Intervija: sajūti Liepājas viesnīcas Promenade Hotel radīto atmosfēru

Viesojoties Promenade Hotel pagājušā gada rudenī, pārņēma īpašas sajūtas – viesmīlīga sagaidīšana, padomāts par katru sīkumu, bagātīgs brokastu galds. Pastaigājoties pa Liepājas rudenīgajām ielām, viesnīca Promenāde Hotel kā milzīgs, gaišs kuģis jau no attāluma sveicināja savus viesus. Viennozīmīgi tikai pozitīvi iespaidi palikuši atmiņā.

Travelnews.lv aicināja uz sarunu viesnīcas vadītāju Daci Markvarti, lai uzburtu sajūtas un unikālo pieredzi, ko sniedz Promenade Hotel – pieczvaigžnu viesnīca vēju pilsētā Liepājā.

Noteikti daudziem jau zināms stāsts par viesnīcas ēkas vēsturi, tomēr atgādiniet vēlreiz par viesnīcas vēsturisko ēku un tās pārtapšanu par viesnīcu!

Viesnīcas ēkas vēsture sniedzas tajos laikos, kad divi bagāti vācu tirgotāji, partneri – Lorencs Joahims Hike (Lorenz Joachim Huecke) un Antons Vite (Anton Witte) – pilsētas Tirdzniecības kanāla malā sagaida un pavada precēm piekrautus kuģus, kas atbraukuši no tālām zemēm. Atvestās preces tiek krautas turpat blakus esošajā lielajā, no tumšsarkaniem ķieģeļiem celtajā ostas spīķera noliktavā, kas pieder abiem kungiem. Šeit milzu grēdās gulst audekla maisi ar sāli, labību un citām mantām, kas nes lielu bagātību abiem tirgotājiem.

2007. gadā senie spīķeri atdzimst jaunā veidolā, lai turpat vecajā vietā, kanāla malā, atkal sagaidītu atbraucējus no tuvām un tālām zemēm. Šodien Hikes un Vites celtais ostas spīķeris pārtapis modernā dizaina viesnīcā (ar restorānu, mākslas galeriju un jahtu piestātni). Promenade Hotel nav vienkārši viesnīca, tas joprojām ir senais stāsts par tāliem ceļojumiem, par atgriešanos mājās, kuru turpina stāstīt veco spīķeru tumšsarkanie ķieģeļi (vietām izraibināti sāls kristāliņiem – tas no spīķera laikiem!), senlaicīgās koka sijas un grīdas dēļi, jahtas, kuģi un kuģīši kanālmalā, kas, tāpat kā senlaikos, aizvien piestāj turpat – tieši viesnīcas priekšā. Savukārt Hikes un Vites vārds ir iemūžināts viesnīcas konferenču zāļu nosaukumos.


Promenade Hotel slavena ar tās skaisto atrašanās vietu. Kuras no slavenākajām Liepājas vietām ir redzamas no viesu numuriņiem?

Gan no viesnīcas numurieņiem un terasēm, gan no restorāna stiklotās daļas paveras skaists skats uz Liepājas ostas promenādi. Īpaši romantisku atmosfēru rada skats, kad saulrietā jahtas ienāk un pietauvojas kanālā – mūsu jahtu centrā. Savukārt otrpus ēkas redzams pilsētas centrs ar savu rosību un vecpilsēta. Netālu arī noris darbi pie jaunās koncertzāles "Liepājas Dzintars" būvniecības.


Kuras ir tās unikālas detaļas, kas viesnīcu padara par dizaina viesnīcu? Vai viesnīcas interjera priekšmeti, mēbeles nāk no Latvijas ražotājiem vai tomēr piemeklētas visā plašajā pasaulē?

Katrs viesu numurs mūsu viesnīcā ir īpašs, ar individuāli veidotu dizainu. Interjerā modernais ir apvienots ar klasiskām vērtībām, senatnīgais sastopas ar mūsdienīgo. Lina raupjais raksts rotaļājas līdzi gaismēnu spēlēm stikla atspulgā un koka sijas noslēpumaini čukst senu vēsturi.

Retro mēbeles pārsvarā iegādātas antikvariātos Francijā un Vācijā. Savukārt lustras ir ceļojušas no Beļģijas. Daļa viesnīcas mēbeļu izgatavotas Vjetnamā. Un, protams, ir arī daudz pašmāju meistaru darbi.


Visā viesnīcā pārsvarā izvietotas latviešu mākslinieku gleznas, bet ir arī Izraēlas un Francijas gleznotāju darbi. Bet Promenādes mākslas galerijā regulāri norisinās autoru gleznu izstādes, un ekspozīcijas mainās ik mēnesi.

Mūsu viesnīcā ir ierīkota arī īpaša lūgšanu telpa – kapela, kas ir ekumeniska un ir piemērota jebkurai reliģijas konfesijai.

Pastāstiet par restorāna Piano piedāvājumu, romantisko atmosfēru un rīkotajiem pasākumiem!

Mūsu restorānā iespējams ieturēt gan lietišķas darījumu pusdienas, gan romantisku maltīti "Piano" noskaņās.

Izsmalcinātais interjers rada svētku noskaņu un padara ikvienas svinības neatkārtojamas. Katru piektdienas un sestdienas vakaru restorānā skan dzīvā mūzika. Vakaru var baudīt čella un ģitāras skaņu pavadījumā vai klausīties klaviermūziku.

Mūsu šefpavārs Edgars Pētersons šobrīd strādā pie jaunās sezonas ēdienkartes, kuru pasniegsim saviem klientiem jau pēc pāris nedēļām. Paplašināsim tepat Liepājas piekrastē zvejoto zivju un jūras produktu piedāvājumu. Kā jaunums būs vīngliemeži un jūras ķemmītes, bet, piemēram, pēc senas franču receptes gatavots šokolādes fondants, ir klientu ļoti iecienīts un pastāvīgs mūsu desertu kartes piedāvājums.

Restorāna Rožu zālē arvien klājam svinīgus galdus un apkalpojam banketus, bet šaurā lokā un nepiespiestā atmosfērā vakaru var baudīt Konjaka istabā.


Novēlējums Travelnews.lv lasītājiem piepildītam Liepājas apmeklējumam!

Tuvojoties rudens/ziemas sezonai aicinām visus uz Liepāju baudīt krāšņo kultūras dzīvi!

Mūsu viesnīca sadarbībā ar Liepājas teātri  ir izstrādājusi īpašus piedāvājumus kultūras baudītājiem. Tajos ir iekļautas arī biļetes labās vietās uz teātra izrādēm un koncertiem. Arī pie mums Hika zālē norisināsies vairāki radoši vakari ar nosaukumu "Iededz gaismu". Uz tikšanos Liepājā!

Paldies par sarunu! Vairāk par viesnīcu Promenade Hotel lasiet interneta vietnē www.promenadehotel.lv


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 15.05.2024 Tikšanās zem abažūriem Liepājas reģiona TIB
Ar muzikālo programmu sēriju "Tikšanās zem abažūriem" koncertdārzs “Pūt vējiņi!” šovasar svinēs 60 gadu pastāvēšanas svētkus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 12.05.2024 Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 18.05.2024 Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 13.05.2024 Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Ir pienācis atkal lieliskais datums, 12.maijs, kad visā Latvijā notiek "Latvijas karogu brauciens" | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.52663517sec.