Preiļi aicina uz Latgales un Augšzemes Dziesmu un deju festivālu "Baltais putns"

29. jūnijā Preiļu parka estrādē notiks Latgales un Augšzemes Dziesmu un deju festivāls "Baltais putns". Pasākums ieplānots Latvijas-Lietuvas pārrobežu programmas projekta "Baltais putns" ietvaros, lai prezentētu Utenas un Preiļu novada pašdarbības kolektīvu kopīgi izveidoto programmu. Festivālā piedalīsies ap 1000 dalībniekiem, savus izstrādājumus un produktus festivāla laikā prezentēs arī Utenas un Latgales amatnieki.

Festivāla atklāšana - pulskten 18.00, pulksten 18.20 sāksies festivāla koncerts, kurā piedalīsies kori, folkloras kopas, deju kolektīvi, pūtēju orķestri no Utenas, Preiļu novada un Līvānu novada. Pulksten 20.00 paredzēts festivāla svinīgs noslēgums.

Projekta vadītāja Sanita Meļko pavēstīja, ka notikušas radošās nometnes folkloras kopām, deju kolektīviem, koriem un pūtēju orķestriem. Radošo nometņu laikā Utenas pašdarbības kolektīvi mācījās latgaliešu dejas un dziesmas, savukārt Preiļu novada pašdarbības kolektīvi apguva lietuviešu tradicionālās dejas un dziesmas.

2012. gadā tika organizēti vairāki folkloras kopu, dejotāju, pūtēju orķestru un koru festivāli gan Preiļos, gan Utenā. Projekta ietvaros tika rīkots Lielais pavasara amatnieku tirgus Preiļos, kurā amatnieki no Latgales un Utenas un prezentēja savus izstrādājumus. Informācija par amatniekiem tiks iestrādāta bukletā, bet vēl viens buklets tiks izveidots par visiem projektā iesaistītajiem pašdarbības kolektīviem no Preiļu novada un Utenas. Projekta ietvaros ir iegādāti tautas tērpi Preiļu novada deju kolektīviem, mūzikas instrumenti Preiļu pūtēju orķestrim, kā arī notiek soliņu rekonstrukcija Preiļu parka estrādē. Ir izstrādāta projekta emblēma, kura tiks izmantota Latgales un Augšzemes dziesmu un deju festivāla "Baltais putns" atpazīstamības nodrošināšanai.

Latvijas-Lietuvas pārrobežu programmas projekts Nr. LLIV-281 "Baltais putns" ("The White Bird") iesākās 2012. gada 1. martā. Šobrīd visas aktivitātes tuvojas noslēgumam, lai 31. augustā, kad jānoslēdzas projektam, varētu pavēstīt, ka projekta mērķis ir sasniegts un savu ceļu ir sācis jauns pārrobežu sadarbības pasākums - Latgales un Augšzemes dziesmu un deju festivāls.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 13.05.2024 Ziedēšanas laiks Whitehouse terasē Whitehouse
Esiet laipni aicināti Whitehouse restorānā terasē, lai nesteidzīgi baudīt izsmalcinātus ēdienus Rīgas sirdī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 16.05.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 15.05.2024 Māmiņdiena Liepājā Liepājas reģiona TIB
12. maijā no 12:00 līdz 15:00 Liepāja aicina svinēt Mātes dienu Romas dārzā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53803301sec.