, atpūtas komplekss "Meža Salas" piedāvā pilnu kāzu komplektu, sākot no lapenītes ceremonijai un beidzot ar jaunlaulāto numuriņu guļbūves mājā, palīdzību vedējiem pasākuma gatavošanā, kā arī otrās dienas izklaidēm. Šajā gadā katrs kāzu pāris piedalīsies arī sudraba alejas stādīšanā.

Vairāk informācijas var iegūt Limbažu Tūrisma informācijas centrā, Limbažos Torņa ielā 3.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.visitlimbazi.lv  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Latvija
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Vairāk nekā 50 "geocaching" slēpņi Bauskā! Bauskas TIC
Piedalies mūsdienu dārgumu medībās un atklāj Bauskas novadu no jauna! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepupes muiža
,


Jaunmoku pils
,


Hercogs Mārupe
,


Jurmala Golf Club & Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.451895sec.