Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz 243. gadskārtas pasākumiem

2016. gada 4. martā, pulksten 16:00, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā notiks pasākums "Rīdzinieku greznošanās kāre cauri laikiem. Pēcpusdiena Rīgas rātskunga Johana Kristofa Bērensa salonā" muzeja 243. gadskārtā. Pasākuma gaitā varēs uzzināt, kā rīdzinieki 16. gadsimtā vēlējās un kā drīkstēja ģērbties un svinēt svētkus, bet unikālā un plašā tērpu skatē tiks demonstrēti muzeja kolekcijas 20. gadsimta pirmās puses ekskluzīvākie modeļi, būs iespēja savām acīm apskatīt gan leģendārus, gan izsmalcinātus tērpus, ar iespēju interesantas idejas patapināt sev. 21. gadsimta modes un greznības meklējumus ieskicēs topošie modes mākslinieki, bet ikviena sirdi ielīksmos mūzika.

Muzeja gadskārtas pēcpusdienu ar muzikālu sveicienu "Greznība un valdzinājums" ievadīs solisti Marlēna Keine, Emīls Kivlenieks un koncertmeistare Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Turaidas muzejrezervāta krājuma galvenā glabātāja Līga Kreišmane prezentācijā "Samts, zīds, caunādas un zelta ķēdes" stāstīs un arī vizualizēs, kādas vēsturiskas liecības par 16. gadsimta rīdzinieku ikdienas dzīves reālijām saglabātas unikālajā grāmatā «Karaļa pilsētas Rīgas – Vidzemē – godātās rātes atjaunotais kāzu un apģērbu nolikums», kas iespiesta pirmā Rīgas grāmatiespiedēja Nikolausa Mollīna tipogrāfijā Rīgā, 1593. gadā. Oriģināls glabājas Turaidas muzejrezervātā un muzejs ir sagatavojis un izdevis grāmatas oriģināla faksimilu un tā tulkojumu no viduslejasvācu valodas ar komentāriem un skaidrojošiem rakstiem, sniedzot iespēju ikvienam latviešu valodā iepazīt šīs cilvēciski amizantās vēstures nianses par to, kā rīdziniekiem bija jāģērbjas, kā jāsvin svētki, atbilstoši savai kārtai, līdz ar to, iezīmējot spilgtu laikmeta ainu.

Gadsimti steidz uz priekšu, bet "Rīdzinieku kāre uz greznošanos turpinās…". Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs šajā pēcpusdienā piedāvās ekskluzīvāko modeļu demonstrējumus no muzeja tērpu un aksesuāru kolekcijas. Tērpu parādi komentēs kolekcijas glabātāja Ligita Kalniņa.

21. gadsimta rīdzinieku modes tendences ieskicēs topošie modes mākslinieki.

Ieejas maksa muzeja pasākumā: EUR 2,85.

www.rigamuz.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 15.05.2024 Raxtu Raxti un Sinfonietta Rīga Liepājā Liepājas reģiona TIB
25. maijā Liepājas koncertzālē uzstāsies "Raxtu Raxti" un "Sinfonietta Rīga". | Skatīt vairāk
Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 18.05.2024 Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93824315sec.