Ieskaties Liepājas 388. dzimšanas dienas pasākumos

Pasākums "Goda un Gada liepājnieks"

Liepājas dzimšanas dienā - 2013. gada 18. martā pulksten 19:00 Liepājas Olimpiskajā centra Rožu zālē jau desmito reizi notiks svinīga apbalvošanas ceremonija "Gada un Goda liepājnieks". Arī šogad 15 liepājniekiem par nopelniem pilsētas labā tiks piešķirts tituls "Gada liepājnieks", kā arī tiks nosaukts "Goda liepājnieks".

Tematiska izstāde un stāstījums "Liepāja plānos un kartēs"

15. martā pulksten 15:00 Liepājas CZB Vispārīgo zinātņu lasītavā notiks pasākums, kurā piedalīsies Liepājas vēsturnieks Jānis Gintners ar stāstījumu par Liepāju dažādās kartēs. Izstādē izstādītas kartes no Liepājas CZB un muzeja fondiem.

Literatūras izstāde "Liepāja un liepājnieki grāmatu lappusēs"

No 16. līdz 23. martam Liepājas CZB filiālbibliotēka "Zaļā Birzs" ikviens aicināts apskatīt izstādi, kas veidota sadarbībā ar "Jumavas" grāmatnīcu. Pie izstādē izvietotajām grāmatām būs norāde, kur šīs grāmatas var iegādāties, kā arī to cenas.

Lielkoncerts "Liepāja svin!"

16. martā pulksten 19:00 Liepājas Olimpiskā centra arēnā trešo gadu pēc kārtas notiks lielkoncerts "Liepāja svin", ko organizē Rietumu Radio. Pilsētas svētku lielkoncerts vienuviet apvienos Latvijas talantīgākos mūziķus. Lielkoncertā uzstāsies "Turaidas Roze", Ivo Fomins, grupa "The Hobos" un duets "Musiqq".

Koncertprogramma "Zelta dziesmas"

16. martā pulksten 14:00 Liepājas Olimpiskā centra arēnā uz skatuves kāps tautā populāras un iemīļotas grupas, kā "Dakota", "Klaidonis" un "Sestā Jūdze". Koncertprogrammā "Zelta dziesmas" skanēs mūzika dažādiem dvēseles noskaņojumiem.

Liepājas muzeja krājuma izstāde "Liepāja un liepājnieki"

Liepājas muzejs pilsētas svētku programmai piedāvā Liepājas muzeja krājuma izstādi "Liepāja un liepājnieki", kas rāda fotogrāfijas no pagājušā gadsimta četrdesmitajiem gadiem līdz mūsdienām, izstādi papildinās padomju laikos Liepājā ražotās produkcijas paraugi.

Izstāde skatāma no 7. marta līdz 28. aprīlim Liepājas muzejā "Liepāja okupāciju režīmos" K. Ukstiņa ielā 7/9. Ieeja bez maksas. Izstādes atklāšana 7. martā plkst. 16.00.

Filma "Sapņu komanda 1935"

Atsaucoties uz liepājnieku labajām atsauksmēm un izrādīto interesi, Liepājas Olimpiskais centrs piedāvā liepājniekiem pilsētas 388.dzimšanas dienas ietvaros jaunās latviešu spēlfilmas "Sapņu komanda 1935" papildus seansus, kas LOC Rožu zālē norisināsies 17. martā pulksten 16:00 un 19:00.

"Liepāja – vārdu un tēlu mozaīkās"

No 5. marta līdz 2. aprīlim Liepājas CZB abonementā apskatāma tematiskā literatūras izstāde veltīta Liepājas dzimšanas dienai. Izstāde iepazīstina ar literātiem, kuri savos darbos atspoguļo Liepājas daudzveidību.

"Audio/video ieraksti par Liepāju un liepājniekiem"

No 7. marta līdz 2. aprīlim Liepājas CZB fonotēkā apskatāma tematiskā izstāde piedāvā materiālus – CD un DVD par Liepāju, Liepājas mūziķiem, dzejniekiem un citām personībām.

"Mana mīļā Liepāja"

No 1. Līdz 28. martam Liepājas CZB filiāle bērnu bibliotēka "Vecliepājas Rūķis" piedāvā apskatīt tematisku literatūras izstādi par Liepājas arhitektūru - par Liepāju: kādu redzam, saprotam, pieņemam un mīlam.

"Daudz laimes Liepājas 388. dzimšanas dienā!"

No 1. līdz 31. martam Liepājas CZB filiāle bibliotēka "Varavīksne" tematiskā literatūras izstāde piedāvā materiālus par Liepājas pilsētas vēsturi.

Rotary klubs piedāvā: "Mirdzi, Liepāja, skaņās"

21. martā pulksten 18:00 Liepājas Latviešu biedrības namā izskanēs Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas veltījums Liepājai dzimšanas dienā.

Koncertā piedalīsies Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas muzikālie kolektīvi: simfoniskais orķestris (diriģents Dzintars Jurgelaitis), meiteņu koris, solisti un instrumentālā grupa (diriģents Andris Kontauts), pūtēju orķestris (diriģents Valerijs Šestilovskis) un zēnu koris (diriģente Ilze Balode).

Ieeja ar Rotary kluba aicinājumiem.

Topošie mākslas maģistri sveic Liepāju dzimšanas dienā

Kā dāvana Liepājas pilsētai dzimšanas dienā no 15. līdz 29. martam Liepājas Domes 2. stāva foajē būs aplūkojama Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes augstākā līmeņa studiju programmas "Māksla" 1. kursa studentu kopizstāde "6".

Izstādē apskatāma Kristīnes Beķeres-Brīvkalnes, Līvas Blumfeldes, Naura Dobeļa, Jekaterinas Karpovas, Agneses Matisones un Ritas Nikiforovas darbu izlase.

Izstādes nosaukums "6" sevī ietver noturību un drošību, jo kursā studē seši studenti, kas viens otru atbalsta, līdzsvaro un veido nepārraujamu radošo ķēdi. Katrs no studentiem ir tik atšķirīgs un tomēr vienots ar pārējiem šajā studēšanas posmā. Kā lasāms dažādos materiālos, skaitlis "6" simbolizē līdzsvaru, mīlestību un veiksmi.

"Fotasts foto izstādi "Vējos"

14. martā pulksten 18:30 kafejnīcā "Darbnīca" tiks atklāta izstāde, kuras dalībnieki ir fotostudijas "Fotasts" dalībnieki - Daina Ģībiete, Līga Bora, Beate Sveile, Līga Evaldsone, Vineta Jaunzeme, Laila Dūne, Agris Klestrovs, Jānis Vecbrālis un citi.

Izstāde būs apskatāma līdz 18. aprīlim.

Izstādē tiks izstādīti darbi, kas radušies Liepājā, iedvesmojoties no vējiem, kas pilsētā valda. Tās būs pilsētas ainiņas, akti, portreti un protams, osta.

Plašāk par kultūras notikumiem Liepājas dzimšanas dienas mēnesī atradīsiet mājas lapas: www.liepajaskultura.lv kalendārā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 18.05.2024 Piedalies spēlē "Cēsu luktura ceļš"! Cēsu TIC
18. maijā ikviens interesents ir laipni aicināts bez maksas izspēlēt izzinošo spēli "Cēsu luktura ceļš", kas norisināsies Muzeja nakts 2024 ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 16.05.2024 Te ir darbs Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Trakai TIC
,


Rija Domus Hotel
,


Wellton Riverside SPA Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50483513sec.