Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzejs aicina Muzeju nakti pavadīt Preiļos!

Sestdien, naktī no 2014. gada 17. uz 18. maiju, Latvijā jau desmito reizi norisināsies starptautiskā akcija Muzeju nakts. Arī šogad Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs piedāvā daudzveidīgu un aizraujošu programmu lieliem un maziem pasākuma apmeklētājiem.

No pulksten 19.00 līdz 21.00 Talsu ielā 21 durvis vērs ekspozīcija "Mūžs virpas apļots". Keramiķis Raivo Andersons palīdzēs ikvienam iejusties meistara lomā, virpot un veidot māla priekšmetus, izspēlēt galda spēli "Māla ceļš", izjust Polikarpa Čerņavska klātbūtni, noskatoties dokumentālās filmas. Būs iespēja iegādāties suvenīrus.

10. Muzeju nakts īpašais piedāvājums Preiļos ir kinekt spēle "Muzeja dārgumu drudzis".

Spēles laiks no pulksten 22.00 līdz  01.00

Spēles vieta: Laukums iepretī novada domei

Preiļu muzejs sagatavojis interaktīvu un aizraujošu veidu, kā izzināt apkaimes vēsturi un kultūru - KINEKT publisko spēli. KINEKT tehnoloģija ļauj tikai ar vēlmi un kustību, bez pieskāriena ietekmēt uz ekrāna notiekošo. Tā ir spēle prātam un ķermenim, kas ļaus ceļot laikā uz Preiļu vēsturisko centru - video projekcija atdzīvinās Preiļu vēsturi un kultūras vērtības. Vai spēsi Preiļiem svarīgo atpazīt un noķert, pirms tas atkal pazūd pagātnē? Tev būs jāspēj pieņemt lēmumu, vai vērtība ir Preiļiem aktuāla un būtiska. Tāpēc spēles uzvarētājs ir tas, kurš spēj ne tikai spēj veikli kustēties, bet arī veikli domāt un spriest. KINEKT publiskā spēle ir iespēja izkustēties gan maziem, gan lieliem, just līdzi, asināt prātu un piedzīvot fantāzijas vizualizāciju! Uzvarētājus gaida pārsteiguma balvas.

Pulksten 19.00 Raiņa bulvārī 28, Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja ekspozīciju zālē tikšanās ar prof. Janīnu Kursīti interesantā sarunā par dzintara un citu akmeņu spēku un dziednieciskajām īpašībām. Atnāc, un tu uzzināsi, kas ir Latgales dzintars.

No pulksten 19.00 līdz 23.00 Raiņa bulvārī 28 apmeklētājiem atvērtas divas izstādes: Osvalda Zvejsalnieka jubilejas izstāde "Terra vitae" (KC konferenču zālē 2. stāvā) un dzintara meistara 3. paaudzē Harija Jākobsona (Sigulda) nacionālā dārgakmeņa rotu izstāde "Siltais starojums jeb dzintara daudzveidība" (muzeja ekspozīciju zālē  1. stāvā).

Pulksten 23.00 A. Paulāna ielā 4 noslēpumainajā Preiļu muižas vārtsarga namiņā sasveicināties aicina Mārga Rota Sārtā

Pulksten  24.00 A. Paulāna ielā 4 skulptūru dārza teritorijā jauniešu tusiņš pie ugunskura un Muzeju nakts zupa Sārtā visiem pasākuma apmeklētājiem.

No pulksten 23.00 līdz 01.00  apmeklētājiem atvērta Preiļu muižas kapela.

Visi pasākumi un izstādes apmeklētājiem ir bez maksas.

Nāciet! Brauciet! Mēs būsim priecīgi Jūs redzēt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
Latvija 65 EUR
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 19.05.2024 Muzeju nakts Tukuma novadā Tukuma TIC
Eiropas Muzeju nakts ietvaros arī Tukuma pusē aicinām baudīt izstādes, muzikālus priekšnesumus, kā arī arī gūt jaunus atklājumus, darbojoties | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Līvānu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.66822815sec.